Een dieet zonder chocolade is onrealistisch Schrijfster Sally Ann Voak bedacht een volledig Chocolade dieet. Het uitgangspunt van het chocolade dieet is dat het onrealistisch en mogelijk zelfs nadelig is om chocolade helemaal uit je dieet te bannen. Daar zijn wij het natuurlijk (chocolade) volmondig mee eens.
Het chocoladedieet is uw basisprogramma voor maaltijdvervanging. U vervangt twee van uw maaltijden per dag met chocoladeshakes, neemt een paar kleine snacks, één maaltijd en hun "Chocoladetraktatie". U wordt ook aangemoedigd om 6-8 glazen water per dag te drinken en u mag maximaal twee kopjes koffie of thee drinken (maar geen melk).
Goed nieuws voor de liefhebbers van chocolade. Het eten van chocolade zou namelijk helemaal niet dik maken. Spaanse onderzoekers hebben ontdekt dat mensen die vaker chocolade eten doorgaans minder vet op hun gehele lichaam hebben.
Pure chocolade is de enige soort chocolade die is toegestaan in een koolhydraatarm dieet (mits het minimaal 85% cacao bevat). Pure chocolade wordt gemaakt van cacaoboter, cacaopoeder en suiker.
Versnelt het metabolisme. Een van de belangrijkste manieren waarop pure chocolade bijdraagt aan gewichtsverlies is door het metabolisme te versnellen — het proces dat uw lichaam gebruikt om voedsel om te zetten in energie. Pure chocolade bevat bepaalde verbindingen die het thermogene effect van het lichaam beïnvloeden.
Chocolade bevat ook veel suiker en verzadigd vet. Het is een energierijk (calorierijk) voedsel en te veel kan leiden tot overgewicht , een risicofactor voor hart- en vaatziekten. Gezondere bronnen van polyfenolen zijn bonen, peulvruchten, fruit en groenten.
Er is niets beter dan na een grote maaltijd een chocoladereep naar binnen werken. Deze chocolade zit echter vol met toegevoegde suikers en vetten. Als je 's avonds chocolade eet, krijg je die extra calorieën binnen die je later heel moeilijk weer kwijtraakt . 100 gram pure chocolade bevat 546 calorieën.
Eet groenten die laag zijn in koolhydraten, zoals bladgroenten, broccoli, bloemkool, komkommer, asperges en courgette. Beperk de inname van fruit en kies vooral bessen, zoals aardbeien, frambozen en bosbessen. Vermijd bewerkte voedingsmiddelen en suikers, zoals frisdrank, snoep, gebak en wit brood.
Wil je de gezondheidsvoordelen uit chocolade halen, dan kies je in ieder geval niet voor witte chocolade. Witte chocolade wordt niet gemaakt van cacaopoeder, maar van cacaovet gemengd met melkpoeder en suiker. Het is juist de cacaopoeder die de gezonde antioxidanten (polyfenolen) bevat.
Pure chocolade met een hoog cacaogehalte (70% of meer) en weinig suiker is de beste keuze. Dergelijke chocolade heeft minder koolhydraten en meer vezels vergeleken met chocolade met een lager cacaopercentage, waardoor het geschikter is voor een ketodieet.
Sommige zeer kleine onderzoeken lijken dit te ondersteunen, wat suggereert dat het eten van pure chocolade — en zelfs het ruiken ervan — je eetlust kan verminderen en de niveaus van het hormoon ghreline in je darmen kan verlagen . Ghreline vertelt je hersenen dat je honger hebt. Als je eet en je vol begint te voelen, dalen de ghrelineniveaus.
In plaats daarvan is het belangrijk om met mate van alles te genieten. Dat betekent dat je chocolade kunt eten tijdens een dieet en toch gewicht kunt verliezen . Sterker nog, je zult misschien verbaasd zijn om te horen dat chocolade en gewichtsverlies hand in hand kunnen gaan, omdat chocolade voedingsstoffen bevat zoals antioxidanten en vezels.
Chocolade een maand laten liggen kan verschillende voordelen hebben. Een lagere chocoladeconsumptie kan leiden tot een afname van de totale calorie- en suikerinname , aldus Dr. Gupta. "Het kan ook de gezondheid van het gebit verbeteren door het risico op gaatjes en tandbederf te verminderen," zei hij.
Waarom kan ik niet stoppen met chocolade eten? Omdat chocolade echt verslavend is, kun je de controle verliezen over je chocolade consumptie. De werkzame stoffen in chocola beïnvloeden namelijk de hersenen en zorgen ervoor dat je een goed gevoel krijgt wanneer je het eet.
Je hebt zin in: chocola
Voedsel waar veel magnesium in zit, zijn groene bladgroente, noten, zaden, vis, bonen, volkoren producten, avocado, yoghurt, banaan en donkere chocola. Als je zin hebt in chocola, kun je dus het best voor de meest pure optie gaan.
Het beste moment om chocolade te eten is overdag . Het is het beste om het niet op een lege maag of laat in de avond te eten, omdat het een stimulerend middel is dat cafeïne bevat. Chocolade is ook perfect tijdens het sporten en voor activiteiten die kalmte en concentratie vereisen.
Merken als Mars M&M's, Hershey's Kisses en Reese's Peanut Butter Cups staan bekend om hun hoge suikergehalte, waardoor ze duidelijk in de categorie ongezonde chocolade vallen.
Teveel chocolade eten kan er wel voor zorgen dat je overgewicht krijgt. Dit vergroot de kans op het krijgen van hart-, en vaatziekten en diabetes. Door het eten van teveel chocolade krijg je teveel vetten en suikers binnen. Dit verhoogt je BMI, maar ook je cholesterolgehalte.
Te veel chocolade eten geeft waarschijnlijk wel een lastig gevoel op de maag, maar dat kan niet verward worden met de lever. Je mag dus gerust een stukje chocolade eten, zelfs als je al een leverprobleem hebt.
Sommige groenten bevatten veel koolhydraten waaronder uien, spruitjes, courgette en rode paprika. Het is dus beter om deze groenten te vermijden. Maar er zijn ook groenten die (bijna) geen koolhydraten bevatten. Bijvoorbeeld tuinkers, rucola, sla, broccoli en champignons.
Mager vlees zoals kip, kalkoen en vetarme stukken rood vlees bevatten namelijk weinig calorieën maar veel eiwitten. Bijvoorbeeld, 113 gram gekookte kipfilet bevat ongeveer 163 calorieën en 32 gram eiwit. Meer eiwitten eten? Ga dan voor mager vlees, cottage cheese, eieren of peulvruchten met weinig calorieën.
Hoe beïnvloedt chocolade de dikke buik? - Quora. Chocolade zelf heeft geen direct effect op buikvet . Je kunt ook niet op een specifieke plek vet aankomen. Als je echter overtollige calorieën hebt en je gebruikt ze niet op de een of andere manier, word je dikker.
Donkere chocolade kan voedseltrek voorkomen
Het eten van een stukje of twee pure chocolade zal geen obstakel vormen voor uw gewichtsverliesproces. Pure chocolade vermindert uw hunkering omdat het de overmatige productie van ghreline, een hormoon dat hongergevoelens versnelt, reguleert.
Natuurlijk kun je Kitkat eten tijdens het afvallen , maar het is belangrijk om het met mate te consumeren als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet. Vergeet niet, het draait allemaal om het vinden van de juiste balans!