"Niet voor elke dag" Hoewel twee derde van die maaltijden gezond blijkt te zijn, kunt u ze maar beter niet elke dag verorberen, benadrukt Rosa Luyten van Gezond Leven in "Over eten". Ze bevatten namelijk doorgaans te weinig groenten.
Het direct invriezen van maaltijden is juist heel gezond. Het helpt namelijk om voedingsstoffen, zoals vitamines en mineralen, langer te behouden. Langer dan wanneer je een maaltijd in de koelkast zou bewaren. Door voedsel snel in te vriezen, blijven vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen grotendeels intact.
Belangrijkste punten: Diepvriesmaaltijden kunnen een voedzame optie zijn, vooral als ze vol zitten met groenten, magere eiwitten en volkoren granen . Kies diepvriesmaaltijden die gemaakt zijn van onbewerkte producten. Beperk de consumptie van ultrabewerkte diepvriesmaaltijden met additieven zoals carrageen, dinatriuminosinaat en natriumbenzoaat.
Hoewel kant-en-klaarmaaltijden handig kunnen zijn, zijn ze mogelijk geen voedzame en evenwichtige keuze . Sommige kant-en-klaarmaaltijden kunnen veel zout en vet bevatten. Regelmatig dergelijke maaltijden eten kan uw risico op gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en diabetes verhogen.
Een kant en klaar maaltijd zou een gezonde levensstijl niet ondersteunen. De kant en klaar maaltijden van Iglo zitten boordevol groenten en vitaminen. Dit komt doordat de diepvriesmaaltijden bestaan uit verse ingrediënten die snel en vakkundig zijn ingevroren. Hierdoor behouden de ingrediënten hun kwaliteit.
Healthy Choice-maaltijden bevatten weinig calorieën en voldoen aan de FDA-richtlijnen voor vet-, cholesterol- en natriuminname . Ze bevatten ook veel eiwitten en voedingsvezels, wat kan helpen bij gewichtsverlies. Als je dagelijkse caloriebehoefte laag is, kunnen Healthy Choice-maaltijden een goede aanvulling zijn op je afslankplan.
Het is bekend dat kunstmatige transvetten het LDL-cholesterol (slechte cholesterol) verhogen , het risico op atherosclerose verhogen en bijdragen aan de ontwikkeling van diabetes type 2. Kies bij diepvriesmaaltijden voor opties zonder kunstmatige transvetten en overweeg gezondere alternatieven met vet, zoals onverzadigde vetten.
Hoe gezond zijn COOK-maaltijden? Als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet kunnen COOK-maaltijden een gezonde optie zijn voor een snelle lunch of avondmaaltijd . We kiezen waar mogelijk voor lokale ingrediënten en bereiden al onze maaltijden vers met de hand, net zoals u dat thuis zou doen. Vervolgens vriezen we ze in om alle heerlijke smaken te behouden.
Nee, onze maaltijden zijn 100% vrij van kunstmatige conserveermiddelen, additieven en bewerkte vulstoffen . We voldoen volledig aan de Britse wetgeving inzake voedselveiligheid (waaronder de Food Information Regulations 2014) en gebruiken nooit onopgemerkte additieven.
Bij het opwarmen komen er microgolven (elektromagnetische straling) vrij. Het goede nieuws: deze zijn niét radioactief en dus ongevaarlijk. Er komen géén schadelijke stoffen vrij bij het opwarmen. Een magnetron is net zo veilig als eten uit de pan of oven.
"Diepvriesmaaltijden bieden een optie waarmee u niet meer hoeft te gokken bij het berekenen van calorieën en andere macronutriënten. Diepvriesmaaltijden met minder calorieën vormen een handige, caloriebeperkte optie die kan helpen bij gewichtsverlies ", voegt Smith toe.
Hoewel invriezen de groei van de meeste bacteriën stopt, doodt het niet alle ziekteverwekkers. Onjuiste behandeling, ontdooiing of herinvriezen van diepvriesproducten kan leiden tot de groei van schadelijke bacteriën zoals Salmonella en Listeria .
Lage temperaturen voorkomen de groei van schadelijke ziekteverwekkers en houden diepvriesproducten in optimale conditie. Verontreinigingen in diepvriesproducten vormen echter nog steeds een probleem als ze tijdens de verwerking, het transport of de opslag in het voedsel terechtkomen . Onjuiste behandeling van ontdooide producten kan ook de groei van ziekteverwekkers bevorderen.
Er zit veel lycopeen en betacaroteen in tomaten uit blik, meer dan in verse tomaten. Deze stoffen zouden je onder meer kunnen beschermen tegen huidveroudering, hartkwalen en sommige soorten kanker.
Het verschil tussen diepvries en vers
Qua voedingsstoffen is gebleken dat diepvriesgroenten gelijk zijn aan verse groenten. Als er een daling van voedingsstoffen te zien is bij diepvriesgroenten dan is deze meestal klein.
De conclusie. Minder fastfood eten kan de gezondheid van darmen en hart aanzienlijk verbeteren, leiden tot een betere bloedsuikerspiegel, gewichtsverlies ondersteunen en de energie en slaapkwaliteit verbeteren . Het verminderen van ultrabewerkt fastfood wordt in verband gebracht met verminderde cognitieve achteruitgang en kan symptomen van depressie en angst verminderen.
Vleeswaren zijn bewerkte producten van vlees die vaak op de boterham worden gegeten. Vleeswaren kunnen veel verzadigd vet en zout bevatten. Het is niet nodig om vlees te eten, je kunt het vervangen door andere producten.
Welk vlees gebruik je voor suddervlees of stoofvlees? Goed nieuws: bijna ieder stuk rundvlees kun je stoven en het wordt uiteindelijk lekker. Al is het een beetje zonde van een stuk ossenhaas of entrecote… Riblappen, sukadelappen, runderlappen, braadlappen, klapstuk, het kan allemaal.
Het invriezen van groenten en fruit stopt het proces van afbreken van voedingswaarden, wat natuurlijk positieve gevolgen heeft voor de vitamines en mineralen. Kortom meer voedingsstoffen en smaak maken diepvries maaltijden in praktijk gezonder.
Het maakt in principe niet uit of je verse groente of groente uit blik, pot of uit de diepvries eet. Groente uit blik, pot en diepvries bevatten namelijk dezelfde voedingsstoffen als verse groente. Let wel op: er kan aan groente in blik of pot suiker en/of zout zijn toegevoegd. Kijk daarom altijd goed op het etiket.
Een cholesterolarm dieet bevat veel onverzadigde vetten, vezels en veel groente en fruit. Ook magere zuivelproducten, peulvruchten en plantaardige oliën worden aanbevolen als onderdeel van een cholesterolarm dieet. Je kan nog wel koffie drinken, maar het liefst ongefilterd.
Kant-en-klaarmaaltijden zijn niet zo gezond als ze lijken. De meeste kant-en-klaarmaaltijden bevatten te veel zout, natrium en te weinig groente. Bovendien bevatten de maaltijden tal van onnodige ingrediënten, zoals smaakversterkers en suikers. Voor een gezonde warme maaltijd heb je deze niet nodig.