Soms denken mensen dat het hetzelfde is, maar niets is minder waar. Wat is nu echt het verschil tussen cacao en chocolade? Cacao verwijst naar het pure, onbewerkte ingrediënt dat wordt verkregen uit cacaobonen. Chocolade daarentegen is het eindproduct dat wordt gemaakt van cacao, suiker, melk en andere toevoegingen.
Cacao en chocolade worden beide gemaakt van de bonen van de cacaovrucht. Ze verschillen in de stap van extractie en de componenten binnenin zijn niet hetzelfde . Chocolade is de fermentatie van cacaobonen om micro-organismen te produceren en veel voedingsstoffen in cacaobonen te versnellen voor maximale efficiëntie.
Hoewel ik het niet aanraad om chocolade te vervangen door cacao in een recept (of andersom), kun je het wel doen als je dat nodig hebt . De truc is om je verhoudingen aan te passen om te compenseren voor de hogere concentratie cacaobestanddelen in cacaopoeder en het toegevoegde vet in ongezoete chocolade.
Kortom, je kunt warme chocolademelkpoeder gebruiken als vervanger van cacaopoeder in een mum van tijd, maar je ervaart mogelijk niet de diepte van de smaak die je wilt . Omdat de meeste merken warme chocolademelkpoeder suiker of zoetstof bevatten, kun je de hoeveelheid suiker die je aan je bakrecept toevoegt, verminderen.
Van de cacaoboon tot de cacaoboter en het cacaopoeder
Na het plukken worden de bonen gefermenteerd en vervolgens gedroogd. Deze gedroogde cacaobonen zijn geschikt voor het maken van chocolade.
Soms denken mensen dat het hetzelfde is, maar niets is minder waar. Wat is nu echt het verschil tussen cacao en chocolade? Cacao verwijst naar het pure, onbewerkte ingrediënt dat wordt verkregen uit cacaobonen. Chocolade daarentegen is het eindproduct dat wordt gemaakt van cacao, suiker, melk en andere toevoegingen.
Om chocolade te maken met cacaopoeder, meng je 2 kopjes cacaopoeder en ¾ kopje zachte boter tot het een pasta wordt. Vul een dubbele boiler met 1 kopje water en plaats de chocolade bovenop de boiler, verwarm tot het suddert op laag vuur.
Cacaopoeder vervangen door carobepoeder
Wil je cacaopoeder in recepten vervangen door carobepoeder? Gebruik dan wat meer (1,5 tot 2 keer meer) carobe dan cacao. De hoeveelheid suiker kan je dan met hetzelfde gewicht verminderen. Bijvoorbeeld: 50g cacaopoeder kan je dus vervangen door 75g carobpoeder.
INGREDIËNTEN: SUIKER, CACAO VERWERKT MET ALKALI , OPLOSBARE MAÏSVEZELS, MINDER DAN 2% SOJALECITHINE, ZOUT, NATUURLIJKE SMAAK, KRUIDEN.
Warme chocoladedranken zijn ongetwijfeld een van de grootste winterse geneugten, maar als je een sterk bewerkte warme chocolademelk drinkt, pluk je gewoon niet dezelfde gezondheidsvoordelen als met cacao. Cacao is niet alleen bevredigender en bevredigender, het is ook veel beter voor jou en de planeet!
De dichtstbijzijnde vervanger voor cacaopoeder is pure chocolade . Het hoge cacaogehalte van de meeste pure chocoladerepen maakt ze een ideale vervanging voor cacaopoeder. Bovendien bevat pure chocolade vaak minder suiker en cacaoboter dan melkchocoladerepen.
Over het algemeen geldt dat als u zich vooral richt op voedingsstoffen en antioxidanten, u voor cacao kiest. Als u echter minder calorieën en wat antioxidanten wilt, kunt u beter kiezen voor cacaopoeder of pure chocolade .
Vergeleken met brownies die alleen van chocolade zijn gemaakt of een combinatie van beide, zijn cacaobrownies qua textuur en smaak absoluut beter .
Wat is gezonder cacao of cacao? Rauwe cacaoproducten worden als gezonder beschouwd dan bewerkte cacao omdat ze meer mineralen en antioxidanten bevatten . Cacaopoeder wordt ook als een gezondere optie beschouwd dan chocoladeproducten die veel suiker bevatten.
Cacaopoeder en cacaopoeder lijken erg op elkaar . Het enige verschil is dat cacao bij een veel hogere temperatuur wordt verwerkt. Bovendien bevat verpakte cacao vaak toegevoegde suikers en zuivelproducten.
"Om de gezondheidsvoordelen van cacaopoeder te krijgen, koop je ongezoete cacaopoeder zonder toegevoegde ingrediënten ", zegt Fazio. "Het bevat minder calorieën, minder vet en suiker en meer antioxidanten dan chocoladepoeder. Zorg er wel voor dat je het etiket leest, want daarop staat of het product cacao of chocolade bevat."
Voeg de dubbele hoeveelheid chocolademoutmelkpoeder toe dan je cacaopoeder zou doen . Pas vervolgens indien nodig aan om de gewenste smaak te bereiken. Milopoeder kan worden gebruikt om cacaopoeder 2:1 te vervangen, dus gebruik de dubbele hoeveelheid Milopoeder om een vergelijkbare cacaosmaak te bereiken en verminder de suiker in je recept.
Neskuik is voornamelijk suiker met smaakstoffen, dus je kunt net zo goed de Nesquik vervangen door suiker . Als je Nesquik chocoladepoeder zou vervangen door cacao om een chocoladetaart te maken, zou je eindigen met een licht chocoladeachtige, zeer suikerachtige taart.
Cacaopoeder: Warme chocolademelk begint met cacaopoeder, wat een chocoladesmaak geeft. Warme chocolademelkmix is echter anders dan gewone cacaopoeder , omdat het vaak toegevoegde suiker, melkpoeder en soms extra smaakstoffen zoals vanille of kruiden bevat.
Voedingsdeskundige Lynn De Merlier: "Op de vraag of bakken met cacaopoeder gezonder is dan met chocolade, kan ik volmondig 'ja' antwoorden. Cacaopoeder wordt namelijk gezien als een echt superfood. Het bevat – zelfs in kleine hoeveelheden – heel wat vitaminen en mineralen.
Over het algemeen kan een stuk ongezoete chocolade van 1 ounce 3 eetlepels cacao vervangen. Omdat je chocoladestuk olie bevat, kun je echter beter wat olie weglaten; haal 1 eetlepel van de benodigde olie weg voor elke ounce chocolade die je vervangt.
Nesquik® cacaopoeder werd in 1948 voor het eerst in de VS geïntroduceerd onder de naam "Nestlé Quik". Dit was de eerste instant cacao poeder ter wereld! Nesquik® was direct een groot succes. Voor het eerst kon je melk zo makkelijk omtoveren in een heerlijk alternatief voor chocolademelk thuis.
Carobe wordt vaak gebruikt als een gezond alternatief voor cacao in recepten voor chocoladedranken, -taarten en -koekjes vanwege zijn natuurlijke zoetheid en aangename textuur.
Na het plukken van de bonen vindt er een vergisting plaats en daarna worden ze gedroogd. Deze gedroogde cacaobonen zijn geschikt om chocolade van te maken. Afhankelijk van de chocolade die jij gaat maken gebruik je cacaopoeder of cacaoboter.
Cacaopoeder wordt gemaakt van de cacaobonen die groeien in de vruchten van de cacaoboom. Door de wijze waarop “normale” cacao wordt verwerkt in fabrieken, gaan er veel gezonde voedingstoffen verloren. Daarom wordt rauwe cacao wel beschouwd als een superfood en normale cacao niet.