Milka staat garant voor kwaliteitsvolle chocolade, gemaakt met ingrediënten van de allerhoogste kwaliteit, zoals Alpenmelk.
Gevoelig smaakt beter
Milka staat bekend om zijn heerlijke, zachte chocolade. De beroemde Milka-koe is niet meer weg te denken uit de verpakking en er liggen tientallen smaken van deze heerlijke chocolade in de schappen.
Milka staat voor kwaliteitschocolade en het gebruik van de hoogste kwaliteit ingrediënten zoals Alpenmelk. Deze merkbelofte wordt nu ondersteund door deelname aan het Cocoa Life-programma en door ervoor te zorgen dat er geen kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen of conserveringsmiddelen worden gebruikt in de chocolade die wordt gebruikt in Milka-producten.
Fu Wan #1 Ping Tung 62% - bekroond als beste pure chocolade ter wereld.
Dagelijks worden in onze fabrieken vele miljoenen tabletten tedere Milka Alpenmelkchocolade geproduceerd. Om ervoor te zorgen dat elke Milka tablet even goed smaakt, wordt de chocolade volgens een uniform recept en in een nauwkeurig gecontroleerd proces geproduceerd.
De hoge kwaliteit van de cacaobonen die worden gebruikt om Milka-chocolaatjes te maken, is een van de belangrijkste redenen waarom ze zo geweldig smaken. Daarnaast is de melk die wordt gebruikt in Milka-chocolade ook van hoge kwaliteit, wat bijdraagt aan het rijke "volle romige" gevoel wanneer je een hap neemt.
In 1901 bracht de chocolatier Philippe Suchard in Neuchâtel (Zwitserland) de eerste melkchocolade op de markt onder deze naam. Het merk Milka heeft een zeer bekend symbool: de "Milka-koe". Opmerkelijk aan deze koe is de lila kleur en de Alpenkoeienbel rond haar nek.
Evalueer het uiterlijk
Het heeft doorgaans een glad en glanzend uiterlijk zonder vlekken of witachtige verkleuringen, ook wel bekend als bloom . Vanwege het hoge cacaogehalte en de juiste tempering, zou goede chocolade schoon moeten breken als het gebroken wordt.
Laat witte chocolade het liefste links liggen
Het is juist de cacaopoeder die de gezonde antioxidanten (polyfenolen) bevat. Witte chocolade bevat dus geen stoffen die gezondheidsvoordelen opleveren, daarnaast bevat het ook nog eens veel suiker.
Pure chocolade krijgt de stempel 'beter' omdat het een hoog gehalte aan cacao bevat en daarmee meer polyfenolen. Als het klopt dat deze polyfenolen gezondheidseffecten hebben, dan kunnen we het beste voor de pure variant gaan. Melkchocolade bevat namelijk minder cacao en witte chocolade bevat zelfs helemaal geen cacao.
Helaas wordt melkchocolade over het algemeen niet gezien als onderdeel van een gezond dieet .
Mondelez heeft een keurmerk ontworpen waarmee de Milka-chocoladerepen worden gekeurd: het Cocoa Life-keurmerk. Hiermee willen ze de werk- en leefomstandigheden van de boeren verbeteren. Hun doel is om alleen nog maar cacao te gebruiken waarbij goed voor de werknemers is gezorgd.
Vreemd genoeg is hetzelfde bedrijf dat Cadbury bezit, ook eigenaar van Milka . Het kan alles zijn wat je wilt. Daarom vind ik het geweldig als Zweden gastheer is.
Milka is een van 's werelds meest geliefde – en herkenbare – chocolademerken . Gemaakt met Alpenmelk, verrukt Milka consumenten in Duitsland en daarbuiten sinds 1901. Het merk, met zijn unieke lila-kleurige verpakking en Lila, de Milka-koe, heeft een toegewijde "koe-gemeenschap" van aanbiddende fans over de hele wereld!
De repen van Milka hebben geen Fairtrade, Biologisch of Rainforest Alliance keurmerk. Milka is wel aangesloten bij Cocoa Life en heeft als doel om uitsluitend duurzaam geteelde cacao te gebruiken.
De eerste pure chocolade van Milka. Deze chocoladereep is heerlijk rijk en romig van smaak met de typische Milka bite.
Merken als Mars M&M's, Hershey's Kisses en Reese's Peanut Butter Cups staan bekend om hun hoge suikergehalte, waardoor ze duidelijk in de categorie ongezonde chocolade vallen.
Suiker en verzadigd vet in chocolade slecht voor gezondheid
En witte chocolade al helemaal niet, deze bevat geen cacaopoeder en dus ook geen flavanolen. De andere chocoladesoorten bevatten te veel suiker en verzadigd vet om gezond te noemen.
Pure chocolade : zonder toegevoegde suikers en minder calorieën.
Als je 10 tot 25 gram pure chocolade per dag eet ben je al gezond bezig. Het is aan te raden om niet meer dan 100 gram pure chocolade per dag te eten en maximaal 200 gram per week.
Omdat cacao en cacaobonen veel gezondheidsvoordelen bieden, zullen chocoladerepen met hogere cacao- of cacaopercentages waarschijnlijk meer gezondheidsvoordelen hebben dan die met lagere percentages. Het kiezen van repen met ten minste 70% cacao of cacao is een goed beginpunt.
De achterzijde met de ingrediënten en voedingswaarden in grotere letters biedt consumenten uitgebreide informatie over de producten. Milka haalt 100% van de cacao die het merk nodig heeft voor chocolade uit het duurzaamheidsprogramma van Mondelēz International, Cocoa Life.
Mondelēz International heeft sterke roots in België en Nederland. Je kent ons misschien eerder via onze merken, zoals Côte d'Or, LU, Milka, Philadelphia, TUC en LiGA.
De paarse koe Lila van de Milka-verpakkingen heeft Kerstvakantie en wordt tijdelijk vervangen door Gerda, Katja, Lola, Marisa en Moocha. Milka wil uit hun naam alle koeien eren voor hun aandeel in de Milka-chocolade.