Voor Tony's is het geen reden om te stoppen met de samenwerking. Slave Free Chocolate noemt Tony's Chocolonely niet meer slaafvrij omdat het bedrijf de repen laat maken door
Volgens de organisatie Slave Free Chocolate voldoet Tony's Chocolonely niet meer aan de voorwaarden, omdat het samenwerkt met de grote producent Barry Callebaut. Barry Callebaut wordt ervan beschuldigd gebruik te maken van illegale arbeid.
Tony's Chocolonely's zelfverklaarde missie is '100 procent slaafvrij de norm in chocolade' maken. Dat kan alleen, zo redeneert het bedrijf, door industriebrede verandering. Daarom werkt Tony's Chocolonely al sinds zijn oprichting in 2005 samen met Barry Callebaut.
Je weet, Tony's heeft een missie: samen 100% slaafvrij de norm maken in chocolade. Dat doen we door boeren voor de lange termijn 'n hogere prijs te betalen voor hun traceerbare cacaobonen.
De LIRP + onze premies
Bij Tony's betalen we altijd de Living Income Reference Price (LIRP) voor alle cacao die we kopen . Wij geloven dat de LIRP essentieel is om cacaoboeren structureel uit de armoede te tillen, de hoofdoorzaak van moderne slavernij en kinderarbeid.
Tony's Chocolonely is een chocolademerk dat bekend staat om zijn ethische en duurzame praktijken . De missie van het bedrijf is om 100% slaafvrije chocolade te creëren, wat betekent dat ze eerlijke lonen en veilige werkomstandigheden garanderen voor alle werknemers in hun toeleveringsketen, van de cacaoboeren tot de fabrieksarbeiders.
Er heerst veel onduidelijkheid over het winnen van een maand lang gratis Tony Chocolade. Veel klanten denken dat het gaat om een gouden wikkel, maar om alle repen puur van Tony zit een gouden wikkel. Het gaat om een kaartje dat verstopt zit in 5 repen.
Tony's Chocolonely is een merk chocolade uit Nederland. Het bedrijf werd in 2005 opgericht door journalist Teun van der Keuken.
Positie. Tony's Chocolonely werd in 2006 opgericht door journalist Teun van de Keuken in het programma Keuringsdienst van Waarde. Henk Jan Beltman leidt Tony's Chocolonely sinds 2010 en nam in 2011 een meerderheidsbelang.
Over de cacaobonen die worden gebruikt in de repen van Tony's, heeft Fogliano vanuit zijn expertise een oordeel: "Het product Tony's Chocolonely is van lage tot medium score als het gaat om kwaliteit, uiterlijke kenmerken en technologische prestatie."
Proef de verfijnde smaken en het vakmanschap van Taiwan met elke hap van Fu Wan Chocolate. Winnaar van onder meer de 'beste pure chocolade ter wereld' van de International Chocolate Awards wereldfinale.
De repen van Milka hebben geen Fairtrade, Biologisch of Rainforest Alliance keurmerk. Milka is wel aangesloten bij Cocoa Life en heeft als doel om uitsluitend duurzaam geteelde cacao te gebruiken.
Tony's Chocolonely Pure chocoladereep 180gr.
Waar scoort Tony's Chocolonely goed? Tony's Chocolonely scoort goed in onze evaluatiecriteria, zoals het niet ondersteunen of direct bijdragen aan de kernenergie-, wapen- of fossielebrandstoffenindustrie. Omdat het merk is gecertificeerd door de Fairtrade Foundation, krijgt het ook een topbeoordeling in onze Fairtrade-categorie .
Tony's Chocolonely is een Nederlands chocoladebedrijf dat in 2005 is opgericht en chocolade produceert en verkoopt. In 2018 was het marktaandeel van het bedrijf in Nederland 18 procent, waarmee het een van de grootste chocoladefabrikanten van het land is.
Het korte antwoord is ja, en daar zijn we altijd eerlijk over geweest. We zoeken actief naar voorvallen van illegale arbeid zodat we ze kunnen oplossen. We gebruiken het Child Labour Monitoring and Remediation System (CLMRS) bij alle 7 coöperaties waar we mee samenwerken in Ghana en Ivoorkust.
De naam van het merk is een knipoog naar de Nederlandse oprichter, Teun van der Keuken. Teun, 'Tony', nam de bijnaam 'Chocolonely' aan als 'eenzame strijder' tegen de ongelijkheid in de cacao-industrie.
Kan de marketinglieveling de wereldwijde cacaomarkt wel écht slaafvrij maken? In 2005 kwam de eerste Tony's Chocolonely reep op de markt; melkchocolade in een alarmerende rode verpakking, Fairtrade en '100 procent slaafvrij'. Tony's streeft naar kinderslaafvrije chocolade en wil cacaoboeren beter betalen.
In 2005 lieten we onze eerste melkchocoladereep maken. In een rode wikkel, omdat we een alarmerende boodschap onder de aandacht wilden brengen.
Met de oneerlijke verdeling van onze 180 grams repen willen we alle chocofans op smakelijke wijze duidelijk maken dat de inkomsten in de chocoladewereld ongelijk verdeeld zijn. Misschien is het je opgevallen dat de onderkant van onze reep de evenaar voor moet stellen. De stukjes daarboven vormen de Golf van Guinee.
Want elke keer als jij 'n hap neemt van Tony's chocolade eet je cacao van Tony's traceerbare cacaobonen, die we direct inkopen bij de cacaoboeren tegen een hogere prijs.ls we meer cacaobonen nodig hebben, kunnen we met meer boeren samenwerken volgens Tony's 5 samenwerkingsprincipes.
We hebben eraan gewerkt om alle chocolade 100% slaafvrij te maken . We zijn gesteund, aangemoedigd, uitgedaagd en opgegeten.
Tony's Chocolonely
Tony's investeert ook in landbouwkundige kennis, zodat hun boeren leren over milieuvriendelijkere productiemethoden. Hun felgekleurde wikkels zijn gemaakt van ongecoat, gerecycled (en recyclebaar) FSC-gecertificeerd papier , terwijl alle folie zoveel mogelijk gerecycled materiaal bevat.
Maar omdat de wereld overspoeld wordt met goedkope soja, wordt sojalecithine aangetroffen in veel ultrabewerkte voedingsmiddelen en veel massaal geproduceerde chocolademerken, waaronder: Lindt (bijv. Salt of Milk Bar), Tony's, Hersheys, Godiva... het is eigenlijk moeilijk om een supermarkt of groot merk te vinden dat deze emulgatoren niet in veel van zijn repen gebruikt.