Enkel voor Ferrero zelf maakt het veel uit, want zij rekenen wel in kilo's. Hoe meer Ferrero verkoopt aan een hoge prijs, hoe hoger de omzetcijfers. Het spreekt voor zich dat er heel wat onderhandelingen tussen winkels en de producent aan vooraf gaan om zo'n exclusievere verpakking te kunnen aanbieden."
Hazelnoten als alternatief voor de dure chocolade
De oprichter van Ferrero is Pietro Ferrero. Hij kwam uit een gebied dat bekend was omwille van de hazelnoten en was banketbakker van beroep. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd cacao een schaars en duur product.
Productie vindt plaats in de fabriek in Alba, die dagelijks 24 miljoen Rochers produceert.
De bekende Ferrero Rocher pralines zijn ideaal om te trakteren, maar zelf houden mag ook. Lang gaan ze vast niet mee, want ze zijn zo lekker dat je er niet vanaf kunt blijven.
Want proeven van een Ferrero Rocher brengt een ware smaakexplosie teweeg: een volledige knapperige hazelnoot in de kern, een heerlijk smeuïge hazelnootvulling, een krokant wafeltje als omhulling, en dit alles bedekt met een laagje chocolade en licht geroosterde notenstukjes.
De binnenkant van een Ferrero Rocher is van nougatcrème en een hele hazelnoot. De buitenkant bestaat uit chocolade en noten. Zo lekker! Deze Ferrero Rocher Chocolademousse is ook erg lekker en serveren we in een zelfgemaakt bakje van chocolade.
De Ferrero Groep brengt mensen over de hele wereld plezier met geliefde lekkernijen en snacks, zoals Nutella®, Kinder®, Tic Tac® en Ferrero Rocher®.
Ferrero is gespecialiseerd in de verwerking van cacao, hazelnoten en melk. Het bedrijf is voornamelijk bekend van de merken Nutella , tic tac, Kinder-chocolade en Ferrero Rocher.
Geschiedenis van het populaire merk
Ferrero is een Italiaans familiebedrijf dat is opgericht in 1946 door de broers Pietro en Giovanni Ferrero.In 1982 werd uitgebracht in verschillende Europese landen.
1. Hoe spreek je Ferrero Rocher uit? Vraag je je af hoe je Ferrero Rocher uitspreekt? Dit is de originele Italiaanse manier waarop je het zegt: [ferˈrɛːro roʃˈʃe].
Massieve chocolade is ongeveer 1 jaar houdbaar. Onder massieve chocolade verstaan we naast chocoladerepen en chocoladeletterrepen ook holle figuren zoals paashazen en paaseieren. Bij chocolade met vullingen ligt dit anders. Bonbons met een pralinévulling bijvoorbeeld zijn circa gedurende 6 maanden lekker.
Ferrero Rocher Raffaello 150 Gram.
In chocoladepasta zitten veel meer harde vetten dan in pindakaas . Ook de olie in chocoladepasta kan vaak minder goed tegen kou dan de olie in pindakaas. Daarom wordt chocopasta vaak wel hard in de koelkast en pindakaas niet!
Giovanni Ferrero is een telg van de bekende chocoladefamilie Ferrero en staat sinds de dood van zijn vader en broer aan het hoofd van het familiebedrijf. Je kent het bedrijf niet alleen van de snoepjes die zijn naam dragen, de ferrero rocher, maar ook van Nutella, Kinder Chocolade, Mon Chéri, en Tic Tac.
Dit legendarische merk van de Ferrero Group zag het levenslicht in 1982 in Alba, een dorpje aan de voet van de heuvels in het Italiaanse Piëmont. Het werd gestimuleerd door het genot van een verfijnde chocoladelekkernij waar een veel breder publiek van kan genieten.
Nutella is de merknaam van een pasta voor broodbeleg van het Italiaanse bedrijf Ferrero. De pasta werd in 1946 ontwikkeld en in 1964 op de markt geïntroduceerd, aanvankelijk onder de naam 'Giandujot Supercrema'.
Na de Tweede Wereldoorlog was cacao uiterst schaars. Ferrero, oorspronkelijk afkomstig uit Piëmont in Italië, heeft van dit lastige probleem een slimme oplossing gemaakt door een zoete pasta te maken van hazelnoten, suiker en een beetje van de zeldzame cacao. De voorvader van Nutella® werd geboren.
Kinder is een bijzonder merk binnen Ferrero. Het werd gelanceerd in 1968 door Michele Ferrero wiens droom het was om chocolade te maken die speciaal ontwikkeld was voor kinderen.
Chocolade voor
Het verhaal van Kinder begint in 1968, in het hart van het kleine stadje Alba, Italië.
Ferrero Confetteria Raffaello is een overheerlijke kokossnoep van het merk Ferrero, bekend omwille van de praline Ferrero Rocher. Met Ferrero Confetteria Raffaello kiest men voor een volledig ander recept dan wat u wellicht van Ferrero gewend bent.
Fijne chocolade 49% (suiker, cacaomassa, cacaoboter, emulgatoren : lecithinen [SOJA] ; vanilline), suiker, kers 18%, likeur 13% (glucosestroop, water, alcohol, suiker, aroma's), cacaoboter.
Chocoladereep van Ferrero Rocher, ca. 90 gram. De houdbaarheid is ongeveer 6 maanden na ontvangst.
1 stuk (12,5 g) bevat 75 calorieën.
Ferrero begon haar parcours in 1946 in het kleine stadje Alba in Piemonte, Italië. Vandaag is het één van 's werelds grootste bedrijven in zoete voedingsmiddelen, met meer dan 35 iconische merken die worden verkocht in meer dan 170 landen.