Je verliest misschien gewichtInderdaad: misschien. Er bestaat namelijk nog geen hard bewijs dat je afvalt als je zuivel skipt. Feit is echter wel dat veganisme, een voedingspatroon waarbij je alle dierlijke producten laat staan, de beste levensstijl is als je wat kilootjes kwijt wil.
Uit onderzoek is gebleken dat diëten met weinig zuivel ontstekingen verminderen . Ontstekingen kunnen de groei van ongezonde darmbacteriën bevorderen die verband houden met chronische ziekten of aandoeningen, waaronder een lekkende darm. Ontstekingsveroorzakende voedingsmiddelen kunnen, wanneer ze problemen veroorzaken in het spijsverteringskanaal, leiden tot diarree, hoofdpijn en vermoeidheid.
Ja, het schrappen van zuivelproducten kan bijdragen aan gewichtsverlies , vooral omdat je calorieën uit een belangrijke (voor de meeste) voedselgroep schrapt.
Wie geen melk of melkproducten eet, moet z'n best doen om van bepaalde voedingsstoffen, zoals calcium en vitamine B12, voldoende binnen te krijgen. De voedingsstoffen in melk zitten ook in andere productgroepen zoals fruit, groenten, bonen, vlees, noten, granen en eieren.
We raden het af om kaas te eten tijdens fase 1 en 2 van het koolhydraatarm eiwit dieet. De meeste kaassoorten bevatten niet of nauwelijks koolhydraten, maar bevatten veel vet (dus ook veel calorieën). Zelfs magere kaassoorten zoals 20+ of 30+ kaas bevatten relatief nog veel vet.
De kern van de zaak. Als u niet allergisch bent voor melkeiwitten, is het waarschijnlijk prima om elke dag kaas te eten — en kan het potentiële gezondheidsvoordelen bieden als u het met mate eet. Kies voor kaas met minder natrium als u vanwege een medische diagnose, zoals hoge bloeddruk, op uw natriuminname moet letten.
De meest voorkomende redenen zijn een betere spijsvertering en sneller gewichtsverlies . Het kan ook leiden tot een aanzienlijke verbetering van hun energie en stemming. U moet voorzichtig zijn met de verborgen zuivel- en gluteninhoud in verschillende producten die u dagelijks consumeert. Blijf lezen om te weten hoe u zuivel- en glutenvrij kunt gaan.
Als u een heleboel bewerkte kaas eet, kunt u de limiet voor de dag ver overschrijden. Dit komt doordat bewerkte kazen veel extra natrium kunnen bevatten en veel vet en calorieën, wat leidt tot gewichtstoename en in feite buikvet .
Kaas kan een uitstekend onderdeel zijn van een afslankdieet vanwege de voedingswaarde . Proteïne is een effectief hulpmiddel bij gewichtsverlies omdat het helpt de eetlust te verminderen en u langer een vol gevoel te geven. Kaas bevat echter veel calorieën en verzadigd vet, dus u moet het met mate consumeren.
Te veel zuivel – zuivel kan insuline-aanmakend zijn – wat betekent dat het, hoewel het geen invloed heeft op uw bloedglucose, een insulinerespons kan bevorderen, en dit kan uw gewichtsverlies vertragen . Sommige vormen van zuivel (ik kijk naar u, kaas) zijn ook calorierijk, en een teveel aan calorieën zal zeker uw gewichtsverlies beïnvloeden.
Ons advies is om klein te beginnen. Kies eerst een paar dagen in de week waarop je kaasvrij bent (eet je ochtendhavermout met plantaardige melk, geniet van een graankom voor de lunch, eet pasta met rode saus voor het avondeten). Voeg daarna, naarmate de weken verstrijken, steeds meer dagen zonder kaas toe totdat je uiteindelijk je hele week kaasvrij bent.
Sommige mensen hebben 12-72 uur nodig om zuivel volledig te verteren, de voedingsstoffen op te nemen en het uit het lichaam te verwijderen. Het kan echter tot 21 dagen duren voordat sporen van zuivel in het systeem blijven.
Nieuw onderzoek toont aan dat kaas verslavend is, net als drugs. De reden hiervoor is de chemische stof caseïne. Deze stof komt voor in zuivelproducten en kan de opioïde receptoren in de hersenen activeren .
De basis van beide diëten is om voedsel te eten dat rijk is aan enkelvoudig onverzadigde vetzuren (MUFA), die kunnen helpen om de opslag van buikvet te verminderen. MUFA-rijke voedingsmiddelen zijn onder andere olijfolie, noten en zaden, avocado's en vis . Regelmatig yoghurt eten blijkt ook te helpen bij het verminderen van buikvet.
Zuivelproducten zoals melk, room, kaas en yoghurt zijn essentiële voedingsstoffen om spieren op te bouwen . Ze helpen je om gezond gewicht te krijgen, zijn goed voor spieren en voor de gewenste sixpack.
Het grootste pluspunt van kaas is veruit het eiwitgehalte. Zwitserse kaas, cheddar en mozzarella bevatten 7 tot 8 gram per ounce, wat kan helpen om spieren op te bouwen. Ricotta zit boordevol wei, het meest verzadigende eiwit in kaas. En harde kazen kunnen ook de bloeddruk verlagen, met name Grana Padano, zo blijkt uit onderzoek.
Conventionele zuivelproducten kunnen om verschillende redenen problematisch zijn. Zuivelproducten bevatten van nature lactose, een insuline-piekende suiker die kan leiden tot gewichtstoename op de lange termijn. De zure aard van conventionele zuivelproducten leidt ook tot interne ontstekingen, wat het afvallen belemmert .
Het duurt twee tot drie weken voordat je “echt het verschil in je lichaam en geest voelt”, zegt Savage. “Wanneer je lichaam niet langer hoeft te werken om vreemde stoffen te elimineren die het niet kan verteren, werkt alles gewoon beter”, voegt ze toe. “Je spijsvertering, metabolisme, slaap verbeteren en je stemming verbetert.”
Hoewel symptomen van coeliakie verergeren bij aanhoudende glutenconsumptie , treden spijsverteringssymptomen niet altijd direct op na het eten van gluten. Lactose-intolerante personen hebben meer kans op spijsverteringsklachten direct of kort na het consumeren van zuivel.
Griekse yoghurt bevat veel eiwitten en probiotica, wat de spijsvertering bevordert, en bevat minder vet dan traditionele smeerkaas. Geprakte avocado kan de romigheid van kaas nabootsen in sandwiches en salades. Het zit boordevol gezonde enkelvoudig onverzadigde vetten en vezels, wat het een hartgezond alternatief maakt.
Wat zijn de gezondste kazen? De gezondste kaassoorten zijn 10+, 20+ of 30+ kazen met niet te veel zout (minder dan 2 gram zout per 100 gram kaas). Verder ook magere plattekaas, verse kaas, halfvolle plattekaas, cottagecheese, volle plattekaas, magere smeerkaas, ricotta, mozzarella en zachte, verse geitenkaas.
Lipidenprofiel: Kaas is gezonder vanuit het oogpunt van het hart . Dit komt omdat het cholesterol- en verzadigde vetgehalte van kaas veel lager is dan dat van boter. Dus als een hartpatiënt moet kiezen tussen boter en kaas, moet hij/zij zeker voor de laatste kiezen.
Een andere manier om naar dit probleem te kijken is de koolstofvoetafdruk per calorie. Volgens deze maatstaf hebben zuivelproducten als geheel een lagere koolstofvoetafdruk dan vlees, dus een directe calorie-voor-calorie-ruil kan betekenen dat kaas niet slechter is dan kip .