1. Zuivel. Wie een potje yoghurt in de diepvries steekt, zal er helaas niet meer van kunnen smullen. Want wanneer je yoghurt − en producten zoals zure room en mayonaise trouwens ook − in je vrieskast bewaart, ontdooit deze als een korrelige substantie.
Zuivel. Zuivel zoals melk, yoghurt en room is absoluut niet geschikt om in te vriezen. Als je zuivel invriest en daarna weer ontdooit, gaat het schiften. Schiften is een proces waarbij het vet en water zich van elkaar gaan scheiden en eiwitten zich niet langer kunnen binden.
Zuivel. Zure zuivel zoals yoghurt en karnemelk kan wel worden ingevroren, maar verliest dan zijn gladde structuur. Verse kazen zoals roomkaas en hüttenkäse kunnen prima worden ingevroren, ze kunnen zelfs een maand in het vriesvak overleven. En melk kan ingevroren, maar is daarna wellicht wat gescheiden.
Yoghurt: yoghurt kan vóór de laatste dag van de houdbaarheidstermijn worden ingevroren en moet na het ontdooien binnen 24 uur worden gebruikt. Blok boter: voor het beste resultaat snijd je de boter in kleine blokjes en doe je ze in een luchtdicht bakje. In de koelkast ontdooien en zo snel mogelijk consumeren.
Hoe weet ik of een product niet meer goed is? De yoghurt heeft brokken, wordt waterig, ruikt zuur of smaakt bitter. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.
Hoe lang moet je yoghurt invriezen om yoghurtijs te maken? Dit hangt grotendeels af van hoeveel ijs je wilt maken en hoe diep je bak is. Over het algemeen duurt het bereiken van de juiste consistentie tussen de zes uur tot een overnachting in de vriezer.
Als je een product al geopend hebt, dan kun je het nog een aantal dagen bewaren in de koelkast. Voor kwark en yoghurt is dat ongeveer 5-7 dagen, voor melk 3-5 dagen.
De levende en actieve culturen van yoghurt overleven het invriesproces. Toch moet je het 's nachts in de koelkast laten ontdooien om ervoor te zorgen dat het veilig blijft om te eten.
Naast gewone suiker gebruiken veel merken de giftige genetisch gemanipuleerde glucosestroop en andere bewerkte suikers in hun yoghurt. Suikeralcoholen zoals mannitol, xylitol, erythritol, sorbitol en maltitol kunnen een aantal angstaanjagende gastro-intestinale bijwerkingen veroorzaken, zoals een opgeblazen gevoel, gas, buikpijn en diarree.
Je kunt je bevroren yoghurt natuurlijk ook eten zonder hem helemaal te ontdooien . Yoghurt die vers uit de vriezer komt, kan vast zijn, waardoor het lastig is om er met een lepel in te lepelen. Het kan dus nodig zijn om hem wat te laten ontdooien om hem zachter te maken. Je kunt je yoghurt ook invriezen tot likbare ijsjes en hem direct uit de vriezer eten.
Is yoghurt houdbaar als het bevroren is? Als u zich zorgen maakt over de houdbaarheid van yoghurt, is het invriezen ervan een uitstekende manier om de houdbaarheid te verlengen. Volgens de USDA is bevroren yoghurt tot twee maanden houdbaar. Bevroren yoghurt zal echter uiteindelijk bederven, net als gekoelde yoghurt .
Alle yoghurt, of het nu vol of mager is, gezeefd (zoals Griekse of skyr), puur of met fruit, kan tot twee maanden worden ingevroren. Technisch gezien is het veilig om het nog lang daarna te eten, maar twee maanden is echt de limiet als het gaat om smaak en textuur .
“Zelfs al is de bevroren yoghurt vetarm, als ze rijk zijn aan suikers, dan zal je lichaam die suiker opslaan als vet”, benadrukt voedingsdeskundige Alice Mackintosh. "Het biedt ook niet veel nutritionele waarde, dus mag het niet gezien worden als een gezond tussendoortje", voegt ze toe.
Bevroren yoghurt (ook bekend als frogurt of onder de handelsnaam Froyo; /ˈfroʊjoʊ/) is een bevroren dessert gemaakt met yoghurt en soms andere zuivel- en niet-zuivelproducten. Bevroren yoghurt is een bevroren product dat dezelfde basisingrediënten bevat als ijs, maar levende bacterieculturen bevat .
Een half kopje bevroren yoghurt bevat gemiddeld 100 tot 140 calorieën en nul tot 3 gram vet (een zeer redelijke zoete traktatie voor elk gezond dieet). Sommige premiummerken ijs bevatten 3 keer meer calorieën en 5 keer meer vet dan bevroren yoghurt!
Hoewel bevroren yoghurt suiker bevat, is het beste aan deze traktatie dat het vol zit met gezonde voordelen. Proteïne, calcium, kalium en talloze vitaminen vullen de beker. Deze elementen zijn zo goed voor je dat ze je immuunsysteem kunnen versterken, je cholesterol kunnen verlagen en je spijsverteringssysteem kunnen helpen .
Lang houdbare melkproducten kunnen ongeopend buiten de koelkast worden bewaard. Op het moment dat het pak geopend is, moet het direct in de koelkast worden gezet. Als een gebruikt pak een uur buiten de koelkast staat, gaat er een dag van de houdbaarheidsdatum af.
Je kunt babyyoghurt OF gewone volle Griekse yoghurt en een babyvoedingpuree gebruiken . Ze ontdooien wel hoe langer ze uit de vriezer zijn, maar naar mijn ervaring zijn ze dan meestal wel opgegeten. Bewaar restjes in een afgesloten diepvrieszak tot een maand.
Vries het in: Heb je een kieskeurige eter in huis? Als ouder vind je het soms lastig om gezondere tussendoortjes in het dieet van je kind op te nemen. Meng gewoon vers fruit en Siggi's magere yoghurt, doe ze in ijsblokjesvormpjes of ijslollyvormpjes, vries ze in en geniet ervan.
Informatie. De Food Safety and Inspection Service van het Amerikaanse ministerie van landbouw inspecteert alleen vlees-, gevogelte- en eiproducten. De Amerikaanse Food and Drug Administration inspecteert andere voedingsmiddelen. Yoghurt kan één tot twee weken in de koelkast (40 ºF) worden bewaard of één tot twee maanden in de vriezer (0 ºF) .
Yoghurt maakt deel uit van die producten die, als ze koel worden bewaard en niet worden geopend, twee tot drie weken na de vervaldatum nog kunnen geconsumeerd worden!
Roeryoghurt wordt tijdens het rijpen doorgeroerd, standyoghurt rijpt in de verpakking zonder eerst geroerd te zijn en is daardoor wat korreliger van structuur.
Net als bevroren melk, zal de yoghurt een beetje scheiden na het ontdooien. Ontdooide yoghurt kan ook waterig of korrelig worden. Zorg ervoor dat je het goed mengt voordat je het gaat eten om het zo glad mogelijk te krijgen. Hoewel de yoghurt er misschien niet precies hetzelfde uitziet, kun je er zeker van zijn dat het prima is om te eten na het invriezen en ontdooien .
Er is goed nieuws voor alle strijders tegen voedselverspilling: yoghurt kan tot wel twee maanden worden ingevroren . Soms kan invriezen ervoor zorgen dat yoghurt er vloeibaarder of korreliger uitziet bij het ontdooien. Roer gewoon 30 seconden lang krachtig om de textuur gelijkmatig te maken en geniet ervan.
Het optimale koelkasttemperatuurbereik voor het bewaren van vers voedsel ligt tussen 38 - 40 graden Fahrenheit. Als uw voedsel bevriest, is het mogelijk dat de temperatuurinstelling van uw koelkast per ongeluk te laag is ingesteld . Dit is een veelvoorkomend probleem dat ertoe kan leiden dat uw koelkast voedsel bevriest.