Een
Als u eten voor een korte periode warm moet houden, is het inpakken of afdekken met aluminiumfolie voldoende. Houd er wel rekening mee dat de folie de warmte slechts ongeveer 30 minuten vasthoudt.
Eten warm houden doe je door middel van warmhoudbakken en warmhoudplaten. Dit zijn apparaten waar je het eten in stopt na het bakken of koken. Deze platen, bakken en/of schalen zijn tegenwoordig een apparaat die je gewoon op tafel kan neerzetten.
Het Heat+Hold symbool ziet eruit als een thermometer met een pijl naar voren. Deze functie kan je gebruiken om het eten in de oven een half uur lang warm te houden. Ideaal voor als je nog niet klaar bent om je gerecht op te dienen. Met het klok-symbool kan je de bereidingstijd verlengen.
Als u meerdere gerechten bereidt die op verschillende tijdstippen "gaar" worden, kunt u de meeste warme gerechten vaak ongeveer 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 tot 250°F houden. Controleer voor langere tijd regelmatig met een voedselthermometer om er zeker van te zijn dat het eten op een temperatuur van 140°F of hoger blijft.
Houd gekookt vlees warm door het aan de zijkant van het grillrek te leggen, niet direct boven de kolen waar het te gaar kan worden . Thuis kan het gekookte vlees warm worden gehouden in een warme oven (ongeveer 200 °F), in een chafing dish of slowcooker, of op een warmhoudplaat.
Eten opwarmen in de oven
De meeste gerechten kunnen worden opgewarmd bij 150 tot 180 graden Celsius. Gebruik hiervoor een ovenbestendige schaal of bakplaat. Controleer tijdens het opwarmen regelmatig of het eten gaar is door even in de oven te kijken of het gerecht te roeren.
Temperatuur van de maaltijd
Volgens voorschrift worden warme gerechten op minimaal 60°C bij u geserveerd en koude gerechten op maximaal 7°C.
Opwarmen in de oven voor een langdurig knapperig resultaat: Om knapperige gerechten warm te houden in de oven zonder dat de textuur verloren gaat, legt u ze op een rooster en bakt u ze op 170 tot 200 graden .
En hoe lang? 1000-900 W: snel bereiden of opwarmen van bijvoorbeeld soep, ovenschotels, groente en vis. 800 W: opwarmen, vlees en gevogelte braden en gerechten bereiden die eieren of kaas bevatten.
Zo zijn chafing dishes ideaal voor het warmhouden van gerechten zoals pasta, rijst en groenten, terwijl warmhoudplaten geschikt zijn voor het warmhouden van vlees, vis en broodjes. Koffie en thee zijn makkelijk warm te houden in een kan. Chafing dishes werken op brandpasta om het eten warm te houden.
In de oven
Verwarm de oven voor op 160°C en leg het stuk lasagne in een ovenschaal (als dat nog niet gebeurd was). Maak de randjes van de lasagne lichtjes nat met een bakborstel en wat water. Bedek de schotel met aluminiumfolie. Na 30 à 45 minuten kun je aan tafel.
Om de stamppotten warm te houden, kun je chafing dishes of warmhoudplaten gebruiken. Als je die niet hebt, houd dan de stamppotten in de oven op een lage temperatuur tot het tijd is om te serveren.
Door uw eten af te dekken met een ovenvaste deksel of aluminiumfolie voorkomt u dat het uitdroogt tijdens het opwarmen.
Houd je aan de twee-uur-regel: bederfelijke etenswaren kunnen twee uur kamertemperatuur aan, maar daarna moeten ze gekoeld worden. Warm eten moet warm blijven, boven de 60 graden, en koud eten moet koud blijven, onder de 5 graden.
Voedsel kan in de oven worden opgewarmd zonder dat het uitdroogt door het in een ovenvaste schaal te leggen, het af te dekken met aluminiumfolie en het te verwarmen op een lage temperatuur, meestal rond de 200-250°F (95-120°C), totdat het helemaal is opgewarmd . Deze methode helpt vocht vast te houden en voorkomt dat het voedsel uitdroogt.
Vlees kun je het beste warmhouden door de oven op 60 – 70 graden te zetten. Wil je het gerecht langer dan 25 minuten warm houden in de oven? Dan kun je het gerecht het beste afdekken met aluminiumfolie of een deksel om te voorkomen dat het vlees uitdroogt.
Verwarm uw oven voor op 200 graden Fahrenheit. Wanneer de vis gaar is en klaar om warm te houden, legt u deze op een rooster op een bakplaat. Dek de vis niet af en wikkel hem niet in folie! Houd hem maximaal 30 minuten in de oven .
Een oven op 250 graden, of op een algemene "warme" stand , houdt de kip warm genoeg om te serveren zonder dat deze te gaar wordt en uitdroogt. De extra droge hitte van de oven zorgt er bovendien voor dat de buitenkant perfect knapperig blijft.
Gerechten strak in aluminiumfolie wikkelen doet wonderen voor het vasthouden van warmte. Stop ze vervolgens in geïsoleerde koelers, die ook dienst doen als uitstekende geïmproviseerde warmers als ze zijn bekleed met handdoeken gedrenkt in heet water (zorg er wel voor dat ze goed zijn uitgewrongen).
Informatie. Zodra het eten gekookt of opgewarmd is, moet het warm gehouden worden, op of boven 140 °F(60 °C) . Eten kan in de oven of op de serveerlijn gehouden worden in verwarmde chafing dishes, of op voorverwarmde stoomtafels, warmhoudplaten en/of slowcookers. Echter, koud gekookt eten en restjes mogen niet opgewarmd worden in een slowcooker ...
Wanneer u warm eten uitstalt, bijvoorbeeld op een buffet, moet u geschikte warmhoudapparatuur gebruiken om het boven de 63°C te houden. Als dit niet mogelijk is, kunt u het eten uit de warmhoudkast halen om het maximaal twee uur uit te stallen, maar u kunt dit slechts één keer doen.
Opwarmen op het fornuis is een geweldige manier om veel etenswaren weer in de oorspronkelijke textuur te krijgen, vooral dingen met veel vocht zoals soepen en stoofschotels. Houd het vuur laag tot gemiddeld en roer vaak om gelijkmatige verwarming te bevorderen . Kies bij het opwarmen op het fornuis het juiste kookgerei voor het eten dat u opwarmt.
Verhit restjes door en door
Verhit restjes en kliekjes altijd door en door tot ze stomend heet zijn, daarmee dood je alle bacteriën. Warm kliekjes niet voor een tweede keer op. Eten opwarmen in de magnetron is makkelijk, maar het voedsel wordt niet altijd gelijkmatig verhit.
Convectiekoken is ideaal voor gerechten die beter gedijen in een droog klimaat en waarbij u het bruinen en knapperig worden wilt stimuleren. Dus het roosteren van vlees, aardappelen en groenten is allemaal ideaal, en het is geweldig voor het opwarmen van dingen zoals gefrituurde kip of het bakken van pizza .