Het werkt wel minder goed dan cafeïne, maar het werkt langer omdat het niet zo snel wordt afgebroken in ons lichaam. Zes tot tien uur nadat je chocolade hebt gegeten, is de helft van de theobromine afgebroken (dit wordt in de chemie de halfwaardetijd genoemd). Van chocolade eten word je gelukkig!
Teveel chocolade eten kan er wel voor zorgen dat je overgewicht krijgt. Dit vergroot de kans op het krijgen van hart-, en vaatziekten en diabetes. Door het eten van teveel chocolade krijg je teveel vetten en suikers binnen. Dit verhoogt je BMI, maar ook je cholesterolgehalte.
Is de chocolade met verpakking en al opgegeten, dan kan het (veel) langer duren voordat verschijnselen optreden, omdat de theobromine minder snel in het lichaam wordt opgenomen. Theobromine blijft lange tijd in het lichaam circuleren en verschijnselen kunnen dan ook een aantal dagen aanwezig blijven.
Als de chocolade van goede kwaliteit is, is het binnen een half uur verteerd in uw lichaam.
Veel chocola en chocolademelk vergroot de kans op obstipatie. Het is verstandig deze producten, net als de vezelarme etenswaren, slechts heel beperkt te geven aan kinderen met obstipatieklachten. Bruinbrood is dus beter dan wit brood. Groenten en fruit bevatten veel vezels en vergemakkelijken de ontlasting.
Het is belangrijk om gezond en vezelrijk te eten. Verstopping kan verholpen worden door gezond en vezelrijk te eten. Vezels nemen vocht op en zorgen voor een soepele ontlasting. Ook stimuleren vezels de darmbeweging.
Activiteiten zoals wandelen, joggen en fietsen verhogen je metabolisme, wat de voortstuwende beweging van de darm stimuleert. Hoe meer je beweegt, hoe actiever je darmen zijn. Als je dus nauwelijks beweegt blijft er meer ontlasting in je darmen achter, waardoor verstopping kan ontstaan.
Binnen één tot twee uur worden de actieve bestanddelen in de cacao opgenomen in de bloedbaan en zorgen ze voor genot.
Chocolade wordt verkregen uit de geroosterde zaden van de plant Theobroma cacao, en de belangrijkste giftige componenten zijn de methylxanthine-alkaloïden theobromine en cafeïne. Mensen kunnen methylxanthines gemakkelijk verteren en uitscheiden, de halfwaardetijd van theobromine is 2-3 uur .
Wat is de dagelijks aanbevolen hoeveelheid pure chocolade? De aanbevolen "dosis" is ongeveer 1 tot 2 ounces of 30-60 g , zeggen experts. Als u meer eet, consumeert u mogelijk te veel calorieën. Een 1,45-ounce (41 gram) Hershey's Special Dark Chocolate Bar bevat 190 calorieën.
Het eten van grote hoeveelheden kan cafeïne-gerelateerde bijwerkingen veroorzaken, zoals nervositeit, vaker plassen, slapeloosheid en een snelle hartslag . Cacao kan allergische huidreacties, constipatie en migraine veroorzaken.
10. Chocolade helpt je lever niet om zeep. Nog zo'n wijsheid uit grootmoeders tijd die niet blijkt te kloppen: chocolade veroorzaakt géén leverproblemen. Sterker nog, onderzoekers beweren nu zelfs dat donkere chocolade leverschade door alcoholmisbruik of ziekte net kan helpen herstellen!
Goed nieuws voor de liefhebbers van chocolade. Het eten van chocolade zou namelijk helemaal niet dik maken. Spaanse onderzoekers hebben ontdekt dat mensen die vaker chocolade eten doorgaans minder vet op hun gehele lichaam hebben.
Chocolade een maand laten liggen kan verschillende voordelen hebben. Een lagere chocoladeconsumptie kan leiden tot een afname van de totale calorie- en suikerinname , aldus Dr. Gupta. "Het kan ook de gezondheid van het gebit verbeteren door het risico op gaatjes en tandbederf te verminderen," zei hij.
De klinische symptomen variëren afhankelijk van de hoeveelheid ingenomen chocolade en de grootte van de hond, maar kunnen binnen 2-12 uur na inname optreden. Klinische symptomen kunnen 12-36 uur aanhouden, soms langer bij ernstige toxiciteiten. De symptomen van chocoladetoxiciteit kunnen het volgende omvatten: Braken.
Bovendien bevat chocolade veel suiker en verzadigd vet. Het is een energierijk (calorierijk) voedsel en te veel kan leiden tot overgewicht, een risicofactor voor hart- en vaatziekten .
Dit heeft te maken met 2 stoffen, welke chocolade bevat: theobromine en cafeïne. Theobromine wordt veel langzamer afgebroken dan bij een mens. Theobromine behoort, net als caffeïne, tot de methylxanthines. Na het eten van chocolade worden deze door de maag en darmen opgenomen en gaan via de bloedbaan naar de lever.
Er zijn inderdaad onderzoeken die aantonen dat het eten van pure chocolade gunstige gevolgen heeft voor de spijsvertering. Zo zou de ontlasting een vastere consistentie krijgen en zou de passagetijd in de darm vertragen.
Maar als u de voorkeur geeft aan melkchocolade of candybars, voel u dan niet schuldig over het opnemen van deze in uw dieet, met mate. Er is geen bewijs dat kleine verwennerijen zoals een enkele Twix-reep uw gezondheid zullen schaden als u een over het algemeen gezond dieet volgt . De sleutel is matigheid.
Sommige zeer kleine onderzoeken lijken dit te ondersteunen, wat suggereert dat het eten van pure chocolade — en zelfs het ruiken ervan — je eetlust kan verminderen en de niveaus van het hormoon ghreline in je darmen kan verlagen . Ghreline vertelt je hersenen dat je honger hebt. Als je eet en je vol begint te voelen, dalen de ghrelineniveaus.
Daarom is het het beste om vast te houden aan suikervrije, natuurlijke pure chocolade , die een aardse smaak heeft en kan helpen bij het opwekken van slaap, verlaagt het risico op hartziekten door de aanwezigheid van antioxidanten. Pure en bittere chocolade bevatten weinig calorieën en kunnen effectief helpen bij het beheersen van gewicht.
Chocola bevat lecithine, dit heeft een gunstig effect op de cholesterolgehaltes van het bloed; Cacao is rijk aan magnesium. Dit bevordert de energiestofwisseling, de spier functionaliteit en de zenuwprikkeloverdracht. Chocolade is rijk aan polyfenolen.
Waarom kan ik niet stoppen met chocolade eten? Omdat chocolade echt verslavend is, kun je de controle verliezen over je chocolade consumptie. De werkzame stoffen in chocola beïnvloeden namelijk de hersenen en zorgen ervoor dat je een goed gevoel krijgt wanneer je het eet.
Als je alleen chocolade eet, krijg je een snelle suikerpiek, die al snel gevolgd wordt door rotte tanden, gebrek aan energie en een ophoping van gifstoffen in het lichaam . Dit leidt tot de conclusie dat chocolade slechts een traktatie zou moeten zijn.
Chocolade
Hoge niveaus cafeïne in chocolade maken het een slechte keuze voor late-night snacking. Tijdens de laatste stadia van de slaap kan cafeïneconsumptie ervoor zorgen dat er vaker snelle oogbewegingen (REM) optreden , wat de reden is dat u zich waarschijnlijker suf voelt de ochtend na de nacht ervoor.