500 gram bevat ongeveer 30 bonbons.
Er zitten 77 kilocalorieën in 1 stuk (15 gram) bonbon. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'bonbon'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Een doosje bonbons van gemengde chocolade (puur, melk en wit) van 250 gram. Ongeveer 12 - 15 bonbons (afhankelijk van het gewicht van de bonbons).
Een doosje bonbons van gemengde chocolade (puur, melk en wit) van 1000 gram. Ongeveer 50 - 60 bonbons (afhankelijk van het gewicht van de bonbons).
Hou je van wit en melk of ga je liever voor pure chocolade? Ideaal als geschenk of voor jezelf. Een doos pralines van 500 g bevat ongeveer een 35-tal pralines.
Een doos van 1kg pralines bevat ongeveer een 65 pralines. Om extra lang te genieten!
Een doos van 300 g pralines bevat ongeveer 18 à 20 stuks.
Er passen 50 chocolaatjes in een doos van 1 kg.
Dure ingrediënten kunnen tot prijsstijgingen leiden
De dure cacao en suiker kunnen ervoor zorgen dat chocola in de supermarkt nog duurder wordt. Als fabrikanten van bijvoorbeeld chocoladerepen of bonbons hogere inkoopkosten hebben, willen ze dat doorberekenen aan hun afnemers, vaak een supermarkt.
Over het algemeen geldt voor de bonbons het advies van 1 mini bonbon per 10 kilo lichaamsgewicht per dag. Als je grotere bonbons neemt, is het er 1 per 20 kilo. Van de vloeibare variant mag je zo'n 10 ml per 10 kilo lichaamsgewicht aanhouden. Voor de korrels geldt het advies van 1 gram per kilo lichaamsgewicht.
Gemiddeld bestaat snoep uit 50 tot 80 gram suiker per 100 gram. Dit is een behoorlijk hoog percentage dus.
**1 portie 25 g is ca. 6 snoepjes.
In Nederland is een bonbon een snoepje van chocolade, gevuld met bijvoorbeeld noga, marsepein, likeur en praliné. In België worden bonbons vaak pralines genoemd en dit kan ervoor zorgen dat er een verwarring ontstaat tussen praline en praliné; het zijn namelijk twee verschillende dingen.
De ster was Glorious, een praline bedekt met 23 karaat goud. Daniel Gomes, een Portugese chocolatier, werkte een vol jaar aan het pareltje. En de praline mag met recht glorious genoemd worden. De chocoladetruffel, in de vorm van een diamant, kan niet vergeleken worden met een 'gewone' praline.
De vakkundige Dutch Pastry Team jury beoordeelt de bonbons op techniek, structuur en smaak. De jury met onder andere gastlid Rudolf van Veen was het unaniem eens: van de twintig deelnemers was de bonbon van Marieke de uitgesproken winnaar.
De chocolades van To'ak. Bekend als de meest exclusieve en tegelijk duurste chocoladerepen ter wereld. Geheel gemaakt in Ecuador. Gelukkig hebben ze voor de mensen als wij die geen honderden euro's klaar hebbe liggen voor een chocoladereep inmiddels ook de 'Signature' lijn.
Er zitten 37 kilocalorieën in 1 blokje (7 gram) pure chocolade. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'pure chocolade'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
De portiegrootte van chocolade komt overeen met 1 wijsvinger (100 kcal) en het formaat van een cake of taartje met de lengte en breedte van 2 vingers (185-200 kcal).
Dit metalen Leonidas huis bevat 250 gram heerlijke en verse Leonidas pralines (ongeveer 15 bonbons) zonder alcohol. Lees meer.
Fairtrade smeerpasta zonder palmolie op jouw bord
Daarom bevatten onze drie smeerpasta's geen gluten of pindanoten, zodat zoveel mogelijk mensen ervan kunnen smullen. Leonidas engageert zich bovendien al jarenlang voor duurzame ontwikkeling. Dit engagement gaat verder dan onze pralines en andere creaties.
Pralines houden bovendien niet van licht en vocht. Stop ze in een luchtdichte doos in metaal of plastic. Zet de doos vervolgens in een koele afgesloten ruimte, zoals een kast of rek in de gang of de kelder. Eet je Leonidas-pralines in elk geval binnen enkele weken op en bewaar ze nooit langer dan drie maanden.
Ongeveer 35 pralines, een leuke attentie om fijnproevers te verwennen.
Glorious is gemaakt met de meest exclusieve ingrediënten zoals saffraan, witte truffel, vanille uit Madagaskar, zwarte chocolade van Valrhona, goudvlokken en een mysterieus geheim ingrediënt. Wat tel je voor dit alles neer? Maar liefst 7.728 euro.
Zóveel kersenbonbons moet je eten voordat je dronken wordt. In een kersenbonbon zit alcohol. Niet veel: 0,6 milliliter om precies te zijn. Wil je er teut van worden: je moet ongeveer 42 stuks verorberen om de hoeveelheid alcohol van een halve liter bier binnen te krijgen.