Oven (200°C) : Bak het diepgevroren product in één laag 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. Airfryer (200°C): Bak het diepgevroren product (500g) 10-15 min in een voorverwarmde airfryer op 200°C. Bewaren bij -18°C of lager. Na ontdooien niet opnieuw invriezen.
Geschild, gesneden, geblancheerd in water en vervolgens ingevroren , deze stukken zijn gemaakt van eersteklas aardappelen voor echte huisgemaakte smaak. Deze 3/8" plakjes versnellen elk gebakken, gegratineerde of gefrituurde aardappelrecept.
Voorgekookte aardappeltjes uit de winkel, bijvoorbeeld bbq krieltjes of Provençaalse partjes of aardappelschijfjes uit de koeling vries ik gerust in. Verse/ zelfbereide aardappels dan weer niet.
Aardappelschijfjes uit de diepvries
Op veel verpakkingen staat slechts de bereiding voor in een pan, frituur of oven. Maar dit type kun je ook perfect bereiden in de Airfryer. Meng de schijfjes met een beetje olie en bak deze vervolgens 15 minuten op 200 graden af in de Airfrter. Ze komen er heerlijk krokant uit!
Verhit de frituurolie tot 180°C en frituur de aardappelschijfjes in gedeelten in 4-5 minuten krokant goudbruin. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Re: Huishoudvraagje - invriezen aardappelschijfjes
Champignons moet je dus ook absoluut niet laten ontdooien, maar kan je gewoon bevroren in de pan gooien om ze op te bakken dat gaat prima. Hoor dus net dat het met aardappeltjes wel prima gaat, des te mooier!
Verhit het frituurvet tot ongeveer 175°C. Dep de aardappelplakjes droog met een schone theedoek. Verwarm een schaal voor. Frituur de aardappelplakjes in 4 porties in ongeveer 5 minuten goudbruin en gaar.
Krokant korstje
Als het vet is opgenomen door de aardappelen, voeg dan extra boter of olijfolie toe. Na ongeveer 10 minuten bakken zijn de aardappelen gaar en goudbruin. Verhoog de laatste paar minuten het vuur, zodat ze een krokant korstje krijgen.
Met of zonder schil
Een bloemige of kruimige aardappel is zeer geschikt voor puree en stamppotten, de vastkokende blijft mooi van vorm en kunt u ook goed bakken. Schilt u de aardappelen, spoel ze dan goed af voor u ze in een laagje water zet. Zo spoelt u het overtollige zetmeel weg.
Oven: Bak op 200 °C gedurende 10 - 15 minuten. Magnetron: bak 2 minuten op 700 W. Combisteamer: Kook 5 minuten / 100°C Bakpan: Bak gedurende 6 - 8 minuten op lage temperatuur.
Blancheer ze 4 tot 5 minuten (afhankelijk van de grootte) in kokend water en koel ze snel af in een kom met koud (ijs)water. Dep de aardappels goed droog en vries ze in porties in. Bevroren aardappels hoef je niet eerst te laten ontdooien, maar kun je direct verwerken in een gerecht.
Kan je aardappelen invriezen? Ongekookte aardappelen invriezen doe je beter niet. Gekookte aardappelen invriezen, dat kan wel. Ze blijven ongeveer een week goed.
Het kan maar ideaal is het zeker niet. De aardappel verliest veel van zijn smaak en neemt veel vocht op dat ijs vormt in de vriezer. Bij het ontdooien gaat de aardappel dat vocht vrijlaten en dus weer redelijk wat smaak erbij. Wanneer je het toch doet, zorg er dan voor dat ze heel goed luchtledig verpakt zijn.
Wij hebben voor u gekookt. Voeg gewoon onze voorgekookte hele aardappelen toe aan uw gerecht . Gemakkelijk en handig!
Het beste aan koken met bevroren aardappelen is dat je ze over het algemeen niet hoeft te ontdooien voor gebruik : spontaan zelfgekookte chips, razendsnelle puree en easy-peasy gebakken aardappelen zijn allemaal binnen handbereik. Heb je wat inspiratie nodig voor je bevroren aardappelen?
De sleutel tot het invriezen van aardappelen en zoete aardappelen - of het nu voor friet, hash browns of zelfs simpele geroosterde wedges is - is om ze eerst gedeeltelijk te koken . Omdat ze zoveel water bevatten, kunnen rauwe aardappelen niet goed worden ingevroren en kunnen ze papperig, waterig of zelfs korrelig worden.
Door de wedges in koud water te weken , verwijder je overtollig zetmeel van het oppervlak van de wedge . Door overtollig zetmeel te verwijderen voorkom je dat de aardappel wedges een "rubberachtige" textuur krijgen. Om de wedges te weken, pak je een grote kom en vul je deze met koud water. Je kunt er zelfs wat ijs aan toevoegen om de temperatuur van het water nog verder te laten dalen.
Doe ze in een pan met koud water en een snuf zout en zorg dat ze net onder staan. Aardappelen moeten in koud water worden gekookt om te voorkomen dat de aardappelen uiteen vallen tijdens het koken. Als je al begint met kokend water, heb je bovendien meer kans dat de aardappels te snel aan de buitenkant gaar worden.
Op aardappelprodukten uit de koeling staat een Te Gebruiken Tot-datum (TGT): mits gekoeld kun je ze tot dan veilig eten, daarna niet meer. Tenzij je ze meteen invriest.
De aardappels bakken het mooist knapperig en goudbruin als ze in een enkele laag in de pan liggen. Verwarm de pan voor op een middelhoog vuur. Is de pan warm, doe dan de (room)boter of olie erin. Wees niet al te zuinig, ondanks de antiaanbaklaag, want de boter en olie geven ook smaak aan de aardappel.
Er zijn verschillende kruiden die je kan gebruiken bij gebakken aardappelen. De meest voorkomende zijn rozemarijn, marjolijn, tijm of verse peterselie of bieslook. Indien je er echt nog meer smaak aan wil geven kan je er lookboter of kruidenboter bij serveren.
Blancheer de aardappelschijfjes in kokend water met zout. Dit betekent dat je ze beetgaar kookt, gedurende 5 minuten. Giet de schijfjes af en laat ze afkoelen. Verhit vervolgens wat boter in een ruime koekenpan en bak de aardappelschijfjes goudbruin.
Oven (200°C) : Bak het diepgevroren product in één laag 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. Airfryer (200°C): Bak het diepgevroren product (500g) 10-15 min in een voorverwarmde airfryer op 200°C.
Om heerlijk krokante aardappelschijfjes te bakken, is het belangrijk dat je genoeg vetstof gebruikt. Laat je boter of olie eerst heet worden en voeg dan pas de aardappelschijfjes toe. Gebruik het liefst een grote pan, zodat de schijfjes in een enkele laag in de pan kunnen liggen.
Kook bevroren voor het beste resultaat. Doe roasties of chips direct in een verwarmde oven op de oorspronkelijke temperatuur, en voeg 10-15 minuten extra kooktijd toe voor roasties of grotere stukken aardappel . U kunt chips direct uit de diepvries frituren.