De vrucht dankt zijn naam aan de passiebloem die de passie van Christus zou symboliseren. De “gele passievrucht” wordt ook wel maracuja genoemd. De leerachtige schil van deze vrucht is hard en glad.
Titelverklaring: De passievrucht wordt gebruikt in de betekenis van een baby, de vrucht die uit passie wordt geboren. Het is voor Armin natuurlijk heel moeilijk (of gewoon níet) te aanvaarden dat Monica seks heeft gehad met zijn vader.
De traditionele Zuid-Amerikaanse geneeskunde gebruikt passievrucht onder andere tegen hoofdpijn, hoge bloeddruk, symptomen van de menopauze, zenuwpijn en slapeloosheid. Ook de meeste ontspannende theemixen in biowinkels bevatten passievrucht. Want een passievrucht houdt je kalm en rustig.
Een passievrucht, ook wel bekend als maracuja, is de vrucht van verschillende plantensoorten van het geslacht Passiflora. Passievruchten zijn ovaal of rond van vorm en hebben een leerachtige, paarse of gele schil, afhankelijk van de variëteit.
Deze klimplant komt oorspronkelijk uit (zuid-)Amerika. Spaanse missionarissen brachten vroeger passiebloemen mee om het kruisigingsverhaal van Jezus Christus over te brengen. In de bloem kunnen ze het passie-verhaal symboliseren. Hier komt de naam van de bloem waarschijnlijk ook vandaan.
De naam 'passiebloem' verwijst naar de passie van Jezus en het geslacht heeft daarom een bijzondere relevantie met Pasen. Spaanse christelijke missionarissen namen de unieke structuur van de plant over als symbool voor de laatste dagen van Jezus en met name zijn kruisiging.
De algemene naam, die past bij de buitengewone smaak van de vrucht, is afkomstig van christelijke missionarissen. Zij merkten op dat verschillende delen van de bijzondere bloem symbool staan voor het lijden van Jezus Christus (de laatste uren van zijn leven, inclusief de kruisiging).
De vrucht dankt zijn naam aan de passiebloem die de passie van Christus zou symboliseren. De “gele passievrucht” wordt ook wel maracuja genoemd.
Passievrucht is een hele vreemde plant. De bloemen op de klimplanten lijken op psychedelische ruimtesondes en deze ontwikkelen zich tot een vrucht die lijkt op een buitenaards eierzakje . Binnenin zit een gouden massa vezelig vruchtvlees, gevuld met kleine zwarte zaadjes.
1 a 2 passievruchten per dag zijn heerlijke vitamine bommetjes die je bij je ontbijt kan eten of door je yoghurt maar ze zijn uiteraard ook als tussendoortje geschikt. Het beste kan je passievruchten bewaren op een koele plaats, bijvoorbeeld een voorraadkast.
Weersta de verleiding om een hele halve passievrucht met schil en merg te serveren, want die zijn giftig .
De passievrucht is caloriearm, waardoor het een geweldige optie is voor mensen die willen afvallen. Het bevat ook een hoog gehalte aan vitamine A en vitamine C, waardoor het een ondersteunend onderdeel is van elk gezond dieet.
Passievruchten zijn niet alleen lekker, ze zijn ook gezond. Zo bevatten ze veel vitamine A, pure verwennerij voor je ogen en huid. Ook bevatten ze een hoge concentratie vezels, wat dan weer goed is voor je darmen.
Passievrucht is rijk aan vitamine C, een antioxidant die het lichaam helpt beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen . Vitamine C versterkt het immuunsysteem door het lichaam te helpen meer ijzer uit plantaardige voedingsmiddelen op te nemen en kan het vermogen van het lichaam om infecties in het lichaam te bestrijden verbeteren.
De Passievrucht is een non-fictie boek.
Passievrucht is een ontzettend gezond stukje fruit. Zo zitten passievruchten boordevol met belangrijke vitaminen, mineralen en aminozuren. De paarse vrucht is voornamelijk een bron van vitamine A, vitamine C, kalium, ijzer, koper, magnesium en fosfor. Goed voor je dagelijkse dosis vitaminen dus!
Naarmate de vrucht rijpt, wordt hij zoeter, maar belangrijker nog, complexer. Als hij overrijp is, smaakt hij zelfs een beetje gefermenteerd . Het hele binnenste van een passievrucht is eetbaar. Het witte merg is sponsachtig en een beetje katoenachtig, maar ook een beetje bitter, dus veel mensen kiezen ervoor om het niet te eten, hoewel het prima is om dat wel te doen.
De schil van een rijpe passievrucht wordt doorgaans licht gerimpeld en de kleur kan veranderen naar een levendigere of donkerdere tint, afhankelijk van de variëteit. Echter, overmatige rimpeling of verschrompeling voordat de vrucht rijp is, kan duiden op problemen zoals waterstress, voedingstekorten of ongedierte .
Als de stengel van je passievrucht aanvoelt als een doorweekte spons, heb je een probleem. Om wortelrot te bestrijden, laat je de grond een beetje uitdrogen tussen de gietbeurten door. Als je vermoedt dat er rot is opgetreden, is het tijd voor een plantenoperatie : verwijder de aangetaste wortels en verpot ze met verse, goed drainerende grond .
Passievrucht plant
Sommige variëteiten kunnen groeien in subtropische zones, zoals centraal Florida en delen van Californië. De passievrucht kreeg zijn naam omdat priesters in de jaren 1500 dachten dat delen van de passiebloem de "passie" of het lijden en de dood van Jezus symboliseerden .
Passievrucht is een tropische vrucht die over de hele wereld groeit . Het heeft een harde, kleurrijke schil en een sappig, met zaden gevuld midden. Paarse en gele varianten zijn het meest voorkomend.
Voor gewichtsverlies is passievrucht het beste om in zijn geheel te consumeren . Het kan alleen gegeten worden, gebruikt worden als topping of vulling voor desserts, of toegevoegd worden aan drankjes. Passievrucht is een fruitsoort met weinig calorieën en veel vezels die gunstig kan zijn voor de bloeddruk en insulinegevoeligheid, wat het mogelijk ideaal maakt voor gewichtsverlies.
Passievrucht, ook wel passiefruit of markieza genoemd, is een zoete, exotische vrucht.
Brazilië is de grootste producent en consument van verse en verwerkte passievruchten ter wereld. Het land is verantwoordelijk voor ongeveer 60 procent van de wereldproductie van dit fruit.
Belangrijke landen die passievruchten produceren zijn Brazilië, Ecuador, Colombia, Peru, Mexico, Australië, Zimbabwe en Kenia (zie tabel 2).