Suikervrije chocolade en laag in calorieën De chocolade producten van Sukrin bevatten geen suiker. Deze chocola is daarom lager in calorieën dan reguliere melkchocolade producten. Je kunt met een suikerarm dieet of als diabetespatiënt gewoon genieten van een chocolade reep.
De chocolatiers van Balance hebben een nieuwe chocolade reep ontwikkeld: een reep met minder koolhydraten en zonder zoetstoffen! Deze melkchocolade reep is namelijk gezoet met oligofructose. Deze vezels hebben van nature een zoete smaak.
Donkere chocolade: Het bevat minder suiker dan melkchocolade en maar half zoveel als witte chocolade. Maar pure chocolade verlaagt de bloeddruk. 100% chocolade bevat geen toegevoegde suiker - maar het smaakt niet zoet en is niet noodzakelijkerwijs ieders smaak.
Het is onmogelijk om zowel het suiker- als het vetgehalte in chocolade te verminderen. Dit zou een nefast effect hebben op de smaak en textuur van chocolade. Suikervrije chocolade is dus geen gezond alternatief als je wil vermageren of zin hebt in een gezonde snack.
Het is een chocolade met een rijke, zeer intense en gladde textuur, aromavezels, geen toegevoegde suikers en glutenvrij, met natuurlijke kokosnoot met geraspte zwarte chocolade.
Wil je écht gezonde chocolade eten? Kies dan voor een reep met meer dan 70% cacao. De beste antioxidanten krijg je namelijk binnen vanaf 85 procent, maar als dat te bitter voor je is, zijn 60 en 70 procent een prima alternatief.
In een reep pure chocolade zit namelijk niet alleen cacao, ook zitten er andere voedingsstoffen in zoals suiker en (verzadigd) vet. Welke reep chocolade je ook neemt, je krijgt hoe dan ook veel suiker en vet binnen en daarmee veel calorieën.
Als je écht suikervrij zou eten, eet je geen producten met toegevoegd suiker, zoals koek, snoep en frisdrank. Maar je zou dan bijvoorbeeld ook geen fruit, melk en groenten die van nature suiker bevatten eten, zoals tomaat, wortel, paprika, rode biet en zoete mais.
In pure chocolade zit het meeste cacao en zitten dus ook meer van deze stoffen. Dat is dan ook waarom pure chocolade gezonder dan melkchocolade wordt genoemd. Dat pure chocolade gezonder dan melkchocolade wordt genoemd, komt daarnaast ook door de grote hoeveelheid suiker dat aan melkchocolade wordt toegevoegd.
Pure chocolade verhoogt het goede cholesterolgehalte
Onderzoeken tonen aan dat het eten van pure chocolade de hoeveelheid aan goed cholesterol verhoogt en de hoeveelheid aan slecht cholesterol verlaagt. Dit komt omdat de cacao antioxidanten bevat die kunnen voorkomen dat er schade ontstaat door oxidatie.
Veel mensen kiezen voor carobe als alternatief voor chocolade omdat het gezonder is. Het gaat daarbij voornamelijk om de natuurlijke zoetkracht van carobe. Het poeder is van zichzelf al zoetig, terwijl cacaopoeder een stuk bitterder en helemaal niet zoet is.
Fu Wan #1 Ping Tung 62% - bekroond als beste pure chocolade ter wereld.
Chocolade bevat een stuk meer suiker en dat zijn toch wel echt de boosdoeners als het gaat om toename van je lichaamsgewicht.
In pure chocolade zit veel minder vet en suiker dan in melkchocolade. Kies daarom tijdens jouw dieet voor chocolade die minstens 75% cacao bevat.
De popped chips bevatten tot 60% minder vet dan gefrituurde chips en bijna al het snoep van Food2Smile is suikervrij, in ieder geval zonder toegevoegde suikers. Het kan echt anders dus. Gezonde chips? De popped chips met minder vet zijn in elk geval gezondere chips.
Broodbeleg zonder suiker is bijvoorbeeld: kaas, natuurlijke pindakaas (of de normale van Calvé), ei, hummus, natuurlijke fruitstroop (appel, peer), vis, avocado, groenten. Let op met salades, paté, sandwichspread en alle zoete soorten broodbeleg.
Patat zonder (bakje van 150 gram): 395 kcal, 22 gram vet (5.2 gram verzadigd), 0.3 gram suiker, 0.7 gram zout. Patat met (bakje van 150 gram): 560 kcal, 40 gram vet (7.4 gram verzadigd), 1.1 gram suiker, 1 gram zout.
Een goed begin van de dag met een suikervrij ontbijt
Met suikervrij bedoelen we een ontbijt zonder toegevoegde suikers. Boterhammen met hagelslag, chocoladepasta of stroop mogen achterwege worden gelaten. Yoghurt met vers fruit is bijvoorbeeld een goed, maar ook lekker alternatief!
Wat zijn de afkickverschijnselen van suiker? Wanneer je plotseling stopt met suiker eten, krijg je waarschijnlijk enorme trek in zoetigheid (cravings). Je kunt last krijgen van vervelende afkickverschijnselen van suiker als diarree, misselijkheid en hoofdpijn. Ook vermoeidheid en prikkelbaarheid komen veel voor.
Suikervrije chocolade en laag in calorieën
De chocolade producten van Sukrin bevatten geen suiker. Deze chocola is daarom lager in calorieën dan reguliere melkchocolade producten. Je kunt met een suikerarm dieet of als diabetespatiënt gewoon genieten van een chocolade reep.
Goed nieuws voor fans van gezond eten én van een dikke laag choco op de boterham. Alex Helsen (46) heeft Choco Yoco ontwikkeld, een smeerpasta op basis van yoghurt. “Die bevat fors minder vetten en suikers en kreeg wereldwijd als enige de Nutri-score A.”
Nee, chocolade is niet verboden als je diabetes hebt. Maar als diabetespatiënt kies je best voor chocolade zonder toegevoegde suiker. Die is 100% natuurlijk.