Behalve dat het eten van maismeel gezond is, bevat het tevens veel vezels. Dat zorgt niet alleen voor gezonde darmen, maar geeft u ook snel een voller gevoel. Omdat maismeel gelijkmatig verteerd wordt is het bovendien goed voor uw bloedsuikerspiegel.
Er is weinig voedingsvoordeel aan maïszetmeel en het kan potentieel de bloedsuikerspiegel verhogen. Het eten van maïszetmeel in kleine hoeveelheden is OK, maar het moet in grote hoeveelheden worden vermeden vanwege de sterk bewerkte aard en het gebrek aan essentiële vitaminen of voedingsstoffen . US Department of Agriculture.
Voedingswaarde van maizena
Maïsbloem is een slechte bron van vitaminen en mineralen omdat de voedingsstoffen verloren gaan tijdens de verwerking . Daarom voegt het geen voedingswaarde toe aan uw voedsel. Het is glutenvrij en kan worden gebruikt als alternatief voor meelverdikkingsmiddelen. Maïsbloem bevat geen vezels.
Maïszetmeel, soms ook maïzena genoemd, is zetmeel dat wordt gehaald uit mais. Dit zetmeel bevat magnesium en calcium en is om deze reden uitzonderlijk goed voor de verzorging en versterking van je huid. Het helpt effectief bij een droge huid en huidirritaties zoals verbranding en insectenbeten.
Wanneer maizena wordt toegevoegd aan vloeistoffen en verwarmd, absorbeert het vocht en vormt het een gelachtige substantie die helpt om de consistentie van het gerecht te verdikken. Bindmiddel: Maizena fungeert ook als een bindmiddel in recepten.
Behalve dat het eten van maismeel gezond is, bevat het tevens veel vezels. Dat zorgt niet alleen voor gezonde darmen, maar geeft u ook snel een voller gevoel. Omdat maismeel gelijkmatig verteerd wordt is het bovendien goed voor uw bloedsuikerspiegel.
Aardappelzetmeel geeft vloeistoffen een heldere en transparante afwerking, waardoor het bijzonder geschikt is voor het maken van heldere sauzen en soepen. Maizena daarentegen geeft een glanzende en gladde textuur aan sauzen en vullingen, waardoor het vaak wordt gebruikt in desserts, taarten en gebak.
Een wondermiddel, maizena is een natuurlijk vochtabsorberend poeder dat vaak wordt gebruikt als alternatief voor chemisch geformuleerde talkpoeders. Dit lichte pijlwortelpoeder is rijk aan antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen, die geïrriteerde huid kalmeren en het lichaam verfrissen, zonder de huid te beschadigen .
Als het zetmeel in contact komt met de ogen, kan dit roodheid, tranen en een branderig gevoel veroorzaken.
Maïszetmeel is gunstig voor acnegevoelige huid omdat het overtollige olie van de huid absorbeert, wat acne en puistjes veroorzaakt. Het aanbrengen van maïszetmeel helpt om onzuiverheden uit de poriën te verwijderen, zoals vuil, stof, olie, viezigheid, enzovoort, waardoor uitbraken worden voorkomen.
Maïsmeel is veilig rauw, maar heeft niet echt een aangename smaak en textuur . Quinoameel gemaakt van rauwe, gekiemde en geweekte granen is veilig om te eten, maar wordt niet veel gebruikt. Havermeel is een ander veilig-om-te-eten-rauw meel.
Echter, voedingsmiddelen met veel zetmeel kunnen een hele reeks nieuwe problemen voor uw gebit veroorzaken. Dit komt doordat zetmeelrijke voedingsmiddelen zo makkelijk tussen de tanden blijven plakken. Hierdoor worden de tanden veel langer blootgesteld aan de suikers dan voedingsmiddelen die sneller zouden smelten of wegspoelen .
Bovendien kan het gebruik van te veel maizena resulteren in een extreem brosse coating , wat ongewenst kan zijn voor een bepaald gerecht. Zoals elk ingrediënt in de voorraadkast, is maizena gewoon een ander hulpmiddel in de gereedschapskist die we onze keuken noemen.
Maizena is rijk aan koolhydraten en calorieën, maar bevat weinig voedingsstoffen. Meer calorieën in uw lichaam kan leiden tot gewichtstoename en een te hoog bloedsuiker- of cholesterolgehalte . De geraffineerde koolhydraten in maizena kunnen ook het risico op coronaire hartziekten vergroten.
Hunkering naar gewoon maizena of andere “niet-voedzame stoffen” zoals ongekookte rijst of klei wordt “pica” genoemd. Dit is vaak een gevolg van ijzertekort (Expert Review of Hematology, november). Vraag uw arts om u te testen op bloedarmoede.
Culturele gebruiken: In sommige culturen wordt maïszetmeel gezien als een traditioneel middel tegen bepaalde kwalen. Het wordt bijvoorbeeld soms gebruikt om maagklachten te verzachten of de bloedsuikerspiegel te reguleren (hoewel er beperkt wetenschappelijk bewijs is om dit te ondersteunen).
Symptomen. Het inslikken van kookzetmeel kan een verstopping in de darmen en maagpijn veroorzaken. Als het zetmeel wordt ingeademd, kan het piepen, snelle ademhaling, oppervlakkige ademhaling en pijn op de borst veroorzaken. Als het zetmeel in contact komt met de ogen, kan het roodheid, tranen en branderigheid veroorzaken.
Maïzena is een natuurlijk bindmiddel. Het bindt sauzen supersnel, is een goede basis voor soepen en maakt desserts lekker luchtig! Deze maïzena van Holyflavours is van de beste biologische kwaliteit. Het wordt verkregen door de vetten en eiwitten weg te wassen uit biologisch verbouwd maïsmeel.
Bladgroenten: Bladgroenten, zoals spinazie en boerenkool, zijn rijk aan antioxidanten en vitaminen die belangrijk zijn voor het behoud van een goede gezondheid van de ogen. Vis: Vis, zoals zalm en makreel, zijn rijk aan Omega-3 vetzuren en zijn belangrijk voor het behoud van een goede gezondheid van de ogen.
De fijne textuur van maïsmeel maakt het een effectieve natuurlijke exfoliant. Wanneer het wordt gebruikt in gezichtsmaskers, helpt het dode huidcellen te verwijderen, wat een gladdere en egalere huidskleur bevordert . Regelmatig exfoliëren met maïsmeel kan een frisse en jeugdig ogende huid onthullen.
Uit de resultaten blijkt dat inhalatie van handschoenpoeder van maïszetmeel leidt tot de ontwikkeling van een subklinische ontsteking in de luchtwegen , met een ophoping van eosinofiele granulocyten.
Droog uw voeten met antischimmelpoeders
Je voeten droog houden is essentieel om schimmelinfecties aan de voeten te voorkomen. Maizena is een veel aanbevolen poeder dat voeten droog houdt . Zeasorb is een populair vrij verkrijgbaar antischimmelpoeder waar veel mensen ook succes mee hebben.
Je kunt maiszetmeel gebruiken voor het opstijven van slagroom, het krokant bakken van ingrediënten of het verdikken van soepen. Chefs gebruiken het regelmatig en tippen twee belangrijke dingen om op te letten bij het verwerken van dit goedje.
Maiszetmeel (ook wel bekend als maizena) wordt gemaakt van alleen het zetmeel uit de maiskorrel. Maiszetmeel bevat daardoor geen eiwitten(extra informatie) Een eiwit is een voedingsstof, net zoals koolhydraten en vet. Een eiwit levert (energie)calorieën en is opgebouwd uit aminozuren.