U eet veel verse groente, fruit, kruiden, olijfolie, granen, peulvruchten, noten, vis en wat kip of kalkoen. U eet weinig rood vlees, eieren en melkproducten en weinig zout. Let op: Drink geen of weinig alcohol. Let op: Eet liever geen witte pasta's en pizza's.
Conclusie bloedsuikerspiegel verlagen
Kies voor verse, onbewerkte voeding, voeg eiwitten toe aan je ontbijt, omarm gezonde vetten en vezels, slaap voldoende en beweeg regelmatig.
Twee keer per week vette vis eten zoals haring, zalm, makreel of sardines is dus aan te raden. Verbrand koolhydraten door te bewegen. Daarmee verlaagt u de bloedsuikerspiegel en reageert uw lichaam beter op insuline. Voor het ontbijt een wandeling of juist na de maaltijd hebben een extra gunstig effect.
Kies voor fruit met lage glycemische index zoals aardbeien, kersen, peer, blauwe bessen, frambozen, pruim, perzik, appel met schil.
Zwarte en groene thee zijn gezond
Het drinken van zwarte of groene thee kan het risico op diabetes type 2 verlagen.
Veel water drinken is een van de beste manieren om je bloedsuikerspiegel in toom te houden. Water helpt om het teveel aan suiker uit je lichaam te spoelen en kan ook helpen om de stofwisseling van je lichaam te reguleren. Streef ernaar minstens 8-10 glazen water per dag te drinken om goed gehydrateerd te blijven.
Noten en zaden, zoals amandelen, walnoten, lijnzaad en chiazaad, zijn een goede bron van vezels, proteïnen en gezonde vetten. Deze voedingsstoffen helpen om de opname van suiker in het bloed te vertragen, waardoor je bloedsuikerspiegel stabiel blijft.
Koffie verlaagt dus op de langere termijn je bloedsuikerspiegel! Een andere studie toont tevens dat koffie gebruik op lange termijn een lager risico op diabetes type 2 geeft. Het beste effect ervaar je bij maximaal 6 koppen koffie per dag. Te veel cafeïne binnenkrijgen kan een averechts effect hebben op het lichaam.
Het meest genoemde symptoom van het minder suiker eten is: (lichte) hoofdpijn. Het is helaas een vervelende reactie van je lichaam op het minder binnen krijgen van suiker. Na een paar dagen tot een week zal je merken dat de hoofdpijn afneemt en dat je je weer beter en fitter gaat voelen.
Geen enkel voedsel kan uw bloedsuikerspiegel snel verlagen . Veel water drinken kan uw nieren helpen de extra suiker uit uw lichaam te spoelen. U kunt ook een beetje lichte intensiteitsoefeningen proberen, zolang uw bloedsuikerspiegel niet hoger is dan 270 mg/dL. Oefening helpt uw lichaam om insuline beter te gebruiken, wat uw bloedsuikerspiegel kan verlagen.
Klachten / symptomen hyper
u hebt veel dorst. u moet veel plassen. u voelt zich moe en lusteloos. u kunt jeuk krijgen.
Suikerhoudende dranken zoals frisdrank, vruchtensap en gezoete zuiveldranken (330 ml/dag) Rood vlees (vanaf 100 gram onbewerkt rood vlees per dag) Bewerkt vlees (vanaf 50 gram bewerkt vlees, zoals vleeswaren, per dag) Eieren (7 of meer per week) en hoge inname van cholesterol (400 mg/dag)
Melk en melkproducten zoals kaas, yoghurt en kwark vallen onder de categorie zuivel. Zuivel is gezond, ook als je diabetes hebt. Met zuivel bedoelen we producten die zijn gemaakt van rauwe melk. Denk bijvoorbeeld aan melk, yoghurt, kwark en kaas.
Zwarte komijn (ook wel bekend als nootmuskaatbloem) bleek het doeltreffendst te zijn en kon geassocieerd worden met de grootste daling in de bloedglucosespiegel. Naast zwarte komijn waren kaneel en gember het effectiefst in het bestrijden van hoge bloedsuikerspiegels. Maar gember bleek nóg meer te doen.
Koffie of thee zonder suiker zijn gezonde keuzes. Koffie met cafeïne kan wel je bloedsuiker verhogen als je diabetes hebt. Het is verstandig niet meer dan 4 kopjes per dag te drinken. Filterkoffie is het beste voor je gezondheid, omdat de cholesterol in je bloed er niet van omhoog gaat.
In de eerste druppel zit in theorie wond- vocht dat de uitslag kan beïnvloeden. Door het af- vegen van de eerste druppel en het gebruik van de tweede druppel zou hiervan minder hinder onder- vonden worden.
Op een niet nuchtere maag gelden waarden tussen 7,8 en 11 mmol/l als verhoogde waarden. Komt uw bloedsuiker op nuchtere maag boven 6,9 mmol/l en op niet nuchtere maag boven 11 mmol/l, dan hebt u te hoge bloedsuiker en is er sprake van diabetes. Daarbij is het noodzakelijk dat u medicatie krijgt.
Glucosewaarden ouderen mogen tussen de 6 en 15 mmol/l zijn.