Veel van de gezondste stoffen van de komkommer bevinden zich in of pal onder de schil! Het is dus het beste om komkommer met schil en al te eten. Wel eerst goed wassen voordat je hem gebruikt! Komkommers blijven maximaal een week goed als je ze op een koele plek bewaart, liefst buiten de koelkast.
De groene komkommerschil zit boordevol antioxidanten en vezels. Omdat komkommers voor het grootste deel uit water bestaan, hebben ze weinig voedingswaarde. De zaden en de schil zijn eigenlijk het voedzaamst. Laat deze zitten als je meer vezels en vitamines wilt opnemen.
Gunstig of giftig? Komkommer is niet giftig voor dieren of mensen.
Net als het vruchtvlees is ook de schil van de komkommer supergezond en bevat het veel vitaminen A en antioxidanten die goed zijn voor ons lichaam. Dus, niet waar. Was de komkommer wel eerst grondig met kraantjeswater en kies voor biologische teelt, want alleen zo ben je zeker dat er geen pesticiden in de schil zitten.
Het is een gezonde en caloriearme groente. Tijdens het dieet is het toegestaan om onbeperkt komkommers te eten.
Je bent goed gehydrateerd
"Een hele komkommer bestaat voor ongeveer 96 procent uit water. Door dit hoge watergehalte kan men een beter hydratatieniveau hebben en mogelijk een regelmatigere stoelgang door een hele komkommer per dag te eten," zegt Davis.
Sprenkel een beetje zout over de komkommer en zet een halfuur in de koelkast. Hiermee wordt de komkommer nog zachter en krijgt het een mooiere groene kleur.
Je kunt de schil van een komkommer eten . Het zal in feite vezels en vitamine A aan je dieet toevoegen. Zorg er wel voor dat je de komkommer eerst wast. Wanneer je komkommers koopt, sla dan de exemplaren over die geel, gezwollen zijn of ingevallen plekken, uitstulpingen of gerimpelde uiteinden hebben.
Komkommers helpen bij de spijsvertering en hebben een zuiverend effect op de lever.
Is de waslaag veilig om te eten? Een door de Amerikaanse Food & Drug Administration (FDA) goedgekeurde was van voedingskwaliteit, zoals carnaubawas, wordt op de komkommers gespoten of gebruikt om ze na de oogst in te dippen. De FDA reguleert de waslaag die op fruit en groenten wordt gebruikt, om ervoor te zorgen dat ze eetbaar en veilig zijn .
Dit komt doordat komkommers chemische stoffen kunnen bevatten, zoals cucurbitacinen en tetracyclische triterpenioĆÆden. Deze stoffen maken komkommers bitter en deze giftige stoffen kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid. Ze kunnen zelfs zeldzame, dodelijke allergieĆ«n veroorzaken.
Komkommers, een hoofdbestanddeel van salades en sandwiches, zijn ten onrechte beschuldigd van toxiciteit. Deze mythe komt waarschijnlijk voort uit de aanwezigheid van cucurbitacinen, bittere verbindingen die giftig kunnen zijn. Commercieel gekweekte komkommers zijn echter over het algemeen veilig voor consumptie , omdat ze zo zijn gekweekt dat ze minder van deze verbindingen bevatten.
Komkommers bevatten nauwelijks koolhydraten of calorieƫn: een half pond bevat ongeveer 15 calorieƫn, en dat is evenveel als in 5 pinda's. Als je dus je maag vult met komkommers in plaats van met ander voedsel, dan helpt dat als je wat gewicht wilt verliezen.
Komkommers zijn een geweldig voorbeeld van hoe de geschenken van de natuur dingen ten goede kunnen veranderen. Ze kunnen helpen bij het bestrijden van een vette lever, belangrijke voedingsstoffen leveren om de lever gezond te houden en u gehydrateerd houden . Als u een snack wilt die u afkoelt, denk dan eens na over hoe een knapperige komkommer uw lever en uw gezondheid in het algemeen kan helpen.
Komkommer is een fantastische groente om buikvet te bestrijden vanwege zijn zuiverende werking. Daarnaast hydrateert het jouw lichaam omdat het grotendeels uit water bestaat. Je kan een komkommer juicen en het sap drinken of natuurlijk komkommers toevoegen aan jouw menu.
'Van een vervette lever merken mensen niets, en ook niet van beginnende schade. In een vervette lever zorgt een zeer milde maar continu aanwezige ontsteking voor littekenvorming, fibrose genoemd. Fibrose kan ontaarden in cirrose, zeer ernstige leverschade.
Het is een komkommersoort die aan de wijnstok kan rijpen, waardoor de schil oranje/bruin wordt. Ze zijn perfect eetbaar en worden in veel delen van Aziƫ zelfs als een delicatesse beschouwd!
De vezels uit de schil hebben als extra voordeel dat ze goed zijn voor de stoelgang, doordat ze water vast houden in het lichaam, waardoor de ontlasting zachter en soepeler wordt. Zonder schil bevat de komkommer meteen veel minder van de gunstige voedingsstoffen, dus met schil consumeren heeft zeker de voorkeur.
De lichtwitte of heldere slijmlaag die u op uw komkommers kunt vinden, is een teken dat het rottingsproces is begonnen . Het is slechts een kwestie van tijd voordat ze volledig bederven.
Komkommers - rollen in zout
Als u dit doet , worden de stippels (bultjes) verwijderd en worden zowel de kleur als de smaak vernieuwd . Deze bereidingsmethode wordt in het Japans "itazuri" genoemd. De aanbevolen hoeveelheid zout voor 1 komkommer is ongeveer 1/2 tot 1 tl. Spoel de komkommer na het uitvoeren van itazuri snel af en snijd hem vervolgens in stukken.
Omdat komkommers een goede bron van kalium zijn, is komkommerwater een geschikte manier om meer kalium aan het lichaam toe te voegen, een betere natrium-kaliumbalans te creƫren en mogelijk de bloeddruk te verlagen .
Wrijf de producten voorzichtig schoon terwijl u ze onder stromend water houdt . U hoeft geen zeep of wasmiddel te gebruiken. Gebruik een schone groenteborstel om stevige producten, zoals meloenen en komkommers, te schrobben. Droog producten af āāmet een schone doek of keukenpapier om de bacteriĆ«n die aanwezig kunnen zijn verder te verminderen.
Veelgestelde vragen. Kunnen we 's avonds komkommer eten? Ja, komkommer 's avonds eten is gunstig omdat het weinig calorieƫn bevat en veel water bevat, wat de hydratatie bevordert en helpt bij gewichtsverlies .
Overmatige inname van kaliumrijke komkommer kan leiden tot winderigheid, buikkrampen en in sommige gevallen kan het het niersysteem en de nieren aantasten . Voor heerlijke recepten, video's en spannend voedselnieuws, abonneer u op onze gratis dagelijkse en wekelijkse nieuwsbrieven.
KOMKOMMER: HOE EET JE HET? Komkommer is rauw het allerlekkerst, in dunne plakjes gesneden en dan op brood. Ook kan de rauwe groente uitstekend in een salade of als dip in de hummus. Komkommer kun je ook warm bereid eten, maar zorg er dan voor dat je de gezonde groente niet langer dan 10 minuten kookt.