Onze Lindt Meester Chocolatiers experimenteren met het toevoegen van subtiele hints van de fijnste kruiden - waaronder roze peperkorrels, chili en zeezout - om uw smaakervaring te verheffen.
Het geheim van Lindts unieke smaak schuilt in de zorgvuldige selectie en blending van premium cacaobonen uit 's werelds meest exclusieve herkomstgebieden . Maar het zijn niet alleen de hoge kwaliteitsnormen die een sleutelrol spelen, onze duurzame toeleveringsketen is net zo belangrijk.
Lindt gebruikt uitsluitend de fijnste cacaobonen, die op een unieke manier worden geroosterd en vermalen. En het was de uitvinding van Lindt – de conche in 1879 – die het mogelijk maakte om voor het eerst chocolade te produceren die kon wat we nu allemaal zo lekker vinden: smelten.
In essentie is LINDOR een chocoladetruffel . Het wordt gemaakt door de fijnste getemperde Lindt-chocolade in een mal te gieten, voordat het om zijn as draait om de binnenkant te coaten. Terwijl het afkoelt en hard wordt, ontstaat er een delicate chocoladeschil, klaar om de gladde, smeltende vulling vast te houden.
Het effect hiervan is dat wanneer je voldoende warmte toevoegt om de kristallen af te breken, ze meer warmte absorberen dan normaal gesproken zou gebeuren bij eenvoudige warmteoverdracht. Je ervaart het dan als koud (het is namelijk maar iets lager dan de lichaamstemperatuur).
Misselijkheid na het eten van chocolade kan aan verschillende factoren worden toegeschreven, waaronder overconsumptie, individuele gevoeligheden of allergieën voor de ingrediënten, of de natuurlijke stoffen in chocolade die het spijsverteringsstelsel kunnen beïnvloeden .
De cacaoprijs op de groothandelsmarkt is namelijk gestegen tot het hoogste niveau in meer dan tien jaar. Dit komt vooral omdat de productie in West-Afrika, goed voor twee derde van de wereldwijde cacao-oogst, wordt getroffen door tegenslagen.
Waarom is Lindt & Sprüngli chocolate duurder dan andere merken? Lindt & Sprüngli staat voor premium chocolade, waarbij fijne ingrediënten worden gecombineerd met meer dan 175 jaar traditie en vakmanschap om de ultieme chocolade-ervaring te creëren .
De glad smeltende vulling
Het recept voor de Lindor-vulling is een goed bewaard geheim. Het is een vorm van ganache die we voorzichtig in de delicate schelpen gieten voordat we het laten opstijven. Onze geheime Lindor-vulling heeft een laag smeltpunt, waardoor het heerlijk smelt op de tong .
Lindt & Sprüngli heeft twaalf fabrieken: Kilchberg, Zwitserland; Aken, Duitsland; Oloron-Sainte-Marie, Frankrijk; Induno Olona, Italië; Gloggnitz, Oostenrijk; en Stratham, New Hampshire, in de Verenigde Staten . De fabriek in Gloggnitz produceert producten onder het merk Hofbauer & Küfferle, naast het merk Lindt.
Proef de verfijnde smaken en het vakmanschap van Taiwan met elke hap van Fu Wan Chocolate. Winnaar van onder meer de 'beste pure chocolade ter wereld' van de International Chocolate Awards wereldfinale.
De Lindt-uitvinding
1879 was een revolutionair jaar voor chocolade. Het was het jaar dat Rodolphe Lindt het concheren uitvond. Dit nieuwe proces produceerde de meest smaakvolle chocolade met een zijdezachte, fluweelachtige textuur die sindsdien synoniem is geworden met Lindt.
Het merk Lindt wordt daarentegen geproduceerd door een zeer professionele, grootschalige chocoladefabriek. De technische kwaliteit van hun maal-, meng-, concheer- en temperprocessen lijkt dus zeer goed te zijn . Dat betekent dat Lindt-chocolaatjes een zeer hoge technische kwaliteit hebben met een zeer zachte textuur.
Palmolie, palmpitolie en hun fracties worden in beperkte hoeveelheden gebruikt in bepaalde vullingen van onze chocolade . Lindt & Sprüngli koopt minder dan 0,01% van de wereldwijde palmolieoogst.
Ja, Lindt wordt over het algemeen beschouwd als een luxe of high-end chocolademerk in Europa . Het staat bekend om zijn premium kwaliteit chocolade en wordt vaak geassocieerd met luxe en verwennerij. Is er een smaakverschil tussen Lindt chocolade geproduceerd in Zwitserland en in de VS? Ja, er is een groot verschil!
Ingrediënten: cacaomassa, cacaoboter, suiker, watervrij MELKvet. Allergenen: Kan HAZELNOTEN, andere NOTEN, MELK en SOJA bevatten.
Hier worden de zorgvuldig geselecteerde cacaobonen gemengd volgens nauwkeurige recepten. De daadwerkelijke bonenmix is een goed bewaard geheim van de fabrikant, omdat het vakkundig mengen van de smaken van de individuele bonensoorten uit verschillende regio's is wat Lindt chocolade zijn speciale smaak geeft.
In de Amerikaanse versie is de respectievelijke consistentie 48% suiker, 10% eiwit en 35% vet. Ook bevat de Zwitserse versie zowel cacaomassa als cacaoboter, evenals volle melkpoeder, terwijl de Amerikaanse versie alleen cacaoboter en magere melkpoeder bevat.
Introductie van LINDOR Double Chocolate
Het perfect ronde omhulsel van melkchocolade omsluit de beroemde zacht smeltende LINDOR-vulling op delicate wijze met een rijke, pure chocoladedruppel voor een dubbel genot.
De chocolade van Lindt smaakt ongelooflijk hoogwaardig, romig en heerlijk , dus het is geen geheim dat het merk zo'n hoge plek op deze lijst heeft veroverd. Wij zijn dol op de smaak, zonder twijfel, en vinden dat je nooit de mist in kunt gaan met een zak Lindt Lindor truffels of een Lindt Excellence Chocolate reep.
De reep van chocolademerk To'ak is met een prijs van 230 euro de duurste ter wereld. De makers selecteren zeldzame cacaobonen uit Ecuador met de hand om deze reep, die 85 procent pure cacao bevat, samen te stellen. Daarna volgt een ambachtelijk productieproces dat in totaal 36 stappen omvat.
Naast de naamgevende chocolade, bezit Hershey ook veel bekende merken candybars . Dit in Zwitserland gevestigde bedrijf staat bekend om de premium chocolade Lindt, Ghirardelli en Russell Stover.
In principe kan gezegd worden dat de algemene cacaokwaliteit van Lindt Chocolade niet beter is dan die van andere supermarktpralines. Afhankelijk van het productsegment vind je alleen kwaliteiten die de koper met Lindt associeert in het prijssegment, dat ook voor Lindt duurder is.
Sommige van onze producten zijn gemaakt zonder dierlijke producten, zoals ons Lindt EXCELLENCE assortiment met 70%, 85%, 90% en 99% cacao pure chocoladerepen.
Koelkasten zijn omgevingen met een zeer hoge luchtvochtigheid, wat niet geschikt is voor chocolade vanwege de hoge vochtigheid, wat kan resulteren in suikerbloei . Wanneer u dit doet, is het het beste om de chocolade in een luchtdichte container te doen of dubbel in plastic te wikkelen en in het onderste gedeelte van de koelkast te plaatsen.