Leonidas garandeert de versheid en de kwaliteit van zijn chocoladebonbons. Ze worden vervaardigd volgens traditionele methodes waarbij enkel de fijnste ingrediënten worden gebruikt. Voor het omhulsel wordt uitsluitend chocolade op basis van pure cacaoboter gebruikt evenals 100% natuurlijk ingrediënten.
Proef de verfijnde smaken en het vakmanschap van Taiwan met elke hap van Fu Wan Chocolate. Winnaar van onder meer de 'beste pure chocolade ter wereld' van de International Chocolate Awards wereldfinale.
Leonidas wil je momenten van puur genot laten beleven. Daarom gebruiken onze Meester-Chocolatiers alleen chocolade op basis van 100% pure cacaoboter.
Handelsonderneming Min bv heeft dat bijna een halve eeuw gedaan voor Leonidas in Nederland. Min is in januari van dit jaar failliet gegaan. De leveringen aan de franchisenemers van Min heeft Leonidas meteen overgenomen.
Wie Leonidas-pralines proeft, kan er maar niet genoeg van krijgen. De verfijnde chocolade valt bij iedereen in de smaak. De productiecapaciteit wordt opgedreven en de nv Confiserie Leonidas koopt de oude Crown-Baelefabriek in de Anderlechtse Graindorlaan 41-43, waar zich ook vandaag nog de hoofdzetel bevindt.
Pralines houden bovendien niet van licht en vocht. Stop ze in een luchtdichte doos in metaal of plastic. Zet de doos vervolgens in een koele afgesloten ruimte, zoals een kast of rek in de gang of de kelder. Eet je Leonidas-pralines in elk geval binnen enkele weken op en bewaar ze nooit langer dan drie maanden.
Wil je een gezond stukje chocolade eten, kies dan voor rauwe chocolade. In deze chocolade zit veel meer cacao dan in andere soorten chocolade. Daarnaast worden de bonen koud gemalen in plaats van gebrand; hierdoor blijven de gezonde stoffen beter bewaard.
Hou je van wit en melk of ga je liever voor pure chocolade? Ideaal als geschenk of voor jezelf. Een doos pralines van 500 g bevat ongeveer een 35-tal pralines.
Gemiddelde voedingswaarde per 100g : Energie 2158kJ / 516kcal –Vetten 31g – waarvan verzadigde vetzuren 14g – Koolhydraten 51g – waarvan suikers 46g – Vezels 3g - Eiwitten 5g – Zout 0,1g. Op een koele en drooge plaats bewaren tussen 15°C en 18°C.
Belgische chocolade staat bekend om het gebruik van hoogwaardige cacaobonen. Deze bonen worden zorgvuldig geselecteerd uit verschillende regio's over de hele wereld, waarbij alleen de beste kwaliteit wordt gekozen. Het gebruik van hoogwaardige cacaobonen zorgt voor een unieke smaak en textuur in Belgische chocolade.
Sinds 2002 is Carlo Midiri eigenaar van patisserie en chocolaterie George Vis in Noordwijk. Hij geldt nu als de beste chocolatier van Nederland. Ook won hij al verschillende prijzen, waaronder de Dutch Pastry Award, een vakwedstrijd op het allerhoogste niveau.
De kwaliteit van de Belgische knowhow
Belgische chocolade bevat meer cacao dan chocolade afkomstig uit andere landen. Er geldt een minimumhoeveelheid van 43%. Bovendien moet de chocolade gemaakt worden met 100% pure cacaoboter, zonder toevoeging van andere plantaardige vetstoffen.
De winnaar
De gedecoreerde figuurtjes van Aldi kwamen het best uit de test, met een score van 20,5/25. De chocolade Sinterklaas van Hema (die van 125 g) kaapte de zilveren medaille weg met 19,5/25 en de derde plaats is voor Carrefour met een mooie 18,25/25.
De beginnende of bevestigde chocolatiers die in de prijzen vallen. In Brussel is de winnaar de welbekende Herman Van Dender. Als een van de Gebrevetteerde Hofleveranciers van België viert Van Dender dit jaar zijn 65e verjaardag.
Met stip op nummer één is het alom bekende merk Mars dat meer produceert dan de Marsreep alleen. Snickers, de candybar met nougat vulling met karamel en pindanoten omhult in een laagje chocolade (jullie kennen hem vast wel), wordt door vele bronnen de populairste chocoladereep ter wereld genoemd!
Overal zijn de pralines van Leonidas te koop. En allemaal komen ze uit de fabriek in Brussel. Geproduceerd met respect voor de vier sleutelwaarden van starter Leonidas: versheid, kwaliteit, keuze en betaalbaar voor iedereen.
Deze gekarameliseerde witte chocolade, ook wel 'dulcey' genoemd, is bijzonder lekker en smeuïg.
Voor wie graag van lekkere chocolade geniet en toch zijn bloedsuikerwaarden stabiel wil houden, zijn de pralines Zonder Toegevoegde suiker van Leonidas een absolute aanrader!
AH's beste keuze voor pure chocolade is de Delicata Reep pure chocolade Uganda 80%. Deze reep bevat: cacaomassa (uit Uganda), suiker, cacaoboter en natuurlijk vanillearoma.
Pure chocolade krijgt de stempel 'beter' omdat het een hoog gehalte aan cacao bevat en daarmee meer polyfenolen. Als het klopt dat deze polyfenolen gezondheidseffecten hebben, dan kunnen we het beste voor de pure variant gaan. Melkchocolade bevat namelijk minder cacao en witte chocolade bevat zelfs helemaal geen cacao.
Melkchocolade is de meest populaire chocola soort.
Verras met een lekkere selectie Leonidaspralines met verschillende soorten en smaken. Een doos van 1kg pralines bevat ongeveer een 65 pralines.
Bewaar je chocolade niet in de koelkast
Kou en vocht trekken namelijk in de chocola, ook wanneer de chocolade nog in de verpakking zit, en dat tast de structuur en smaak van het product aan. Bewaar chocolade dus niet in de koelkast, maar ook niet op een andere koude of vochtige plek.
Overheerlijke en verse Leonidas Pralines. Een doosje pralines (ongeveer 20 stuks) als heerlijk proevertje of klein presentje.