Aardbeien zijn een heerlijk versproduct dat je met een gerust hart kunt eten als je aan het afvallen bent. Aardbeien bevatten weinig calorieën, hebben een laag vetgehalte en een hoge voedingswaarde. Als je 100 gram aardbeien eet, krijg je slechts 29 kilocalorieën binnen.
Zo wordt vaak gezegd dat een banaan en een sinaasappel veel suiker bevatten. Een citroen en ananas zouden dan weer helpen bij het verbranden van vet. Ook aardbeien en verschillende soorten besjes, zoals cranberries en aalbessen zouden weinig koolhydraten bevatten en daarom een prima keuze zijn tijdens een dieet.
We raden altijd aan om twee stukken fruit per dag te eten. Die portie aardbeien per dag gecombineerd met een ander stuk fruit is dus prima.” Voor mensen met prikkelbare darmen kan het dagelijks eten van aardbeien wel heel goed zijn.
Aardbeien zijn rijk aan mineralen zoals kalium (190 mg), calcium (25 mg) en fosfor (26 mg). Dat kan helpen bij een hoge bloeddruk, en het zou zelfs het cholesterolgehalte in het bloed aanzienlijk verlagen, wat het risico op ziekten als diabetes of kanker kan helpen verminderen.
Door gezond te eten kun je tot 2 kilo per week afvallen. Kies voor koolhydraatarme voeding met veel voedingsstoffen, zoals groente, fruit, noten, eieren, zuivel, vis en onbewerkt mager vlees. Vermijd snelle koolhydraten uit onder andere witbrood, witte pasta, chips en suiker.
Als je toch 5 kilo af wilt afvallen in een week, kun je het beste een caloriearm dieet volgen waarbij je als vrouw niet meer dan 1100 en mannen 1500 calorieën per dag binnen krijgt. Ook is het mogelijk om een sportvastenkuur of ketodieet te volgen van maximaal 10 dagen.
Handige tips om af te vallen
Verklein de porties: eet iets minder vlees, brood, aardappelen, rijst of pasta. Probeer minder te snoepen, neem vaker fruit of groenten tussendoor. Vergelijk de hoeveelheid calorieën, vet, eiwitten en koolhydraten op etiketten. Kies voor volkorenproducten voor een voller gevoel.
Aardbeien zou hij dus niet bestempelen als het gezondste fruit. “Maar als je gezond wilt snacken en kijkt naar calorieën en suikers, kun je beter een handje aardbeien nemen dan een appel.” Dat wordt volgens hem trouwens ook geclaimd door zogenaamde superfoods.
Zijn kersen gezonder dan andere fruitsoorten? Qua hoeveelheid antioxidanten zeker. Kersen bevatten ruim twee keer zo veel antioxidanten als bijvoorbeeld druiven en aardbeien.
Veel mensen denken dat aardbeien veel suiker bevatten. Maar dat is onterecht! Aardbeien bevatten slechts 5,1 gram suiker per 100 gram.
Aardbeien zijn een heerlijke en voedzame vrucht die een waardevolle aanvulling op uw dieet kan zijn als u wilt afvallen . Hun lage caloriegehalte en hoge vezelgehalte maken ze een geweldige optie voor tussendoortjes, en hun voedingswaarde kan een energieboost en ondersteuning voor uw algehele gezondheid bieden.
Beste tijd om aardbeien te eten
Je kunt aardbeien in de ochtend eten als onderdeel van je ontbijt. Aardbeien eten in de avond is ook een goed idee als je ze voor het avondeten eet als tussendoortje. Vermijd aardbeien laat op de avond na het avondeten, omdat het kan leiden tot spijsverteringsproblemen .
Tekenen van schimmel
Controleer eerst uw verse bessen op zichtbare schimmel. Een beschimmelde aardbei kan verkleurd lijken, donkere vlekken hebben of groene of witte plekken met beschimmelde delen. Hopelijk is de schimmel, als u die ziet, beperkt tot een paar beschimmelde bessen en heeft deze zich niet verspreid naar de hele tros.
V: Met welk fruit kunt u buikvet verliezen? Antwoord: Appels, tomaten, guaves, aardbeien, kiwi, ananas, watermeloen, peren, bosbessen, frambozen, sinaasappels en avocado's zijn allemaal vruchten die kunnen helpen bij het afvallen en het verbranden van buikvet.
Van fruit wordt je niet dik! Alle verhalen over dat je van bananen en druiven dik wordt zijn dus niet waar! Je komt alleen aan als je meer calorieën eet dan je verbruikt, dit heeft niks met fruit te maken.
Aardbeien zijn een heerlijk versproduct dat je met een gerust hart kunt eten als je aan het afvallen bent. Aardbeien bevatten weinig calorieën, hebben een laag vetgehalte en een hoge voedingswaarde. Als je 100 gram aardbeien eet, krijg je slechts 29 kilocalorieën binnen.
Aardbeien staan net als andere fruitsoorten in de Schijf van Vijf. Voor volwassenen geldt het advies om minimaal 2 porties fruit per dag te eten. Dat komt neer op 200 gram fruit of meer. Als je steeds andere fruitsoorten kiest, krijg je alle voedingsstoffen uit fruit binnen die je nodig hebt.
Hoeveel gewicht je kunt verliezen:
Dit is echter een schatting en kan per persoon variëren. Twee dagen niet eten: In theorie kun je 2,5tot 4 kg lichaamsgewicht verliezen per twee dagen dat je niet eet. Drie dagen niet eten: In theorie kun je 3,5tot 5,5 kg lichaamsgewicht verliezen per drie dagen dat je niet eet.
Je kan wel 5 kg vet verliezen in een maand, maar het verschil zal je nog niet zo goed zien omdat het in verhouding niet zo veel is. Indien je niet veel overgewicht hebt, maar slechts een klein beetje te veel vet, dan kan je door 5 kilo vet te verliezen op 30 dagen tijd, wel al zichtbare resultaten krijgen.
Bij de vraag: “Waar val je het eerst af?” denk je meestal meteen aan het verschil tussen het onderhuidse vet op je benen, buik en bovenlichaam. Maar wat blijkt, is dat mensen met overgewicht voornamelijk eerst visceraal vet verliezen. Visceraal vet is het vet binnen in de buikholte, tussen de organen.
"Bevindingen uit een klinische proef suggereren dat het eten van aardbeien kan helpen de bloedsuikerspiegel en ontstekingen te verlagen, vooral wanneer ze binnen twee uur na een maaltijd worden gegeten." Overweeg daarom om tussen de lunch en het avondeten aardbeien te eten.
"Het is verstandig groenten en fruit onder de kraan te wassen voordat je ze opeet. Dit geldt ook voor aardbeien. Je spoelt dan het eventuele vuil en stof eraf. Soms kunnen op rauwe groente en rauw fruit bacteriën voorkomen, zoals salmonella en listeria.
De schijnaardbei (Potentilla indica) is zoals de naam al aangeeft geen echte aardbei, maar wel heel leuk in de tuin. Schijnaardbeien bloeien van mei tot oktober met gele bloempjes (in plaats van witte bij de bos- en tuinaardbeien). De vruchten zijn klein en knalrood. Niet eetbaar, wel decoratief.