Zonder een koelkast op stroom heb je verschillende opties: verdamping, (koud, stromend) water, isolatie en zelfs straling. Voor een maximaal effect kun je ze ook combineren. Als je koud en liefst stromend water tot je beschikking hebt, kun je daar prima flessen, blikjes of waterdicht verpakte etenswaar in koelen.
Je kunt hiervoor een theedoek gebruiken, maar ook keukenpapier of zelfs een natte krant. Wikkelen met aluminiumfolie heeft hetzelfde effect, maar werkt net even anders. Aluminiumfolie heeft namelijk een isolerende werking waardoor hetgeen waarmee je het omwikkelt lekker koel blijft.
Droogijspakketten zijn uitstekend om uw eten en drinken urenlang koud te houden. Om ze te gebruiken, weekt u de pakketten gewoon in water totdat de cellen uitzetten en vriest u ze vervolgens tot 12 uur in. Leg ze na het invriezen bij uw koude eten om hun koude temperaturen te behouden.
Lagen en isolatie: Creëer een barrière tegen warmte door de kracht van lagen te gebruiken. Leg uw gekoelde etenswaren tussen lagen isolatiemateriaal of extra bakjes . Deze extra isolatielaag helpt de koude lucht binnen te houden, waardoor uw lunch bevroren blijft tot het tijd is om te eten.
Houd het eten op 40 graden F of kouder. Vul je koelbox met enkele centimeters ijs of gebruik bevroren gel-packs, bevroren sapdozen of bevroren waterflessen . Blokjes ijs blijven langer goed dan ijsblokjes. Gebruik schone, lege melk- of waterkannen om blokken ijs voor te vriezen.
Gebruik een grote bloempot, een speelgoedwagen, een kinderbadje, of zelfs deze makkelijk te maken drijvende koelbox die gebruikmaakt van Tupperware en een zwemnoedel . Als je iets kleins gebruikt, bewaar dan een voorraad koude dranken uit het zicht in je wasmachine. Ja, de wasmachine!
Groepeer voedsel in de vriezer . Dit helpt het voedsel langer koud te houden. Zorg dat u koelboxen bij de hand hebt om gekoeld voedsel koud te houden als de stroom langer dan 4 uur uitvalt. Koop of maak ijsblokjes van tevoren en vries gelpacks van tevoren in.
Gebruik diepvriesverpakkingen
Koelelementen zijn geweldig om eten koud te houden tijdens het kamperen, zonder de rommel van gesmolten ijsblokjes. Deze grote koelelementen zijn herbruikbaar, gemaakt van niet-gevaarlijke materialen en blijven tot 48 uur koud.
Overweeg om herbruikbare koelelementen te gebruiken die zijn ontworpen voor reizen , en die doorgaans efficiënter zijn in het handhaven van lage temperaturen. Gebruik geïsoleerde verpakkingen: om de levensduur van uw koelelementen te verlengen, plaatst u ze in een geïsoleerde tas of koelbox met uw bederfelijke artikelen. Dit kan helpen om de inhoud langer koud te houden.
Een basisregel voor het leven zonder koelkast is om fruit en groenten te kopen die nooit in de koelkast zijn geweest . Koop ze op de lokale markt of in het houdbare gedeelte van de supermarkt. Als ze eenmaal in de koelkast zijn geweest, kunnen we ze niet langer dan een paar dagen op kamertemperatuur bewaren, omdat ze dan beginnen te bederven.
Zijn tip is om de bederfelijke goederen in de ziplock-zakken te doen, ze vervolgens in een gootsteen te leggen en ze een nacht met ijs te bedekken . Aangezien de meeste hotels/motels minstens één ijsmachine hebben, zou je geen moeite moeten hebben om ijs te vinden. Het ijs houdt de etenswaren koel tot de ochtend.
We lossen keukenzout op in dit water, vijf eetlepels per liter. Doe dit vlees vervolgens in een open bak en laat het in een geventileerde ruimte staan . De bewaarperiode is 2-3 dagen. Een andere lifehack om vlees te bewaren zonder koelkast is om het in een pan of glazen pot te doen en het royaal met zout te bestrooien.
De enige manier die wij kenden om voedsel zoals bessen en vlees langer goed te houden, was door het te drogen in de zon en later – het moest immers eerst uitgevonden worden – boven vuur. Dit laatste is de basis voor het roken van voedsel zoals we dat nu kennen.
Schijfjes citroen en sinaasappel . Al die mensen die hun frisdranken graag met een soort citrusvrucht vergezellen, dit is hun truc! Het enige wat we deze keer hoeven te doen om onze drankjes te koelen is een paar citroenen of sinaasappels kopen, ze in plakjes snijden, ze in de vriezer leggen in een diepvrieszak of direct op een bord en voila!
Bederfelijk eten dat langer dan 2 uur buiten de koelkast is geweest, is niet meer te vertrouwen, ook al verhit je het daarna goed. Ziekmakers gaan dood als je het eten goed verhit, maar er zijn ziekmakers die gifstoffen aanmaken, vooral bij kamertemperatuur.
Gebruik geïsoleerde voedselcontainers
Gebruik deze producten om de koele temperatuur voor uw eten te behouden tijdens lange autoritten en tijdens picknicks. Een truc is om voedsel in een voedselcontainer te verpakken die gevuld is met ijsblokjes en die 's nachts in de vriezer is gezet.
Gebruik blok ijs :
Hoewel ijs in zakken goed werkt voor korte kampeertrips, gaat blokijs langer mee en smelt het langzamer. U kunt blokijs kopen in winkels of zelf maken door water in grote containers of melkpakken in te vriezen. Vergeet niet om ze onderin de koelbox te bewaren voor betere isolatie.
Het enige wat u hoeft te doen is uw container te pakken, ongeveer een inch met water te vullen en deze een nacht in de vriezer te zetten . In de ochtend heeft u een stevige laag ijs die perfect onder uw snackcontainer past. Stapel uw voedselpan op uw ijspan en uw eten zou zonder problemen koud moeten blijven!
Een koelbox en bevroren gel packs , voor het geval u eten uit de koelkast moet halen om het koud te houden. Droogijs of blok ijs om eten koud te houden in de koelkast, als u denkt dat de stroom voor een lange tijd uit zal vallen.
KOELKAST WERKT NIET
Plaats voor elke periode van 12 tot 24 uur een plaat van tien pond droogijs op de onderste plank van de koelkast om af te koelen . Raak droogijs niet aan met blote handen. Plaats het niet direct op de glazen plank, maar gebruik krantenpapier of andere geïsoleerde bescherming tussen het droogijs en de plank.
Informatie. Plaats bederfelijk voedsel (vlees, gevogelte, eieren, zeevruchten, salades) in een koelbox met ijs of diepvrieszakken . Verpak bederfelijk voedsel rechtstreeks uit de koelkast of vriezer in de koelbox. Vlees en gevogelte kunnen bevroren worden verpakt, zodat het langer koud blijft.
Bekleed de buitenkant van een kartonnen of plastic doos met deksel met folie. Plak de aluminiumfolie op de buitenkant van de doos en het deksel . Kies een doos die groot genoeg is om de spullen in te bewaren die u koud wilt houden. Een schoenendoos of een kleine plastic tas is bijvoorbeeld een goede optie als u alleen uw lunch wilt bewaren.
Houd koud voedsel koud om voedselgerelateerde ziekten te voorkomen
Zet het op ijs of in de koelkast .