Het gebruik van koelelementen of bevroren flessen water kan helpen de temperatuur in de koelbox laag te houden en het vlees langer bevroren te houden. Vooraf koelen: Koel je koelbox vooraf door koelelementen of bevroren flessen water in de koelbox te plaatsen en deze enkele uren voor gebruik te sluiten.
Kies het beste koelmiddel voor koude of bevroren items
Gelpacks en droogijs zijn de beste opties om uw voedsel koel te houden tijdens het transport. Gebruik in het algemeen droogijs voor ijs en ander voedsel dat u bevroren wilt houden, en gelpacks om voedsel tussen 0 en 15,5 graden C te bewaren.
Diepvriesproducten zijn kwetsbare producten. Daarom is het zeer belangrijk dat de producten zich zo kort mogelijk buiten de diepvries bevinden. VA Foods adviseert daarom de producten te vervoeren in een koelbox met koelelementen.
Een restje eten dat je in de koelkast bewaart, kun je binnen 2 dagen nog opeten. Ligt een maaltijdkliekje langer dan 2 dagen in de koelkast? Gooi het dan weg. Na 2 dagen is de kans dat er schadelijke bacteriën groeien waar je ziek van kunt worden, groter.
Soms kan de diepvries gevuld vervoerd worden, maar dat geldt enkel voor diepvrieskisten en als de verhuisrit kort is. Zet het toestel in de super-freezemodus gedurende minstens 12 uur, zodat de temperatuur zo laag mogelijk is.
Bij een buitentemperatuur van 27 graden is het na 10 minuten in de auto al 37 graden. En na 30 minuten is dat 45 graden. Daarom is het ook af te raden om eten in de auto te laten liggen. Veel producten blijven buiten de koeling niet goed.
Eten buiten de vriezer bewaren
Het Voedingscentrum adviseert eten buiten de koelkast en vriezer niet langer dan 2 uur te bewaren. Zet kliekjes binnen 2 uur in de koelkast of vriezer.
Over het algemeen kan bevroren vlees in een goed geïsoleerde koelbox tot 24 tot 48 uur bevroren blijven.
Koelboxen (passieve koelboxen)
Als u ons advies hierboven opvolgt bij het gebruik van een koelbox, kan deze wel 24-48 uur effectief zijn. Dat gezegd hebbende, zijn het meestal de grotere versies die 2 dagen koeling kunnen bieden.
Vul uw koelbox met enkele centimeters ijs of gebruik bevroren gel-packs, bevroren sapdozen of bevroren waterflessen . Blok ijs blijft langer goed dan ijsblokjes. Gebruik schone, lege melk- of waterkannen om blokken ijs voor te vriezen. Bewaar voedsel in waterdichte containers om contact met smeltend ijswater te voorkomen.
Met gewone koelelementen hebt u mogelijk een venster van 4-6 uur. Het gebruik van droogijs kan deze tijd echter aanzienlijk verlengen, tot wel 18-24 uur. Een andere optie is om draagbare vriezers te gebruiken die u in uw voertuig kunt steken. Deze kunnen uw bevroren voedsel veilig houden zolang ze van stroom worden voorzien.
Het is aan te raden om droogijs onder en boven op uw bederfelijke waren te hebben, of het nu bevroren voedsel is of de vruchten van een jachtexpeditie. Vanwege de extreem lage temperatuur zal droogijs het voedsel bevriezen waarmee het in direct contact komt. Dit zal ervoor zorgen dat uw bederfelijke waren bevroren blijven zonder te ontdooien.
Een van de belangrijkste dingen om te doen om voedsel veilig te houden tijdens transport is om het op de juiste temperatuur te houden . Dit betekent dat bederfelijke voedingsmiddelen in gekoelde of bevroren voertuigen worden vervoerd. Het is ook belangrijk om voedsel uit de buurt van warmtebronnen te houden, zoals de motor of de zon. Gebruik de juiste verpakking.
voedsel wordt vervoerd in verpakkingen of containers die besmetting voorkomen. Gekoelde en bevroren voedingsmiddelen worden op een manier aan consumenten geleverd die ervoor zorgt dat ze niet onveilig of ongeschikt voor consumptie worden (bijvoorbeeld door gebruik te maken van koeltassen en -dozen, of koelwagens )
Vershoudbakjes zijn het meest ideaal om je onderweg je eten in te vervoeren. Je eet er makkelijk uit en zijn ook op de plek van bestemming goed te gebruiken om restjes eten in te bewaren. Iedereen heeft wel een paar van deze bakjes liggen en zo niet, dan is het nooit een slecht idee om er een paar aan te schaffen.
Overweeg om herbruikbare koelelementen te gebruiken die zijn ontworpen voor reizen , en die doorgaans efficiënter zijn in het handhaven van lage temperaturen. Gebruik geïsoleerde verpakkingen: om de levensduur van uw koelelementen te verlengen, plaatst u ze in een geïsoleerde tas of koelbox met uw bederfelijke artikelen. Dit kan helpen om de inhoud langer koud te houden.
Om je ijs superkoud te houden, zorg je ervoor dat je koelbox zo koud mogelijk is voordat je het ijs erin doet. Je kunt dit doen door een groot stuk gewoon ijs, zelfgemaakt of gekocht, in de koelbox te doen. Doe het deksel dicht en laat het minstens 4 uur afkoelen .
Gebruik diepvriesverpakkingen
Koelelementen zijn geweldig om eten koud te houden tijdens het kamperen, zonder de rommel van gesmolten ijsblokjes. Deze grote koelelementen zijn herbruikbaar, gemaakt van niet-gevaarlijke materialen en blijven tot 48 uur koud.
Koelboxen hebben over het algemeen betere koelprestaties dan koeltassen. Dit komt door hun isolerende eigenschappen, die het verlies van koude lucht minimaliseren en een stabielere temperatuur binnenin behouden.
Een koelbox zonder stroom maakt gebruik van passieve koelingstechnieken, zoals isolatie, koelelementen en koude bronnen, om voedsel en drankjes koel te houden tijdens off-grid avonturen.
Vacuüm verpakken, luchtdichte zakken en hitte-gesealde zakjes zijn uitstekende opties om uw producten te beschermen tegen vriesbrand. Duidelijk etiketteren: label uw pakketten duidelijk als "bevroren" om verwerkers en consumenten te waarschuwen. Voeg instructies voor de verwerking, opslagvereisten en eventuele ontdooirichtlijnen toe voor een soepele ervaring.
Twee uur is de limiet voor het veilig bewaren van voedsel buiten de koelkast of vriezer; één uur als de buitentemperatuur 90 °F (32,2 °C) of hoger is. Bevroren voedsel kan ontdooien als het wordt blootgesteld aan de zonnestralen, zelfs als de temperatuur erg koud is.
Of het nu boodschappen zijn of restjes van de lunch, eten mag niet worden geconsumeerd nadat het in een hete auto is achtergelaten . Volgens de USDA moeten restjes binnen een uur in de koelkast worden gezet als de temperatuur boven de 90 graden is.
Bacteriën groeien het snelst in het temperatuurbereik tussen 40 °F en 140 °F, en verdubbelen in aantal in slechts 20 minuten. Dit temperatuurbereik wordt vaak de gevarenzone genoemd. Laat voedsel nooit langer dan 2 uur buiten de koelkast staan .