Komkommers kun je beter niet in de koelkast bewaren, want ze kunnen niet goed tegen de kou. Ze verliezen snel hun kwaliteit en worden slap. Bewaar ze daarom op een minder koele, donkere plaats: een voorraadkast of kelder. Normaal gesproken blijft een komkommer ongeveer een week goed.
Komkommer. Komkommers drogen uit in de koelkast. De schil beschadigt waardoor ze sneller bederven. Bewaar ze daarom op een koele plaats in de keuken, de kelder of de berging.
Wat veel mensen niet weten is dat je komkommers, tomaten, paprika's en andere vruchtgroenten beter niet in de koelkast kunt bewaren. Zo drogen komkommers uit in de koelkast, waardoor de schil beschadigt en de komkommer uitdroogt. Ook tomaten en paprika's drogen uit, wat ten koste gaat van hun smaak en houdbaarheid.
Het beste kan je daarom komkommer op kamertemperatuur te bewaren en binnen een paar dagen op eten. Dek eenmaal aangesneden komkommer af met plastic folie om vochtverlies tegen te gaan. De neutrale smaak laat zich onuitputtelijk combineren, bijvoorbeeld met gangmakers als feta, tomaat, avocado, zalm en dille.
Verpak het stuk komkommer in plastic folie om uitdrogen te voorkomen. Niet geschikt om in te vriezen.
Doe de verpakte komkommers in een plastic zak .
Luchtstroom is essentieel om komkommers droog te houden en te voorkomen dat condensatie zich ophoopt in de hersluitbare zak. Nadat u de verpakte komkommers in de zak hebt gedaan, sluit u deze slechts half af.
Wikkel elke komkommer in een papieren handdoek en doe ze samen in een zip-top zak. Bewaar deze zak in de warmste zone van uw koelkast, zoals de deur of de bovenste planken .
Sprenkel een beetje zout over de komkommer en zet een halfuur in de koelkast. Hiermee wordt de komkommer nog zachter en krijgt het een mooiere groene kleur.
De beste plek om Perzische komkommers te bewaren is op kamertemperatuur of in de groentelade van uw koelkast, op de deur of aan de voorkant van een plank, waar de temperatuur iets warmer is .
De vezels uit de schil hebben als extra voordeel dat ze goed zijn voor de stoelgang, doordat ze water vast houden in het lichaam, waardoor de ontlasting zachter en soepeler wordt. Zonder schil bevat de komkommer meteen veel minder van de gunstige voedingsstoffen, dus met schil consumeren heeft zeker de voorkeur.
Door te veel temperatuurschommelingen zou er condens op de eischaal kunnen ontstaan, waardoor bacteriën zich gemakkelijker kunnen ontwikkelen en door de poreuze schaal van het ei kunnen dringen. Daarom worden ze in de supermarkt, net zoals tijdens het transport, ook op kamertemperatuur bewaard.
Papieren handdoeken kunnen helpen vocht te absorberen om producten langer vers te houden. Bewaar komkommers niet in de buurt van tomaten, appels, avocado's of andere soorten producten die ethyleen afgeven . Dit gas kan ervoor zorgen dat komkommers sneller rotten.
Hoewel komkommers gevoelig zijn voor koude kou, is de koelkast nog steeds de beste plek om ze te bewaren . Bij kamertemperatuur blijven komkommers slechts ongeveer twee dagen goed. Dus, wat is de oplossing? Bewaar komkommers in het warmste deel van de koelkast — aan de voorkant, het verst van de koelelementen.
5 - Komkommer
Komkommers belanden vaak in het groentevak van de koelkast. Maar dat is niet de optimale bewaarplek. Ze drogen er uit, waardoor de schil kwetsbaar wordt en bederf eerder op de loer ligt.
Een komkommer bevat erg weinig calorieën, maar zit wel vol met goede voedingsstoffen en vezels. Voorbeelden hiervan zijn kalium, vitamine K en antioxidanten. Zo houdt het mineraal kalium je vochtgehalte in balans en de normale bloeddruk in stand.
Komkommer invriezen
Komkommer bestaat voor 94% uit water. Hierdoor wordt hij papperig bij het ontdooien. Voor je komkommer invriest, moet je hem dus eerst blancheren, wokken, bakken of grillen. Na de bereiding kan je jouw gerecht met komkommer tot 12 maanden bewaren in de diepvries.
Bewaar de groente niet in de koelkast, maar op een koele plaats zoals een voorraadkast. De komkommer blijft 1 week goed. Een restje rauwe komkommer kun je het beste wel in de koelkast bewaren. Bewaar het restje in vershoudfolie.
Slappe komkommers kunnen weer tot leven worden gewekt door het uiteinde eraf te snijden en ze in een kom met koud water te zetten . Als je overgebleven plakjes komkommer hebt, bewaar ze dan in een afsluitbare bak met een vel keukenpapier om ze knapperig te houden.
Komkommers met een slijmerige schil zijn over hun beste tijd : ze zijn te oud en niet meer lekker om te eten.
Komkommers - rollen in zout
Als u dit doet , worden de stippels (bultjes) verwijderd en worden zowel de kleur als de smaak vernieuwd . Deze bereidingsmethode wordt in het Japans "itazuri" genoemd. De aanbevolen hoeveelheid zout voor 1 komkommer is ongeveer 1/2 tot 1 tl. Spoel de komkommer na het uitvoeren van itazuri snel af en snijd hem vervolgens in stukken.
Komkommers bestaan voor meer dan 95% uit water en leveren slechts 13 kcal per 100 gram. Het is een gezonde en caloriearme groente. Tijdens het dieet is het toegestaan om onbeperkt komkommers te eten.
Komkommers worden vaak geweekt in zout water om een deel van het van nature hoge watergehalte te verwijderen . Komkommers geven anders water af en verdunnen de saladedressing. Ongeschilde komkommers hebben een hogere voedingswaarde omdat vezels en vitamine A verloren gaan door het schillen.
je kunt komkommers langer bewaren door ze strak in plasticfolie te wikkelen of in een goed afgesloten container met een hulpmiddel om de vochtigheid te verminderen (zoals silica of iets anders). Je kunt de komkommer ook inmaken of fermenteren en dan blijven ze jaren goed!
In tegenstelling tot wat mensen vaak denken, kun je komkommers beter niet in de koelkast bewaren. De groente kan niet goed tegen kou waardoor hij snel slap wordt. Buiten de koelkast is de komkommer 3 tot 7 dagen houdbaar. In de koelkast slechts 2 dagen.
De CDC meldde in haar update dat de producten die onder de terugroepactie vallen, niet meer in de schappen liggen en dat er waarschijnlijk geen blijvend risico is voor de bevolking .