Honing is rijk aan antioxidanten In 2003 hebben wetenschappers ontdekt dat de consumptie van boekweithoning de hoeveelheid antioxidanten in het bloed verhoogde. Daarnaast toonde een andere studie bij zowel ratten als mensen aan dat de substantie antioxidanten bevat die kunnen helpen om een hoge bloeddruk tegen te gaan.
Honing heeft een vaatverwijdende werking, dat wil zeggen dat het de verwijding van de bloedvaten bevordert. Deze werking verlaagt de bloeddruk, wat gunstig is voor mensen met hypertensie.
Een eetlepel honing bevat ongeveer 64 calorieën en 17 gram suiker. Voor de meeste mensen is het verstandig om de inname van honing te beperken tot één tot twee eetlepels per dag. Dit zorgt ervoor dat je kunt profiteren van de voordelen van honing zonder onnodige extra calorieën en suikers binnen te krijgen.
Kinderen jonger dan 1 jaar kun je beter geen honing geven. Zij kunnen namelijk ziek worden van de sporen van de schadelijke bacterie clostridium botulinum, die soms in honing voorkomt. Voor iedereen ouder dan 1 jaar is honing veilig, ook voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.
Het klinkt een beetje tegenstrijdig, want honing zit boordevol suikers. Toch bijkt uit onderzoeken dat het dagelijks eten van honing bij kan dragen om nare ziektes als kanker en hart- en vaatziekten te voorkomen. Dit komt doordat honing boordevol flavonoïden en antioxidanten zit.
Antioxidanten in honing kunnen worden geassocieerd met een verlaagd risico op hartziekten . Hoest. Onderzoeken suggereren dat eucalyptushoning, citrushoning en labiatae-honing kunnen dienen als een betrouwbaar hoestonderdrukker voor sommige mensen met infecties van de bovenste luchtwegen en acute nachtelijke hoest. Maag-darmziekte.
Tijdschrift voor klinische en experimentele onderzoeken
Mad honey-vergiftiging wordt zelden en plaatselijk gezien en kan hartritmestoornissen veroorzaken van milde tot levensbedreigende gezondheidsproblemen . Een 52-jarige vrouwelijke patiënt werd opgenomen in onze spoedeisende hulp met duizeligheid en vermoeidheid na inname van bittere honing.
Honing verhoogt de “goede” cholesterolwaarde
LDL-cholesterol wordt ook wel het “slechte” cholesterol genoemd. Het kan leiden tot slagaderverkalking en het risico op hartziekten en een beroerte verhogen. Uit onderzoek is gebleken dat honing kan helpen om het cholesterolniveau te verbeteren.
Warme melk met honing
Uit tryptofaan kan het lichaam serotonine maken, een stofje in de hersenen dat je helpt in slaap te vallen. Iets zoets als honing in de warme melk, vergroot de opname van het aminozuur tryptofaan.
Het dient niet alleen als een heerlijk dessert of tussendoortje, maar biedt ook talloze gezondheidsvoordelen. Yoghurt is rijk aan probiotica, die bijdragen aan een gezonde darmflora, terwijl honing antibacteriële eigenschappen heeft en kaneel anti-inflammatoire en antioxidante werking bevat.
Honing is in verband gebracht met gunstige effecten op de gezondheid van het hart, waaronder een lagere bloeddruk en een lager vetgehalte in het bloed. Toch is er meer menselijk onderzoek nodig over dit onderwerp.
Voedingsmiddelen met lycopeen zijn prachtige bloeddrukverlagers en cholesterolremmers. Denk aan (verwarmde) tomaten, tomatensaus, rode meloen, papaja, roze grapefruit, guave, pompoen en wortelen.
De beste tijd om honing te eten is tussen de maaltijden door . Het is ook raadzaam om het te consumeren als een natuurlijk dieet, in de vorm van een theelepel, altijd weg van de hoofdmaaltijden. Honing bevat ontstekingsremmende flavonoïden en antioxidanten die een gunstig effect kunnen hebben op de gezondheid.
Iedere dag een eetlepel honing verbetert je kortetermijngeheugen, zo blijkt uit een onderzoek onder 102 gezonde vrouwen. De vrouwen die iedere dag een lepel honing aten konden meer woordjes onthouden tijdens de korte termijn tests.
Omdat tryptofaan een essentieel aminozuur is, maar niet op natuurlijke wijze in het lichaam kan worden aangemaakt, brengt het aanvullen van honing voor het slapengaan veel voordelen voor het lichaam . Daarnaast bevat honing ook glycogeen om te helpen slapen en adrenaline te verminderen om slapeloosheid te beperken, stress te verminderen en een goede nachtrust te krijgen.
Medicijnen die de bloedstolling vertragen (anticoagulantia/antiplaatjesmiddelen) hebben een wisselwerking met HONING. Honing kan de bloedstolling vertragen . Het innemen van honing samen met medicijnen die ook de bloedstolling vertragen, kan het risico op blauwe plekken en bloedingen vergroten.
De meest voorkomende oorzaken voor hartkloppingen zijn inspanning, emotie / stress, cafeïne (koffie, thee, cola, chocolade, energiedrank), bloedarmoede (anemie), snel werkende schildklier (hyperthyreoïdie) alcohol en drugs, maar bijvoorbeeld ook verblijf in de bergen.
Anti-anemisch, verbeterde bloedcirculatie : Bloedarmoede wordt veroorzaakt door een tekort aan ijzer in het bloed; als honing wordt gemengd in warm water en wordt geconsumeerd, heeft het een positieve invloed op rode bloedcellen, waardoor hun aantal geleidelijk toeneemt. Het bevordert ook een verbeterde hartslag.
Verbetert de gezondheid van het hart
Onderzoek heeft uitgewezen dat de natuurlijke suiker in honing plaque in de slagaders met 30% kan verminderen . De honingsuiker, trehalose genaamd, bevat een proteïne die uw immuuncellen activeert om de opgeslagen vetplaque uit uw slagaders te verwijderen.
Er wordt vaak gedacht dat honing gezonder is dan suiker. Maar is dat wel zo? Net zoals alle andere suikersoorten bevat honing een combinatie van fructose en glucose – feitelijk is honing dus een gewoon een veredelde suiker. Daarom is ons advies ook om niet te veel honing te consumeren.
In principe is elke soort honing onbeperkt houdbaar. Je kunt er dus gerust een paar jaar mee doen. Toch staat er wel een houdbaarheidsdatum op het etiket omdat de wet dat voorschrijft. Na verloop van tijd zal de honing gaan kristaliseren, maar dat betekent niet dat de honing niet meer goed is.
Kruiden zoals hibiscus, meidoorn en groene thee worden geprezen door wetenschappelijke studies die wijzen op hun bloeddrukverlagende capaciteiten. Het is echter cruciaal om te begrijpen hoe deze kruiden interageren met het lichaam en welke hoeveelheden veilig en effectief zijn.