Fanatieke fitnessers noemen het ook wel meal preppen, maar gelukkig kun je veel lekkerdere gerechten voorbereiden dan alleen rijst met kip en broccoli. Je vriezer prop je net zo makkelijk vol met bakjes die barsten van smaken, kruiden en specerijen!
Rijstgerechten kun je over het algemeen ook goed invriezen. Vooral fried rice gerechten, zoals een nasi of Thaise khao pad. Die bevatten namelijk weinig vocht en kun je dus goed invriezen en opwarmen, zonder dat het afbreuk doet aan de structuur.
Ligt een maaltijdkliekje langer dan 2 dagen in de koelkast? Gooi het dan weg. Na 2 dagen is de kans dat er schadelijke bacteriën groeien waar je ziek van kunt worden, groter. Als je kliekjes van een maaltijd in de vriezer bewaart, kun je het tot 3 maanden later opeten.
Vers bereide maaltijden kan je perfect invriezen: je kan ze tot 3 maanden bewaren. Het is belangrijk dat je je gerecht eerst laat afkoelen alvorens het in te vriezen. Stop het daarna in een afgesloten (luchtdicht) bakje en schrijf de datum erop.
Ja zeker kan dat! Zorg er dan wel voor dat je de kipkerrie los van de rijst invriest.
Curry's zijn ook prima in te vriezen. Je kunt ze in een grote hoeveelheid maken, in een pan op het fornuis of in een slowcooker. Je kunt ze aanvullen met aardappelen en andere groenten om ze zuiniger te maken. Eenmaal gekookt kun je ze in bulk of individuele porties met rijst invriezen .
Verpak het roerbakdiner samen: Doe de zakken met kip, groenten, rijst en saus in een grote plastic zak of diepvriescontainer . Print of schrijf de bereidingsinstructies (hieronder) uit en doe ze in de zak. Druk zoveel mogelijk lucht eruit voordat u ze dichtmaakt.
Het is volkomen veilig om gekookte rijst in te vriezen, maar de textuur verandert nadat het is ingevroren, omdat het voedsel niet bestand is tegen opwarmen . Dit komt doordat de celwanden van rijst afbreken bij het ontdooien, waardoor uw perfect gekookte, luchtige rijst een onaangename, papperige textuur krijgt.
Kun je kip met gebakken rijst invriezen? Neem de helft van het recept voor gebakken rijst met kip en sluit het af in een FoodSaver®-zak. Label het en vries het in tot gebruik . Om het op te warmen, haal het uit de vriezer en knip een hoekje van de zak om te laten luchten en zet het 6-8 minuten in de magnetron op hoog, of tot het helemaal is opgewarmd.
Gebakken rijstschotels met vlees, groenten of kaas kunnen eenvoudig worden ingevroren. Net als bij gewone, gekookte rijst, moet u ervoor zorgen dat het rijstgerecht is afgekoeld voordat u het in een luchtdichte container of zip-top zak doet . Wij koelen schotels graag om ze gemakkelijker te kunnen snijden, en verdelen ze vervolgens in individuele porties om in te vriezen.
Doe de gewenste porties bevroren rijst in een Anyday-schaal en verwarm deze met het deksel op de magnetron gedurende 1-2 minuten, of totdat de rijst volledig is opgewarmd .
Je kunt ook rijst met andere ingrediënten erin, zoals groenten of vlees, invriezen als eenvoudig onderdeel van je wekelijkse maaltijdvoorbereiding.
Je kunt roerbaknoedels tot 2 maanden invriezen . Bereid het gerecht volgens het recept en laat het ongeveer 1 uur volledig afkoelen. Verdeel de roerbaknoedels in verschillende porties en doe ze in een diepvrieszak. Dit maakt het makkelijker om te ontdooien wanneer je het gaat bereiden.
Doe de bevroren rijst in een hittebestendige bak, sprenkel er wat water overheen en gooi het water dat zich op de bodem van de bak verzamelt weg. Bedek de bak met plasticfolie en zet hem 2 minuten in de magnetron op 600 W.
Fanatieke fitnessers noemen het ook wel meal preppen, maar gelukkig kun je veel lekkerdere gerechten voorbereiden dan alleen rijst met kip en broccoli. Je vriezer prop je net zo makkelijk vol met bakjes die barsten van smaken, kruiden en specerijen!
Hoe Zit Het Met Bereide Kip? Bereide kip, zoals gebraden vlees of gebakken rijst met kip, heeft ook zijn grenzen qua houdbaarheid. Zodra de kip bereid is, kan deze ongeveer drie tot vier dagen in de koelkast bewaard worden.
Als je niet van plan bent om de restjes rijst binnen één of twee dagen te gebruiken, kun je ze gelukkig ook gewoon invriezen. Bevroren rijst kan zo'n drie maanden worden bewaard. Let bij het ontdooien en opnieuw verwarmen wel heel goed op dat je het traag laat ontdooien en daarna grondig verhit.
Wanneer je de rijst vaker opnieuw opwarmt, creëer je omstandigheden waarin bacteriën zich namelijk steeds makkelijker vermenigvuldigen. Daardoor loop je een steeds grotere kans op problemen als braken, diarree of zelfs een voedselvergiftiging. Goed gekoeld bewaren en opwarmen dus!
Koel de rijst zo snel mogelijk af, idealiter binnen een uur, en bewaar hem in de koelkast totdat u hem weer wilt opwarmen. Bewaar de rijst maximaal twee dagen in de koelkast voordat u hem weer opwarmt. Wanneer u rijst opwarmt, zorg er dan voor dat hij helemaal stomend heet is. Verwarm rijst niet vaker dan één keer .
Zoals bij veel andere ingrediënten, zal de textuur van rijst variëren wanneer het opnieuw wordt opgewarmd. Na het koken kan rijst vocht verliezen en klonters vormen, omdat de korrels uitdrogen en een beetje taai en taai worden. Als u het echter op de juiste manier bewaart en opnieuw opwarmt, zult u de volgende dag genieten van rijst met zijn kenmerkende luchtige en lichte textuur .
Kun je gebakken rijst invriezen? Net als gekookte rijst is het belangrijk om gebakken rijst eerst zo snel mogelijk in de koelkast te laten afkoelen. Doe de gebakken rijst vervolgens in diepvrieszakken in porties die je later nodig hebt en verwijder zoveel mogelijk lucht. Maak de zakken plat, label ze en bewaar ze maximaal een maand in de vriezer.
Ik maak vaak extra curry en rijst, verdeel in porties van 11mo DD en vries ze in, apart of als ik me extra lui voel, samen in dezelfde pan . Zorg er alleen voor dat je het ECHT goed opwarmt en laat het afkoelen tot een temperatuur waarop je het daadwerkelijk kunt eten.
Hoe bewaar je een kip-rijstschotel. Bewaar restjes in een luchtdichte container in de koelkast, tot wel vier dagen lang .