De pindakaas en honing zorgen er voor dat het geheel lekker aan elkaar blijft. En zorgen natuurlijk voor die extra lekkere smaak. Lekker idee ook voor de broodtrommels van kids!
Dit zal een grote energieboost geven aan iemand die hard fysiek werk moet doen. De pindakaas en honing gaan heel goed samen .
Een klein handje noten per dag kan de gezondheid op een positief beïnvloeden. “Pinda's zijn net zo gezond als noten”, zegt hoogleraar Piet van den Brandt. Ander onderzoek toont aan dat mensen die veel pindakaas eten, een minder groot risico lopen om bepaalde ziekten te krijgen.
Indien je erg gezond eet en de theelepel pindakaas die je neemt binnen je caloriebehoefte valt, is afvallen geen probleem. De hoge hoeveelheid calorieën is bovendien ook erg verzadigend. Een te grote hoeveelheid pindakaas in een vloeibare smoothie is echter minder verstandig.
Zijn er nadelen aan het eten van pindakaas? Pindakaas is een calorierijk voedsel , dus houd dat in gedachten als u uw calorie-inname in de gaten houdt. Sommige pindakaassoorten kunnen meer toegevoegde suikers, gehydrogeneerde oliën en zout bevatten, dus controleer het etiket nogmaals en kies de optie die het beste bij u past.
Pindakaas en banaan zijn een andere iconische, favoriete combinatie. Deze combinatie is niet alleen heerlijk, maar zit ook boordevol gezonde goedheid. De natuurlijke zoetheid van rijpe bananen vult de nootachtige romigheid van Peter Pan Peanut Butter aan, wat zorgt voor een bevredigende snack of een snel, energiek ontbijt.
Meng PB met yoghurt, kaneel en een vleugje honing of ahornsiroop . Dip in appelschijfjes, selderij of smeer op toast met banaanschijfjes en kokos. Meng in noedels. Dankzij de zoute, nootachtige smaak en romige textuur smaken Aziatisch geïnspireerde noedelgerechten goddelijk met pindasaus.
Smaakcombinaties met pinda in een fruithapje
🍌🥜 Banaan en pindakaas: Een klassieke combinatie die altijd een succes is. (Hier word ik zelf ook altijd heel blij van!) 🍏🥜 Gekookte appel, kaneel en pindakaas: De frisheid van de appel gaat goed samen met de romige pindakaas.
Er is geen betere match dan de klassieke combinatie van pindakaas en honing . Wij kunnen geen genoeg krijgen van dit heerlijke duo!
Je verlangen naar pindakaas kan de manier van je lichaam zijn om een voedingstekort te signaleren . Of het kan een ander probleem signaleren. Angst, stress en depressie zijn ook redenen waarom mensen naar comfortfoods zoals pindakaas grijpen. Investeren in je zelfzorg en praten met een therapeut kan helpen.
Beide zijn gezond op hun respectievelijke gebieden . Terwijl honing rijk is aan antioxidanten en fytonutriënten en helpt de bloeddruk te verlagen, het cholesterol verbetert en de genezing van brandwonden en wonden bevordert. Pindakaas is een rijke bron van gezonde vetten, eiwitten, andere belangrijke voedingsstoffen, etc.
Waarom is pindakaas met banaan gezond? Vitamine C bevordert de opname van ijzer uit de voeding. En laat er nou in een banaan per 100 gram 8,7 gram vitamine C zitten. Dit kan het ijzer uit de pindakaas dus beter opnemen.
Toepassingen. Pindakaas wordt in Nederland meestal op brood gegeten, soms in combinatie met ander beleg, zoals hagelslag of suiker. Pindakaas kan ook de basis vormen voor een vorm van satésaus, de pindasaus. De pindakaas wordt daartoe gemengd met melk, sambal, sojasaus, zout, suiker en eventueel ui of andere kruiden.
Niet-100% pindakaas is beter te smeren. Er zijn stoffen aan toegevoegd zoals emulgatoren en palmvet om de pindakaas smeerbaar te houden. En dát maakt deze pindakaas minder gezond. Kies je voor pindakaas, neem dan dus een variant met 100% pinda's, zonder toegevoegd zout, suiker, emulgatoren en ander vet.
Cocktailsaus, Marinara, Alfredo saus, kaas, bieten, Jello, uien, Jalapeños, salsa, hummus, Coleslaw , ... Ik stop nu maar, want ik dacht net aan het eten van pindakaas met coleslaw en ik heb een beetje overgegeven. Ik heb al eerder coleslaw met pindakaas en pinda's gegeten!
Schijfjes Granny Smith appel werken goed, vooral in combinatie met jam of marmelade. Ik gebruik plakjes vers fruit in plaats van jam - appels, peren, aardbeien. Zo lekker! Bananen zijn mijn go to!
Pinda's bevatten veel vezels, eiwitten, verschillende B-vitamines, vitamine E en magnesium. Als je een volkoren boterham met 100% pindakaas (of een handje ongezouten pinda's) eet, krijg je dus allerlei belangrijke voedingsstoffen binnen. In noten, en dus ook in 100% pindakaas, zit veel onverzadigd vet.
Smeer het op warme toast, bagels of rijstwafels voor een bevredigend ontbijt of tussendoortje. De combinatie van de rijke smaak van pindakaas met honing of plakjes banaan voegt een extra laagje heerlijkheid toe die uw dag zeker zal opvrolijken.
Verse bessen - Niets zegt zomer meer dan wat verse bessen. Je kunt ze plukken, ze voorbereiden en ze combineren met wat pinda's voor een snack die allerlei voedingsstoffen bevat en je langer zal verzadigen. Er is geen betere manier om wat zomer toe te voegen aan je Virginia Peanuts.
Toch is pindakaas gezond
Toch is het een gezonde vervanger van zulk hartig beleg. Pindakaas bevat evenveel of meer eiwit, maar veel minder verzadigde vetten dan kaas of worst. Bovendien is pindakaas puur plantaardig en bevat het geen cholesterol.
Pindakaas bevat wel degelijk calorieën, met bijna 200 calorieën per portie van 2 eetlepels (32 gram). Bovendien komt meer dan 75% van die calorieën uit vet ( 1 ). Wanneer u meer calorieën binnenkrijgt dan u verbrandt, kan er gewichtstoename optreden.
Het is oké om elke dag pindakaas te eten, maar met mate. Eet niet meer dan 2 eetlepels, ongeveer 32 gram, per dag . Deze eiwitrijke spread wordt gemaakt door geroosterde pinda's te mengen tot een dikke pasta en bevat verschillende voedingsstoffen die een goede gezondheid bevorderen.
Voor de meeste mensen betekent dit dat ze zich moeten houden aan 1-2 eetlepels (16-32 gram) per dag . Visueel gezien is 1 eetlepel (16 gram) ongeveer zo groot als je duim, terwijl 2 (32 gram) ongeveer zo groot is als een golfbal. Kies voor pindakaas die geen toegevoegde suikers bevat en een eenvoudige ingrediëntenlijst heeft, zoals pinda's en zout.