Kipfilet komt van het borststuk van de kip. Het vlees is licht verteerbaar en zacht van smaak. Kipfilet is een zeer mager stukje vlees dat goed te combineren is met een caloriearm dieet. Tevens is het vlees vanwege het hoge eiwit- (meer dan 20%) en lage vetgehalte uitstekend toe te passen in een sportdieet.
Voedingsstoffen. Vlees van kip en gevogelte is, afhankelijk van het soort gevogelte, rijk aan vitamine B6 en de mineralen fosfor en seleen. Het is een bron van vitamine B2 en het mineraal koper. Daarnaast levert het vitamine B1 en B12, maar duidelijk minder dan andere vleessoorten, zoals rund- en varkensvlees.
Kipfilet bevat bijna geen vet en bevat daardoor weinig calorieën, hierdoor is het uitermate geschikt om te eten als je wilt afvallen. Daarnaast bevat kipfilet veel eiwitten, gemiddeld maar liefst 23 gram eiwitten per 100 gram kipfilet.
Het is algemeen geweten dat kipfilet veel eiwitten bevat, en laat die nu net goed zijn voor spieropbouw en -onderhoud. Ze werken als een soort van brandstof voor uitgeputte spieren, waardoor je spieren sneller zullen herstellen én je minder snel last zult hebben van spierpijn.
Onbewerkte kip, zoals kipfilet, bevat veel gezonde eiwitten en vetten. Kipfilet bevat maar liefst 31 gram eiwitten per 100 gram kipfilet. Perfect dus voor na die zware sporttraining om je spieren te laten herstellen. Daarnaast is kip ook een bron van verschillende vitamines en mineralen.
Je mag 100 gram vlees, vis of vleesvervanger per dag eten.
Er zitten 136 kilocalorieën in 1 stuk (125 gram) kipfilet, 100%. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'kipfilet, 100%'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Kipfilets worden vaak gezien als een basisvoedsel voor het kweken van spieren , omdat ze vol zitten met eiwitten. Elke portie van 3 ounce (85 g) bevat ongeveer 26,7 g hoogwaardige eiwitten. Kipfilets bevatten ook royale hoeveelheden van de B-vitamines niacine en B6.
Of u nu een atleet bent die wil aankomen, of gewoon iemand die spieren wil behouden naarmate u ouder wordt: om spieren op te bouwen en te behouden op de lange termijn, kan het effectiever zijn om te streven naar ongeveer 30 gram eiwit (dat is ongeveer 113 gram kippenvlees) per maaltijd, drie keer per dag , in plaats van de typische Amerikaanse gewoonte ...
Rood vlees is een uitstekende bron van aminozuren voor spierontwikkeling. Rijk aan vitamine B12, zink en ijzer, is rood vlees ideaal voor atleten. Bovendien bevordert de inname van creatine in dit soort vlees de productie van energie en spierontwikkeling.
Dit komt omdat gegrilde kip mager is en veel minder vet en calorieën bevat dan andere soorten vlees . Regelmatig kip eten kan je helpen om af te vallen, vooral als je het vervangt door vetter vlees zoals rundvlees of varkensvlees. Het beste aan kip is dat het afvallen makkelijker kan maken.
Te veel kip eten kan leiden tot hogere cholesterolwaarden . Het zal geen verrassing zijn dat dit verband houdt met hart- en vaatziekten. Zo verhoogde het eten van kip en andere eiwitrijke producten indirect het risico op hart- en vaatziekten – gezondheidsproblemen die tot de dood kunnen leiden.
Ga dan voor magere verse vleessoorten zoals een biefstuk of een varkenshaasje. Wit vlees is in de regel altijd mager vlees. In bewerkt vlees op basis van vers rood vlees zoals worst, hamburger en gehakt zit meestal meer vet: probeer deze soorten dus vaker te vermijden.
Kip is een eiwitrijk voedsel dat kan helpen bij gewichtsbeheersing en het risico op hartziekten kan verminderen . Kip bevat het aminozuur tryptofaan, dat in verband is gebracht met hogere niveaus serotonine (het "feel good"-hormoon) in onze hersenen.
Kipfilets
De aanbevolen portiegrootte van kip is 3 tot 4 ounces , ongeveer de grootte van een pak speelkaarten. Sommige mensen gebruiken de palm van hun hand als richtlijn. Afhankelijk van de verkoper zijn sommige kipfilets twee of drie keer zo groot als de aanbevolen portiegrootte.
Wanneer je wilt afvallen, kan je beter geen kip met vel eten. In het velletje zitten juist wel weer veel verzadigde vetten. Zo zijn er nog een aantal bewerkte kipproducten die jou niet helpen bij gewicht verliezen: gepaneerde kip, kipnuggets, kipknakworst en kipburgers. De beste keuze is onbewerkte kip.
De kipfilet is mager en heeft de meeste eiwitten per gewicht, waardoor het ideaal is voor mensen die willen afvallen, spiermassa willen behouden en hun herstel willen verbeteren . Vette stukken zoals de dij, drumstick en vleugels hebben meer calorieën, waardoor ze beter zijn voor mensen die spieren willen opbouwen of willen aankomen.
Voeg extra's toe aan uw gerechten voor meer calorieën , zoals kaas in ovenschotels of notenboter op volkorenbrood. U kunt ook droge melk of vloeibare melk toevoegen aan gerechten voor extra eiwitten en calorieën. Enkele voorbeelden zijn aardappelpuree of soepen. Probeer smoothies en shakes.
Voor degenen die spieren willen opbouwen zonder overtollig vet te krijgen, is kipfilet een ideale keuze . Een portie van 100 gram bevat ongeveer 165 calorieën, wat het een caloriearm, voedingsrijk voedsel maakt. Dit zorgt voor een hogere eiwitinname zonder de dagelijkse caloriebehoefte te overschrijden, essentieel voor spieropbouw en vetverlies.
Om aan te komen, raadt Lovell 2,2 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht per dag aan – dat is ongeveer 500 gram kip voor een man van 12st (76 kg). Het is belangrijk om je eiwitbronnen te mixen. Dus volg een tonijnsalade bij de lunch met een roerbakkip voor het avondeten. En strooi er wat pijnboompitten overheen voor 14 gram extra eiwit per portie.
Kip is mager vlees.
Ja, er zit wat vet in (in de stukken met vel meer dan in de filets zonder vel) maar het vet in kip is zowat een vierde minder verzadigd dan in rund– en varkensvlees. Daardoor loop je minder kans op hart- en vaatziekten door het eten van kip.
Met de hoofdingrediënten proteïne en water, zal dieet kipfilet spiergroei ondersteunen en de ophoping van overtollig vet beperken . Bovendien is dit voedzame dieet sterk aanbevolen voor mensen met een hoog cholesterol. Het meest opvallende is dat wanneer het lichaam voedingsstoffen opneemt, het tryptofaan vrijgeeft.
Hoeveel calorieën bevat een ei? Een ei (60 g) levert ongeveer 90 kcal. Dat is nog geen 5% van de totaal aanbevolen hoeveelheid calorieën per dag (gemiddeld zo'n 2000 kcal).