Mocht de gesmolten chocolade iets te dik zijn kan je er wat plantaardige olie, crisco of cacaoboter aan toevoegen om ze wat te verdunnen. Omdat deco melts net als chocolade op olie basis zijn kan je ze alleen kleuren met speciale kleurstof.
Ze druppelden olie op de chocoladeplak en ontdekten dat deze olie via kleine poriën en scheuren door de chocola bewoog. Zo verplaatsen de boter en de suiker in jouw oudbakken bonbons zich waarschijnlijk ook.
Door een eetlepel kokosolie of plantaardige olie toe te voegen tijdens het magnetronen, smelt de chocolade soepeler en krijgt het de perfecte consistentie om in te dippen ! De kanttekening hierbij is dat de chocolade, als deze eenmaal is afgekoeld, niet zo hard wordt als in het begin vanwege het toegevoegde vetgehalte.
Door boter of olie toe te voegen , wordt het vetgehalte van de gesmolten chocolade verhoogd, waardoor deze gladder en gemakkelijker te verwerken wordt . Perfect gesmolten chocolade is glad, zijdezacht en heeft een glanzende afwerking, zegt KitchenSeer. Als uw chocolade te dik of klonterig is, kunt u deze mogelijk redden met wat boter op kamertemperatuur.
Chocolade smelten in een waterbad
De methode: Metalen kom direct in een koekenpan met ongeveer 1" water. Het water wordt aan de kook gebracht en vervolgens uitgezet; de kom met chocolade smelt door de restwarmte. Het resultaat: Tijd: 3 tot 4 minuten (Let op: de chocolade is gesmolten voordat het water zelfs maar aan de kook is gekomen)
Zorg ervoor dat je chocolade nooit in contact komt met water , want dan wordt de chocolade korrelig en gaan klonteren. Dit wordt 'vastlopen' genoemd.
Kokosnootolie is het geheim om een superglanzende chocoladecoating te krijgen. Het geeft gesmolten chocolade een beetje extra glans, die op zichzelf mat kan worden als het droog is. Kokosnootolie laat je chocoladecoating niet alleen glanzen, maar het helpt de chocolade ook om te harden.
Dit is het geheime ingrediënt om gesmolten chocolade gesmolten en glanzend te houden: Plantaardige olie . Voeg een beetje plantaardige olie toe voordat u uw chocolade smelt. Onze chefs raden zonnebloemolie of druivenpitolie aan, maar elke geurloze plantaardige olie is goed.
Wat is de beste truc voor zijdezachte gesmolten chocolade? Als je op zoek bent naar een beetje extra zekerheid, voeg dan ongeveer 1 theelepel kokosolie per 1 kopje chocolade toe voor het smelten. De bijna smaakloze olie helpt de chocolade extra glad te maken en geeft het een glanzende glans.
Om gesmolten chocolade te verdunnen, voeg een kleine hoeveelheid neutrale olie toe, zoals plantaardige olie of cacaoboter , en roer voorzichtig tot het de gewenste consistentie heeft bereikt. Smelt langzaam om oververhitting te voorkomen en houd water buiten om te voorkomen dat de chocolade gaat klonteren.
Het temperen van chocolade is een belangrijke stap om glanzende chocolade te krijgen. Dit betekent het geleidelijk smelten en afkoelen tot specifieke temperaturen . Dit stimuleert de vorming van stabiele cacaoboterkristallen, wat resulteert in een glanzende afwerking.
U kunt elke soort olie gebruiken om chocolade snel te temperen, maar neutrale oliën, zoals koolzaadolie, plantaardige olie of saffloerolie, hebben geen invloed op de smaak van de chocolade .
Als u chocolade smelt om te gebruiken in bijvoorbeeld chocolade-aardbeien, zal een recept vaak om extra bakvet vragen. Dit komt omdat het toevoegen van bakvet een gladdere en beter beheersbare consistentie creëert dan gesmolten chocolade alleen . Dit helpt om een gelijkmatiger gecoat product te maken.
Chocolade kun je smelten au bain-marie. Doe de chocolade in een hittebestendige kom en zet deze op een pan met lichtjes kokend water. Let erop dat er geen waterdruppels of stoom in de kom terechtkomen en dat de onderkant van de kom het water niet raakt. Laat de chocolade zachtjes smelten en roer geregeld om.
Wanneer je de temperatuur laat dalen, kan de chocola stollen. En wanneer je de temperatuur laat stijgen, kan de chocolade schiften. Vergelijk het met mayonaise maken: als de verschillende ingrediënten niet op de ideale temperatuur zijn, pakt hij niet.
Chocolade heeft doorgaans ongeveer 20-30 minuten nodig om volledig uit te harden en op kamertemperatuur te komen. Door uw gesmolten chocolade in de koelkast te zetten, kunt u deze tijden halveren, waardoor het uithardingsproces wordt versneld.
Dit is waarom: Alle chocolade smelt, maar niet alle chocolade smelt op dezelfde manier . Sommige soorten verliezen hun glans en kunnen er krijtachtig uitzien als ze afkoelen en weer stollen.
Twee derde van de gesmolten chocolade wordt op een koud marmeren tafeloppervlak gegoten. De chocolade wordt uitgespreid en bewerkt met een spatel totdat de temperatuur van de chocolade ongeveer 81 graden F (27 graden C) is. In dit stadium is het dik en begint het te stollen.
Chocolade tempereren
Juiste 'temperering' - het verwarmen en koelen van chocolade om het te stabiliseren voor het maken van snoep en zoetwaren - geeft chocolade een gladde en glanzende afwerking, voorkomt dat het gemakkelijk smelt op uw vingers en zorgt ervoor dat het prachtig kan uitharden voor gedoopte en met chocolade bedekte lekkernijen.
Het proces van temperen creëert chocoladecoatings die ultraglad, glanzend zijn en een knapperige, bevredigende bite hebben als ze worden gegeten. Tempereren stelt ons in staat om de vetmoleculen in de cacaoboter van de chocolade te manipuleren om de kristalstructuur zo te rangschikken dat die knapperige chocoladetextuur ontstaat.
Bereiden. - De gouden regels bij het smelten van chocolade : De chocolade niet te heet verwarmen en de kom boven heet water mag het water niet raken. Als je chocolade smelt met een een vloeistof moet je minstens 1 eetlepel vloeistof gebruiken per 50 g chocolade.
Vastgelopen chocolade ontstaat wanneer de chocolade die je smelt in contact komt met vocht . Chocolade zelf bevat geen vocht, dus het toevoegen van een kleine hoeveelheid vloeistof kan het smeltproces verstoren.
Chocolade te veel laten smelten (ook wel oververhitting genoemd) is de meest voorkomende fout. Het verbranden van cacao (cacaoboter) deeltjes maakt ze plakkerig. Gebruik een bain-marie of magnetron met een interval van 30 seconden en roer regelmatig om chocolade te laten smelten zonder te verbranden.
Grappig genoeg is het supersimpel. Kook eerst wat water. Voeg vervolgens heel langzaam, 1-2 theelepels per keer, het kokende water toe en klop de chocolade krachtig tot het mengsel weer glad is . Het hete water zal de klontjes in feite weer laten smelten tot een vloeibare consistentie.