De (Finse) pralines die Jones gebruikte in zijn onderzoek, bevatten 0,2 gram alcohol. Een Belgisch chocolaatje bevat al gauw het dubbele of driedubbele, zo blijkt na een telefonische rondvraag. In een likeurpraline van Leonidas zit ongeveer een halve gram alcohol, en een Mon Chéri van Ferrero bevat 0,67 gram alcohol.
In één praline zit maximaal 0,6 gram alcohol en dat is 16 keer minder dan het alcoholgehalte in een glas bier." Kortom: een mens moet al heel wat pralines eten alvorens hij of zij "een glaasje teveel op heeft".
INGREDIËNTEN. Fijne chocolade 49% (suiker, cacaomassa, cacaoboter, emulgatoren : lecithinen [SOJA] ; vanilline), suiker, kers 18%, likeur 13% (glucosestroop, water, alcohol, suiker, aroma's), cacaoboter.
Een praliné is een delicate mix van hazelnoten en/of amandelen, chocolade en suiker. De selectie van de beste ingrediënten in precieze verhoudingen maakt onze Neuhaus pralinés voortreffelijk.
Koel en droog bewaren. Waarschuwing: let op: dit product bevat een kleine hoeveelheid alcohol (2,8%).
In één bonbon zit zo'n 0,6 milliliter alcohol van 96 procent. „Je zou ongeveer 42 kersenbonbons moeten eten om op de hoeveelheid van een halve liter bier (van 5 procent) te komen.”
Naast tonen van banaan vind je hierin kruidensmaken terug en samen zorgt dit ervoor dat Pisang Ambon een heerlijke smaaksensatie is. De naam van de drank stamt af van het Indonesische woord 'pisang', wat banaan betekent, en met Ambon wordt verwezen naar het gelijknamige Molukse eiland. Deze likeur bevat 17% alcohol.
Een praline is de Belgische benaming voor de Hollandse bonbon, maar met praliné doelen we op de zoete nootachtige vulling binnenin een bonbon. We kennen chocolade bonbons in allerlei vormen, maten, kleuren en met uiteenlopende vullingen.
De bekende Ferrero Rocher pralines zijn ideaal om te trakteren, maar zelf houden mag ook. Lang gaan ze vast niet mee, want ze zijn zo lekker dat je er niet vanaf kunt blijven.
1 praline (17 g) bevat 95 calorieën.
De hoeveelheid alcohol in rosé wijn varieert afhankelijk van de gebruikte druivensoort en de productiemethode. Over het algemeenbevat rosé wijn tussen de 10 en 14 procent alcohol.
Sherry is een wijn met een relatief hoog alcoholpercentage (15-23%), waardoor dit een 'versterkte wijn' is. De productie van deze wijn vindt plaats tussen de Spaanse steden Jerez de la Frontera, Sanlúcar de Barrameda en El Puerto de Santa Maria, die samen de Sherry-Driehoek worden genoemd.
Het alcoholpercentage van champagne bedraagt ongeveer 12%. Champagne komt uit de Champagne-streek in het oosten van Frankrijk op de hoogte van Parijs. Bekende en mooie Champagne-plaatsen zijn onder andere Reims, Epernay en Hautvillers. Champagne moet niet te koud gedronken worden; 10° C is de ideale temperatuur.
Frontaal Mon Chéri is een Imperial Stout van 11,0%. Het bier is gebrouwen met cacaosnippers en kersen.
Je drinkt snel te veel glazen of uit glazen die groter zijn dan het 'standaardglas'. Als beginnend bestuurder mag je niet meer dan 0,2 promille (0,02 procent) alcohol in je bloed hebben als je autorijdt. Voor mannen is dit ongeveer één standaardglas drank, voor vrouwen minder dan één glas.
U mag niet rijden met meer dan 0,5 promille (ongeveer 2 glazen) alcohol in uw bloed.
Praliné (ook pralinépasta) is een zoet voedselproduct dat als vulling gebruikt wordt in chocoladerepen en pralines (chocoladebonbons) bestaande uit noten (amandelen en/of hazelnoten of zelfs geroosterde cashewnoten), gekookte suiker, een beetje vanille en cacao en/of cacaoboter.
Enkel voor Ferrero zelf maakt het veel uit, want zij rekenen wel in kilo's. Hoe meer Ferrero verkoopt aan een hoge prijs, hoe hoger de omzetcijfers. Het spreekt voor zich dat er heel wat onderhandelingen tussen winkels en de producent aan vooraf gaan om zo'n exclusievere verpakking te kunnen aanbieden."
Fijne wafeltjes met kokosnootvulling en hele amandel omhuld door geraspte kokosnoot. Het nieuwe recept van Raffaello, een harmonie van zorgvuldig geselecteerde ingrediënten: kokosnoot van de Stille Zuidzee en witte amandel uit Californië zorgen voor een unieke verwennerij.
De eerste praline
De Franse minister César (1598-1675), hertog van Choiseul en graaf van Plessis-Praslin had veel last van een slechte spijsvertering. In de veronderstelling zijn baas goed te doen, bedacht de kok van César daarom een nieuw snoepje: een chocoladepraline met amandel en suiker.
Pralines met vulling op basis van verse room moeten zeker binnen de 2 weken gegeten worden. Pralines met vullingen op basis van boterroom, praliné, giandudja, karamel, marsepein kunnen 1 tot 2 maanden bewaard worden. Melkchocolade kan u tot 6 maanden bewaren. Pure chocolade kan u een jaar bewaren.
Een banaan die alsmaar rijper wordt vertoont niet alleen bruine plekken, ook de suikers worden langzaamaan (dankzij het gistingsproces) omgezet in het bijproduct alcohol. Een heel rijpe banaan bevat zo'n 0,4 procent alcohol. Dit geldt trouwens ook voor ander rijp fruit zoals mango's.
3 tot 4 promille (ongeveer 10-13 glazen voor een vrouw, 15-19 glazen voor een man): je bent zwaar dronken, je kan je bewegingen niet langer coördineren, je zintuigen zijn volledig verdoofd. 4 promille: je bent helemaal 'van de kaart', met hoge kans op bewusteloosheid en beginnend levensgevaar.