Hoewel het zeldzaam is, kunnen sommige mensen allergisch zijn voor cacao. Cacao allergie symptomen zijn onderander: huiduitslag, jeuk en ademhalingsproblemen. Als je vermoedt dat je allergisch bent voor cacao, is het raadzaam om bij de huisarts een allergietest te laten doen.
Mensen met een cacao–allergie krijgen van alle producten waar cacao in verwerkt zit een allergische reactie, gaande van huiduitslag, jeuk, hoofdpijn tot ademhalingsproblemen. Deze reacties treden meestal binnen enkele minuten, maar soms pas twee uur na het eten van cacao op.
Teveel chocolade eten kan er wel voor zorgen dat je overgewicht krijgt. Dit vergroot de kans op het krijgen van hart-, en vaatziekten en diabetes. Door het eten van teveel chocolade krijg je teveel vetten en suikers binnen. Dit verhoogt je BMI, maar ook je cholesterolgehalte.
Onderzoek toont aan dat chocolade goed is voor je huid. Het bevat antioxidanten die de huid beschermen tegen UV-stralen en dus ook rimpels. Chocolade zorgt ook voor een goede hydratatie van en een goede bloedcirculatie in onze huid, waardoor die er jeugdig en stralend uitziet.
Dieetveranderingen: Bepaalde voedingsmiddelen, zoals zuivelproducten, chocolade en suiker, kunnen seborrhoïsch eczeem verergeren. Het vermijden van deze voedingsmiddelen kan helpen de symptomen te verminderen.
Chocolade kan verschillende huidallergische reacties veroorzaken, zoals urticaria, eczeem, lokale of gegeneraliseerde jeuk, circumoraal erytheem, morbilliforme, scarlatiniforme uitbarstingen en roodheid van de oren.
netelroos . moeite met ademhalen . gezwollen tong, lippen of keel . een piepende hoest .
Chocolade bevat suiker, zuivelproducten en vetten die bijdragen aan de productie van acne . Dit is wat het consumeren van een grote hoeveelheid van deze ingrediënten met je lichaam zal doen: Suiker: alles met toegevoegde zoetstoffen zoals suiker zal een negatieve invloed hebben op je huid.
Verzadigd vet en calorieën
Ook bevat chocolade veel calorieën. Een reep pure chocolade van 75 gram bevat zo'n 400 calorieën (kcal). Dat is evenveel als 2 volkorenboterhammen belegd met halvarine, 30+ kaas en een glas halfvolle melk samen. Eet chocolade daarom niet te vaak en niet te veel.
Onderzoek suggereert dat de antioxidanten in cacao kunnen helpen beschermen tegen hart- en vaatziekten door het cholesterolgehalte onder controle te houden. Bovendien hebben studies de consumptie van pure chocolade in verband gebracht met een beter concentratievermogen en betere cognitieve prestaties.
Voedselallergie en huiduitslag
Vooral voedingsmiddelen als tarwe (gluten), zuivel (koemelk), eieren, pinda's, soja, vis of schaal- en schelpdieren zijn bekende triggers van ontstekingen van de huid. Maar ook bepaalde soorten fruit en noten kunnen een reactie uitlokken.
Bekende factoren die de jeuk kunnen verergeren zijn: water, zeep, droge lucht, warmte, transpiratie, wol en alcoholgebruik. Ook uw lichamelijke en psychische gesteldheid kan invloed hebben op de jeuk. Stress en spanningen kunnen de jeuk verergeren.
Mensen met eczeem, hooikoorts en astma hebben bijvoorbeeld een immuunsysteem waardoor ze gevoeliger zijn voor jeuk. Soms ontstaat jeuk ook als gevolg van andere ziekten, bijvoorbeeld aan lever, nieren, of door kanker.
Als je 10 tot 25 gram pure chocolade per dag eet ben je al gezond bezig. Het is aan te raden om niet meer dan 100 gram pure chocolade per dag te eten en maximaal 200 gram per week.
“ Je smaakpapillen kunnen gevoeliger worden voor zoetheid , wat betekent dat je misschien voedsel tegenkomt dat ooit te zoet was om nu lekker te zijn,” zei ze. Chocolade kan bij sommige mensen bijdragen aan acne, voegde ze eraan toe, dus er kan enige verbetering in je huid optreden.
De snack die het 'gezondste' uit de test komt is: chips! Chocolade bevat een stuk meer suiker en dat zijn toch wel echt de boosdoeners als het gaat om toename van je lichaamsgewicht. Let op: chips is wel veel zouter. Qua calorieën loopt het bijna gelijk op.
Er zijn namelijk voedingsmiddelen die ontstekingsreacties kunnen uitlokken en daarmee een negatieve invloed kunnen hebben op acne, eczeem en andere inflammatoire huidaandoeningen.
Donkere chocolade vermindert je stresslevels en zorgt er dus voor dat je huid er stralend blijft uitzien. In donkere chocolade zitten flavonoïden; stoffen waarvan wetenschappelijk bewezen is dat ze je huid beschermen tegen UV-stralen en zo dus de kans op verbranden en huidkanker doen dalen.
Het eten van grote hoeveelheden kan cafeïnegerelateerde bijwerkingen veroorzaken, zoals nervositeit, vaker plassen, slapeloosheid en een snelle hartslag . Cacao kan allergische huidreacties veroorzaken en kan ook migraine veroorzaken. Het kan ook misselijkheid, maagklachten, constipatie en gas veroorzaken.
Hoewel het zeldzaam is, kunnen sommige mensen allergisch zijn voor cacao. Cacao allergie symptomen zijn onderander: huiduitslag, jeuk en ademhalingsproblemen.
Klachten bij een allergie zijn bijvoorbeeld jeuk of vlekjes op de huid, dikke oogleden, tranende ogen, kriebel in de neus, tintelingen van de tong, hoesten en niezen.
Cacao en chocolade bevatten van nature vrij hoge nikkelgehaltes. Mensen met een contactallergie voor nikkel, kunnen ook allergisch reageren wanneer ze chocolade eten. Anderzijds is nooit aangetoond dat chocolade acne of migraine zou uitlokken of verergeren.
Als het om voedselallergieën gaat, behoren pinda's, tarwe, eieren, koemelk, soja en schaaldieren tot de meest voorkomende boosdoeners. De jeuk veroorzaakt door deze voedingsmiddelen en het daaropvolgende krabben kan vervolgens leiden tot opflakkeringen of verergering van dermatitissymptomen.
Histaminerijke voedingsmiddelen kunnen bovenstaande reacties uitlokken. Histamine komt van nature voor in voedingsmiddelen als zuivel, bananen of varkensvlees of ontstaan in producten door gisting (fermentatie), rijping of lang bewaren zoals in bier, oude kaas, salami en zuurkool.
Histamine komt door het lichaam vrij tijdens allergische reacties, zoals die op pollen, voedsel, latex en medicijnen. Jeukende jeuk is het gevolg van een allergische reactie, ontsteking, droogheid of andere huidbeschadiging . Het wordt gezien bij atopische dermatitis (eczeem), urticaria (netelroos), psoriasis, medicijnreacties, mijten en een droge huid.