Verhit restjes en kliekjes altijd door en door tot ze stomend heet zijn, daarmee dood je alle bacteriën. Warm kliekjes niet voor een tweede keer op. Eten opwarmen in de magnetron is makkelijk, maar het voedsel wordt niet altijd gelijkmatig verhit.
Re: Verse soep
Heb altijd geleerd dat je voedsel maar 1x opnieuw mag opwarmen. Het Voedingscentrum geeft dat ook aan las ik net, omdat met telkens opnieuw opwarmen de kans op bacterieën toeneemt en dus ook de kans op voedselvergiftiging. Dus zou alle porties in de vriezer gooien en per dag ontdooien.
Het duurt best lang voordat de soep goed heet is, maar lauwe soep is niet goed. Opwarmen in een pannetje, langzaam en voorzichtig, veel roeren. Eventueel scheutje water erbij.
Soep met room of melk kan schiften als je ze opnieuw opwarmt. Dikwijls kun je dat wel verhelpen door je mixer er nog een keer in te zetten.
Traditioneel raden we aan om een kom soep ongeveer 3 minuten te verwarmen, waarbij je elke 60 seconden even stopt om snel te roeren (dit helpt om die ongewenste koude plekken te voorkomen, bah) en de kop of kom af te dekken met een vochtig stuk keukenpapier, zodat de restjes kunnen stomen.
Omdat de microgolven die worden gebruikt om voedsel te verwarmen in de oven rondstuiteren, creëren ze plekken met hoge en lage intensiteit – en dus ongelijkmatige niveaus van verwarming. Het probleem met soep is dat het relatief klef (of 'viskeus') is, waardoor de diffusie van warmte erin wordt vertraagd .
Verwarm soepen op basis van bouillon op middelhoog vuur, af en toe roerend, tot ze heet zijn; of verwarm ze opnieuw in de magnetron. Verwarm dikke purees of soepen met melk, room, eieren of kaas opnieuw op laag vuur, regelmatig roerend . Koken kan ervoor zorgen dat ingrediënten zich scheiden.
Tips & Technieken > Hoe Soep Opwarmen
Verwarm de soep langzaam op middelhoog vuur tot ongeveer 200°F (95°C), roer regelmatig . Zodra de soep heet is, verrijkt u deze indien gewenst, zoals beschreven in de les. Breng de soep op smaak en serveer in verwarmde kommen.
Soep kan tot drie maanden in de vriezer bewaard worden. Je moet bevroren soep altijd ontdooien in de koelkast of de magnetron. Je kunt het dan opwarmen in een pannetje op het fornuis, of in een kom in de magnetron. Soep mag niet vaker dan één keer worden opgewarmd , dus verwarm alleen zoveel soep als je per keer eet.
Om een soep op basis van room op te warmen, volgt u deze stappen: Giet de soep in een pan en verwarm deze op laag vuur. Zorg ervoor dat u de soep voortdurend roert om te voorkomen dat deze aan de bodem van de pan blijft plakken .
Voedsel mag niet langer dan twee uur op kamertemperatuur blijven .
Soep ontdooien in een warmwaterbadje
Supersnel soep ontdooien, doe je in warm water. Je zet gewoon het afgesloten potje in een warmwaterbad. Eens je ziet dat de randen ontdooid zijn, kun je de soep in een kookpot doen en opwarmen op een laag vuur. Laat de soep niet koken en roer regelmatig!
Verhit restjes door en door
Verhit restjes en kliekjes altijd door en door tot ze stomend heet zijn, daarmee dood je alle bacteriën. Warm kliekjes niet voor een tweede keer op.
Voeg extra water toe, vooral als de soep pasta of rijst bevat, omdat deze veel van de extra soepvloeistof hebben opgenomen tijdens de opslag in de koelkast . PennState Extension raadt aan om 1,5 kopje water toe te voegen voor elke 1 liter soep.
Bewaar wat voor later. Zelfs soepen die niet geschikt zijn om op maandagavond te maken, kunnen nog steeds vaste kost zijn voor doordeweekse dagen. Veel soepen zijn de volgende dag lekkerder en kunnen goed worden ingevroren (vries noedels of pasta apart in!).
Het enige wat u hoeft te doen, is extra kookvocht van het recept toevoegen , zoals wijn, bouillon of room.
Het geeft de soep een ongelooflijke bronzen kleur die er zo verleidelijk uitziet en de complexiteit van de smaak weerspiegelt. Het is zo makkelijk! Je stopt het gewoon in de oven en vergeet het tot het klaar is . De oven zorgt voor gelijkmatig koken op een constante temperatuur, en omdat het zo laag is (300 F.)
Laat producten snel afkoelen
Laat kliekjes eerst afkoelen voordat je ze in de koelkast of vriezer zet. Zet je ze te snel in de koelkast, dan wordt de temperatuur in de koelkast te hoog en bederven je boodschappen sneller. Zet je ze te snel in de vriezer dan krijg je last van ijsvorming rond het product.
Plaats het eten gewoon in een magnetronbestendige container, voeg een scheutje water toe (of bedek het met een vochtige papieren handdoek) om het vocht vast te houden en zet het een minuut of twee in de magnetron. Restjes soep, stoofschotels, rijst en groenten zijn allemaal uitstekende kandidaten voor de magnetron .
Verwarm je soep niet in één keer, want dan wordt hij ongelijkmatig warm, waardoor er gomachtige, overgare randen ontstaan. Giet de soep in plaats daarvan in een magnetronbestendige kom en verwarm hem in intervallen van één minuut, terwijl je tussendoor roert, tot hij heet is .
Het is over het algemeen veilig om voedsel in de magnetron te zetten zonder deksel, maar het kan leiden tot ongelijkmatig koken, vochtverlies en spatten . Het gebruik van een magnetronbestendige deksel of deksel helpt de kookefficiëntie te verbeteren en de kwaliteit van het voedsel te behouden, terwijl rommel in de magnetron wordt voorkomen.
Hoe voorkom je rommelige magnetronexplosies. Voor vloeistoffen en halfvaste stoffen is je beste verdediging om elke paar seconden te stoppen en te roeren om de zakken te neutraliseren voordat de druk zo groot wordt dat ze barsten . Je kunt ook een lagere temperatuurinstelling proberen, waardoor het eten langzamer wordt verwarmd en het risico op detonatie wordt verminderd.
Zet de soep ongeveer twee minuten en 30 seconden in de magnetron. Roer het en laat het nog een minuut of twee staan voordat je het probeert te eten. Als het niet heet genoeg lijkt voor je smaak, verleng de tijd dan met nog eens 30 seconden tot een minuut.
Bereidingswijze: Meng soep + 1 blikje water (of voor romigere soep, 1 blikje melk of melkvervanger). Fornuis: Verwarm op laag vuur, regelmatig aanzetten (niet laten koken). Magnetron: Magnetron op hoog 2-1/2 tot 3 min . (magnetrons variëren; tijd is bij benadering) in een afgedekte magnetronbestendige kom.