Om met de lange groene groente te beginnen: zonder plastic wordt-ie simpelweg een stuk sneller slecht. "Plastic om een komkommer verlengt de houdbaarheid met 10 tot 14 dagen. Als-ie van ver komt, kan de verpakking dus voedselverspilling voorkomen", zegt Palland van Milieu Centraal.
Als u van plan bent om uw Engelse komkommers direct op te eten, is het veilig om het plastic eraf te halen terwijl u uw boodschappen uitpakt. Anders, omdat komkommers snel kunnen uitdrogen en slap worden, is het het beste om ze in het plastic te laten totdat u van plan bent ze te consumeren .
De komkommer wordt gekweekt in een warme kas en moet getransporteerd worden van de producent naar de winkel. Door de komkommer in plastic te verpakken komt er minder vocht vrij en wordt de zuurstof gereguleerd. Zo blijft de komkommer verser en sappiger. Kortom langer houdbaar.
Komkommers zijn een bederfelijk product en kunnen snel gaan rotten als ze niet goed worden bewaard. Ze in plastic verpakken kan helpen om vochtverlies te verminderen en het rottingsproces te vertragen , wat hun houdbaarheid kan verlengen en ze langer vers kan houden.
Ik snijd de komkommer gewoon doormidden en trek de wrap van beide kanten af . Werkt goed genoeg voor mij...
Het is meestal niet nodig om een komkommer te schillen of de zaadjes te verwijderen als je van plan bent om hem rauw te eten . Als de komkommerschil is gewaxt (om hem er glanzend uit te laten zien) of als je van plan bent om de komkommer te koken, verwijder de schil dan met een dunschiller of scherp mes. Sommige grote komkommers hebben harde zaadjes.
Krimpfolie van komkommer gevolgd door opslag bij 12 ± 1 °C, 90–95% RV bleek gunstig te zijn omdat het hielp de houdbaarheid te verlengen zonder verslechtering van de kwaliteit van het fruit . Krimpfolie verpakking verminderde het gewichtsverlies, behield de versheid, kleur en stevigheid van komkommer zonder enig verval.
Gunstig of giftig? Komkommer is niet giftig voor dieren of mensen.
Hoewel u Engelse komkommers niet hoeft te schillen , moet u ze wel wassen en drogen voordat u ze gebruikt.
Hoewel komkommers van nature een wasachtige beschermlaag hebben, wordt deze tijdens de verwerking weggespoeld, nadat ze van de plant zijn geplukt. Daarom is het gebruikelijk dat verwerkers een waslaag aan komkommers toevoegen . De toegevoegde was bootst de was na die van nature door de komkommers wordt geproduceerd.
Komkommers bestaan voor meer dan 95% uit water en leveren slechts 13 kcal per 100 gram. Het is een gezonde en caloriearme groente. Tijdens het dieet is het toegestaan om onbeperkt komkommers te eten.
Komkommers zijn goed voor je hart. De antioxidanten helpen mee om je cardiovasculaire gezondheid op peil te houden. Maar er zijn ook studies die erop lijken te wijzen dat komkommers een cholesterolverlagende werking hebben. Vooral de zaadjes van de komkommer blijken heilzaam te zijn.
De vezels uit de schil hebben als extra voordeel dat ze goed zijn voor de stoelgang, doordat ze water vast houden in het lichaam, waardoor de ontlasting zachter en soepeler wordt. Zonder schil bevat de komkommer meteen veel minder van de gunstige voedingsstoffen, dus met schil consumeren heeft zeker de voorkeur.
Wat veel mensen niet weten is dat je komkommers, tomaten, paprika's en andere vruchtgroenten beter niet in de koelkast kunt bewaren. Zo drogen komkommers uit in de koelkast, waardoor de schil beschadigt en de komkommer uitdroogt. Ook tomaten en paprika's drogen uit, wat ten koste gaat van hun smaak en houdbaarheid.
Volgens het Voedingscentrum gaat een verpakte komkommer tot wel drie keer langer mee dan een naakte. Ook zorgt zijn plastic jas ervoor dat de groene rakker beter tegen een stootje kan.
Ze bestaan voor ongeveer 96% uit water. Om hun voedingswaarde te maximaliseren, moeten komkommers ongeschild worden gegeten .
Het eten van komkommer zonder schil kan een geweldige optie zijn om het vezelgehalte in het dieet te verhogen. Het enige punt van zorg is - Residu van pesticiden , waardoor de toxines onbewust in het lichaam worden afgeleverd.
Voordat u begint met snijden, kunt u de komkommer het beste schillen . De schil van een komkommer is eetbaar, maar sommige mensen verwijderen hem liever om textuur- of visuele redenen. Als de schil van de komkommer wasachtig is, kunt u de komkommer het beste schillen. Met een dunschiller verwijdert u de schil snel en gemakkelijk.
Dit komt doordat komkommers chemische stoffen kunnen bevatten, zoals cucurbitacinen en tetracyclische triterpenioïden. Deze stoffen maken komkommers bitter en deze giftige stoffen kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid. Ze kunnen zelfs zeldzame, dodelijke allergieën veroorzaken.
Komkommers hebben sowieso een hydraterende werking doordat ze voor 95 procent uit water bestaan. Wanneer je dagelijks een flink stuk komkommer eet, kan dit ervoor zorgen dat gifstoffen sneller uit je lichaam afgevoerd worden. Ook zit er veel vitamine C in de groente. Voornamelijk in de schil, dus verwijder deze niet.
Komkommers zijn rijk aan verschillende soorten antioxidanten, zoals lignanen, tritrpenen en flavonoiden. Deze stoffen hebben ook een ontstekingsremmende werking.
Ten eerste helpt het de kwetsbare komkommers te beschermen tegen kneuzingen en beschadigingen tijdens het transport, zodat u verzekerd bent van de meest verse en onbeschadigde producten . 🛡️🥒 Ten tweede helpt het de houdbaarheid van deze komkommers te verlengen door het handhaven van een optimaal vochtgehalte.
Bewaar de groente niet in de koelkast, maar op een koele plaats zoals een voorraadkast. De komkommer blijft 1 week goed. Een restje rauwe komkommer kun je het beste wel in de koelkast bewaren. Bewaar het restje in vershoudfolie.
Ook leuk: snijd je komkommers eens in kwartjes. Snijd in dat geval eerst ronde schijven en verdeel ze in vier (of zes, ook leuk). Qua presentatie zijn komkommerkwartjes bijvoorbeeld erg leuk in rijstbowls. De kleine stukjes kun je immers zo met een vork (of met chopsticks) weghappen.