Gesmolten chocolade die weer stolt kun je eten, maar is meestal niet meer lekker. Het mooie is wel dat je de chocolade gewoon weer opnieuw kunt smelten… en dan góed laten stollen. Op de juiste temperatuur.
Ja, het is mogelijk om chocolade die eerder is gesmolten opnieuw op te warmen . Laat de chocolade volledig afkoelen en bewaar hem vervolgens in een luchtdichte container, op een koele plek in uw keuken of in de koelkast. U kunt hem dan later opnieuw smelten met behulp van de gebruikelijke stappen.
Getemperde chocolade kan steeds opnieuw worden getemperd . U wilt de werktemperatuur van ongeveer 89°F houden wanneer u ermee werkt. Als het ver onder die temperatuur komt, zet het dan terug op de bain-marie totdat het weer 89°F is. Als het veel boven die temperatuur komt, voeg dan meer zaadchocolade toe om de temperatuur te laten dalen.
Neem een vel bakpapier waarop je het glas of kommetje met chocola of candy melts leeg giet. Met een spatel smeer ik het uit tot een redelijk dunne laag zodat het snel uithardt. Eenmaal uitgehard snij je het met een mes in blokjes en kun je ze prima bewaren tot je ze de volgende keer weer nodig hebt.
Als u uw chocoladefondue van tevoren maakt of restjes wilt opwarmen, kunt u deze voorzichtig opwarmen op 50% vermogen in de magnetron, regelmatig roeren tot het is opgewarmd . U kunt chocoladefondue ook opwarmen in een slowcooker op LAAG, regelmatig roeren tot het is opgewarmd en vervolgens de slowcooker op de WARM-stand zetten.
Gesmolten chocolade die weer stolt kun je eten, maar is meestal niet meer lekker. Het mooie is wel dat je de chocolade gewoon weer opnieuw kunt smelten… en dan góed laten stollen. Op de juiste temperatuur.
Efficiënte schoonmaak: Het schoonmaken van de fontein kan een uitdaging zijn, dus wees voorbereid met plastic zakken voor het vervoeren van niet-schoongemaakte onderdelen. Hergebruik van chocolade: Chocolade kan worden hergebruikt , maar het heeft drie vijanden: water, fruit en lucht. Bescherm chocolade tegen vocht en lucht om de kwaliteit te behouden.
Dit is het geheime ingrediënt om gesmolten chocolade gesmolten en glanzend te houden: Plantaardige olie . Voeg een beetje plantaardige olie toe voordat u uw chocolade smelt. Onze chefs raden zonnebloemolie of druivenpitolie aan, maar elke geurloze plantaardige olie is goed.
In plaats van room, gesmolten chocolade, olieresten uit pannen en ander servies en andere vette substanties door de gootsteen te gieten, kunt u ze beter wegvegen met een papieren handdoek, zodat u ze gemakkelijk in de vuilnisbak kunt gooien . In het geval van grotere hoeveelheden kunt u ze in een wegwerpcontainer gieten en ze vervolgens in de ...
Grappig genoeg is het supersimpel. Kook eerst wat water. Voeg vervolgens heel langzaam, 1-2 theelepels per keer, het kokende water toe en klop de chocolade krachtig tot het mengsel weer glad is . Het hete water zal de klontjes in feite weer laten smelten tot een vloeibare consistentie.
Volkomen veilig . Gebeurt de hele tijd. Het kan er een beetje vreemd en verkleurd uitzien.
Vastgelopen chocolade ontstaat wanneer de chocolade die je smelt in contact komt met vocht . Chocolade zelf bevat geen vocht, dus het toevoegen van een kleine hoeveelheid vloeistof kan het smeltproces verstoren.
Wanneer je de temperatuur laat dalen, kan de chocola stollen. En wanneer je de temperatuur laat stijgen, kan de chocolade schiften. Vergelijk het met mayonaise maken: als de verschillende ingrediënten niet op de ideale temperatuur zijn, pakt hij niet.
Deze bestaat voor een groot deel uit vet, de cacaoboter. Door het onttrekken van de boter aan de cacaomassa ontstaat de grondstof voor cacaopoeder. Een belangrijk bijproduct van de chocolademakerij omdat er voor pure chocolade cacaoboter en suiker worden toegevoegd aan de cacaomassa.
Verdeel de chocoladerepen over een bakplaat, bekleed met bakpapier. Zet ongeveer 10 minuten in de oven; als je repen dikker zijn, moeten ze iets langer. Zodra alle chocolade gesmolten is, haal je de bakplaat uit de oven. Maak met een mesje swirls in de chocolade; zigzaggende bewegingen, dus.
Het is mogelijk om, met grote zorg en aandacht, getempereerde chocolade heel voorzichtig te smelten tot precies 90°F, en het dus op temperatuur te houden terwijl het wordt gesmolten . Het is echter moeilijk om te doen, en de meeste mensen die met chocolade werken smelten het en temperen het opnieuw.
Over het algemeen kan gesmolten chocolade, mits goed bewaard, enkele weken tot enkele maanden houdbaar zijn. Het wordt echter aanbevolen om het binnen een maand te gebruiken voor optimale kwaliteit. Controleer op versheid: Controleer het uiterlijk, de geur en de smaak van opgeslagen gesmolten chocolade voordat u het gebruikt.
Chocolade kun je smelten au bain-marie. Doe de chocolade in een hittebestendige kom en zet deze op een pan met lichtjes kokend water. Let erop dat er geen waterdruppels of stoom in de kom terechtkomen en dat de onderkant van de kom het water niet raakt. Laat de chocolade zachtjes smelten en roer geregeld om.
Gelukkig is dat niet nodig, want je kunt gesmolten chocolade prima laten stollen. Het is niet heel erg lekker om gestolde chocolade te eten, maar je kunt het heel goed opnieuw smelten en dit weer gebruiken voor het maken van bonbons en andere chocolade creaties.
Hoe vaak kun je chocolade opnieuw tempereren? Je kunt de chocolade 3-4 keer opnieuw tempereren, dus maak je geen zorgen over de hoeveelheid chocolade die je smelt als je eigenlijk maar de helft nodig hebt.
Het mooie van Candy Melts is dat je overgebleven gesmolten snoep, of snoep dat van je lekkers is afgevallen en geen kruimels meer bevat, opnieuw kunt smelten en gebruiken .
Bewaar je chocolade niet in de koelkast
Kou en vocht trekken namelijk in de chocola, ook wanneer de chocolade nog in de verpakking zit, en dat tast de structuur en smaak van het product aan. Bewaar chocolade dus niet in de koelkast, maar ook niet op een andere koude of vochtige plek.
Als je ervoor kiest om chocolade au bain-marie te smelten, let dan goed op dat er geen water bij de chocolade komt. Indien er toch water bij de gesmolten chocolade komt, klontert de chocolade en kun je opnieuw beginnen.