Komkommers zijn rijk aan verschillende soorten antioxidanten, zoals lignanen, tritrpenen en flavonoiden. Deze stoffen hebben ook een ontstekingsremmende werking.
Komkommers hebben sowieso een hydraterende werking doordat ze voor 95 procent uit water bestaan. Wanneer je dagelijks een flink stuk komkommer eet, kan dit ervoor zorgen dat gifstoffen sneller uit je lichaam afgevoerd worden. Ook zit er veel vitamine C in de groente. Voornamelijk in de schil, dus verwijder deze niet.
Komkommers zijn goed voor je hart. De antioxidanten helpen mee om je cardiovasculaire gezondheid op peil te houden. Maar er zijn ook studies die erop lijken te wijzen dat komkommers een cholesterolverlagende werking hebben. Vooral de zaadjes van de komkommer blijken heilzaam te zijn.
Een komkommer bevat erg weinig calorieën, maar zit wel vol met goede voedingsstoffen en vezels. Voorbeelden hiervan zijn kalium, vitamine K en antioxidanten. Zo houdt het mineraal kalium je vochtgehalte in balans en de normale bloeddruk in stand.
Komkommers bestaan voor meer dan 95% uit water en leveren slechts 13 kcal per 100 gram. Het is een gezonde en caloriearme groente. Tijdens het dieet is het toegestaan om onbeperkt komkommers te eten.
Daarnaast is komkommer goed voor de gezondheid van je nieren omdat deze het urinezuur level in je lichaam verlagen.
Niet alleen is het onnodig om een komkommer in je vagina te steken om het te reinigen, het kan zelfs een infectie veroorzaken . Je vagina is een delicaat onderhouden ecosysteem, en een komkommer kan de goede bacteriën die daar aanwezig zijn verstoren.
6: Komkommers en het hart
Daarnaast zijn komkommers rijk aan kalium en magnesium. Een portie van 150 gram ongeschilde komkommer bevat 193 milligram kalium en 17 milligram magnesium. Kalium speelt een rol bij het reguleren van de bloeddruk. De al genoemde cucurbitacines kunnen aderverkalking helpen te voorkomen.
Komkommer is een fantastische groente om buikvet te bestrijden vanwege zijn zuiverende werking. Daarnaast hydrateert het jouw lichaam omdat het grotendeels uit water bestaat. Je kan een komkommer juicen en het sap drinken of natuurlijk komkommers toevoegen aan jouw menu.
Komkommer is water met mineralen
Je kunt daardoor zoveel komkommer eten als je wilt voor het slapen gaan. Als je vaak in je nachtrust wordt gestoord doordat je moet plassen dan is het beter om ook komkommer met mate te eten voor het slapen.
Sprenkel een beetje zout over de komkommer en zet een halfuur in de koelkast. Hiermee wordt de komkommer nog zachter en krijgt het een mooiere groene kleur.
Veelgestelde vragen. Kunnen we 's avonds komkommer eten? Ja, komkommer 's avonds eten is gunstig omdat het weinig calorieën bevat en veel water bevat, wat de hydratatie bevordert en helpt bij gewichtsverlies .
De vezels uit de schil hebben als extra voordeel dat ze goed zijn voor de stoelgang, doordat ze water vast houden in het lichaam, waardoor de ontlasting zachter en soepeler wordt. Zonder schil bevat de komkommer meteen veel minder van de gunstige voedingsstoffen, dus met schil consumeren heeft zeker de voorkeur.
Komkommers bevatten weinig calorieën en veel vezels — een geweldige combinatie voor gezond eten (en een gezonde spijsvertering) . Ze bevatten ook vitaminen en mineralen die uw lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren — waaronder magnesium, kalium en vitamine K, A en C — die alles ondersteunen, van botten tot immuungezondheid.
De bladeren van de een verdraagt de ander niet en zijn daarom slechte buren van elkaar. Ik heb wel verschillende Posts gelezen hier in de coMMunity van mensen die ze al jaren naast elkaar hebben staan, waarbij het goed gaat. Anderen hebben weer weinig oogst.
Als je 250 gram komkommer eet dan heb je bijna 20% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine K binnen, een belangrijk stof die helpt je bloed gezond te houden. Daarnaast bevatten komkommers ook vitamine B en C, en mineralen als koper, fosfor, foliumzuurm, kalium en magnesium.
U moet voorzichtig zijn met het eten van te veel komkommer als u bloedverdunners gebruikt, zoals Jantoven (warfarine), of als u een bloedstollingsprobleem hebt . Dit komt omdat voedingsmiddelen met veel vitamine K ervoor kunnen zorgen dat bloedverdunners niet goed werken.
» Hoekige bladvlekkenziekte, bacteriële verwelkingsziekte, Phytophthora-kroon- en wortelrot en echte meeldauw zijn belangrijke ziekten bij komkommers. » Het tijdstip waarop deze ziekten optreden, de ernst ervan en de opbrengstverliezen als gevolg van deze ziekten variëren per geografische regio.
Hoe ruim je Candida op? Een arts kan antischimmelmedicijnen voorschrijven zoals nyastatine of clotrimazol . Deze zijn verkrijgbaar als pillen of crèmes, afhankelijk van welk deel van het lichaam Candida aantast en hoe ernstig de infectie is ( 15 ).
Komkommers behoren tot de beste voedingsmiddelen om de gezondheid van de nieren te ondersteunen . Hier zijn zes redenen waarom: Ze bevatten van nature veel water, wat helpt de nieren te spoelen en de vocht- en elektrolytenbalans te ondersteunen. Hun hoge watergehalte maakt ze ook een vullend voedsel, wat kan helpen bij gewichtsbeheersing en het overwinnen van hunkering.
Wist je dat de komkommer tot de top drie behoort van meest gekweekte groente? Zo kom je bijna nooit voor een leeg schap te staan en dat is maar goed ook, want de komkommer is geschikt om elke dag te eten. Hij is lekker, gezond en bevat ook nog eens weinig calorieën.
Vermijd voedingsmiddelen waarvan de eerste vier of vijf items in de ingrediëntenlijst zout bevatten. Eet geen ham, spek, worst, hotdogs, vleeswaren, kipnuggets of kipnuggets, of gewone bliksoep . Eet alleen soepen met minder natrium die geen kaliumchloride als ingrediënt bevatten (controleer het etiket).