De frisheid doet vaak deugd. Maar hoe bewaar je die komkommers best? Komkommers gaan het langst mee als je ze bij een temperatuur van tien tot twaalf graden bewaart. Leg je komkommer dus niet in de koelkast, want als zomergroente is deze geen fan van de kou.
Verpak het stuk komkommer in plastic folie om uitdrogen te voorkomen. Niet geschikt om in te vriezen.
Het beste kan je daarom komkommer op kamertemperatuur te bewaren en binnen een paar dagen op eten. Dek eenmaal aangesneden komkommer af met plastic folie om vochtverlies tegen te gaan. De neutrale smaak laat zich onuitputtelijk combineren, bijvoorbeeld met gangmakers als feta, tomaat, avocado, zalm en dille.
Komkommers kun je beter niet in de koelkast bewaren, want ze kunnen niet goed tegen de kou. Ze verliezen snel hun kwaliteit en worden slap. Bewaar ze daarom op een minder koele, donkere plaats: een voorraadkast of kelder. Normaal gesproken blijft een komkommer ongeveer een week goed.
Over deze methode: Om komkommers extra knapperig te houden, adviseert Epicurious de volgende methode: Was ze, droog ze grondig, wikkel ze in een theedoek of keukenpapier, doe ze in een open plastic zak om wat luchtcirculatie mogelijk te maken en leg ze in de groentelade . (Ik heb voor mijn tests een dunne, groene zak van de supermarkt gebruikt.)
Wat veel mensen niet weten is dat je komkommers, tomaten, paprika's en andere vruchtgroenten beter niet in de koelkast kunt bewaren. Zo drogen komkommers uit in de koelkast, waardoor de schil beschadigt en de komkommer uitdroogt. Ook tomaten en paprika's drogen uit, wat ten koste gaat van hun smaak en houdbaarheid.
Eén manier om te pekelen is om water, azijn, zout en suiker (ongeveer de helft van het watervolume) aan de kook te brengen en de hete vloeistof over de komkommers te gieten. Sluit de potten vervolgens af en etiketteer ze . Komkommers kunnen ook worden gepekeld zonder het water te koken, wat helpt om de oorspronkelijke consistentie van het rauwe fruit te behouden.
In tegenstelling tot wat mensen vaak denken, kun je komkommers beter niet in de koelkast bewaren. De groente kan niet goed tegen kou waardoor hij snel slap wordt. Buiten de koelkast is de komkommer 3 tot 7 dagen houdbaar. In de koelkast slechts 2 dagen.
Stevigheid: Een goede komkommer moet stevig zijn en weinig meegeven . Er ontstaat vaak een zwelling als ze beginnen te rotten. Kleur: Komkommers moeten egaal donkergroen zijn. Gele vlekken wijzen op rotting en lichtere tinten geven aan dat een komkommer oud is en waarschijnlijk niet knapperig en fris is.
Door te veel temperatuurschommelingen zou er condens op de eischaal kunnen ontstaan, waardoor bacteriën zich gemakkelijker kunnen ontwikkelen en door de poreuze schaal van het ei kunnen dringen. Daarom worden ze in de supermarkt, net zoals tijdens het transport, ook op kamertemperatuur bewaard.
Sprenkel een beetje zout over de komkommer en zet een halfuur in de koelkast. Hiermee wordt de komkommer nog zachter en krijgt het een mooiere groene kleur.
De vezels uit de schil hebben als extra voordeel dat ze goed zijn voor de stoelgang, doordat ze water vast houden in het lichaam, waardoor de ontlasting zachter en soepeler wordt. Zonder schil bevat de komkommer meteen veel minder van de gunstige voedingsstoffen, dus met schil consumeren heeft zeker de voorkeur.
Een komkommer bevat erg weinig calorieën, maar zit wel vol met goede voedingsstoffen en vezels. Voorbeelden hiervan zijn kalium, vitamine K en antioxidanten. Zo houdt het mineraal kalium je vochtgehalte in balans en de normale bloeddruk in stand.
Doe de verpakte komkommers in een plastic zak .
Luchtstroom is essentieel om komkommers droog te houden en te voorkomen dat condensatie zich ophoopt in de hersluitbare zak. Nadat u de verpakte komkommers in de zak hebt gedaan, sluit u deze slechts half af.
De beste plek om Perzische komkommers te bewaren is op kamertemperatuur of in de groentelade van uw koelkast, op de deur of aan de voorkant van een plank, waar de temperatuur iets warmer is .
Ze zijn echter geweldige chips . Gedroogde komkommers eten is een geweldige optie voor veganisten en mensen die proberen om geen chips uit de supermarkt te kopen. Je kunt ze drogen in een dehydrator of in een lage oven. Er zijn veel verschillende kruiden beschikbaar.
Komkommers drogen uit in de koelkast. De schil beschadigt waardoor ze sneller bederven. Bewaar ze daarom op een koele plaats in de keuken, de kelder of de berging. Laat de komkommer in zijn folie zitten.
Ontvangstinformatie: Komkommers van goede kwaliteit moeten stevig, goed gevormd zijn en een egale donkergroene kleur en uniforme grootte hebben . Komkommers kunnen worden behandeld met een eetbare was om vochtverlies te voorkomen en het uiterlijk te verbeteren. Vermijd komkommers die verschrompeld, geel van kleur zijn of zachte plekken hebben.
Wikkel elke hele komkommer in een papieren handdoek en bewaar ze in een afsluitbare zak . Papieren handdoeken doen geweldig werk om overtollig vocht uit de komkommers te verwijderen, waardoor ze langer houdbaar blijven. Plaats de zak in de deur of aan de voorkant van de koelkast, wat doorgaans de warmste plekken in uw koelkast zijn.
Je voelt komkommerbederf voordat je het ziet; als komkommer te lang ligt, verliest het zijn karakteristieke knapperigheid en wordt het zacht om aan te raken . "Zowel vocht als vochtophoping kunnen bijdragen aan komkommerbederf," zegt Roszkowski.
Naast salades leent komkommer zich ook uitermate goed voor soep en sap door het hoge vochtgehalte van de groente. Voor deze bereidingen maakt het ook niet zoveel uit of je komkommer iets slapper is geworden. Is het uiteinde van je komkommer rimpelig of zelfs schimmelig? Snij gewoon een stukje van het eind af.
De komkommer staat bekend als een echte zomergroente en, toeval of niet, deze groente kan niet goed tegen de kou. Bewaar komkommers daarom niet te koud. Dit wil zeggen dat je komkommers niet in de koelkast maar liever in de berging of de kelder bewaart. Net zoals aubergines dek je komkommers af tegen uitdroging.
Slappe komkommers kunnen weer tot leven worden gewekt door het uiteinde eraf te snijden en ze in een kom met koud water te zetten . Als je overgebleven plakjes komkommer hebt, bewaar ze dan in een afsluitbare bak met een vel keukenpapier om ze knapperig te houden.
Bewaartip voor dit product
Bewaar een aangesneden komkommer in de koelkast. Verpak het stuk komkommer in plastic folie om uitdrogen te voorkomen. Niet geschikt om in te vriezen.