Vlees kun je het beste warmhouden door de oven op 60 – 70 graden te zetten. Wil je het gerecht langer dan 25 minuten warm houden in de oven? Dan kun je het gerecht het beste afdekken met aluminiumfolie of een deksel om te voorkomen dat het vlees uitdroogt.
Gebruik een oventemperatuur van 80 graden om je borden op te warmen. Je gerechten koelen daardoor minder snel af en dat smaakt een stuk lekkerder.
Eten warm houden doe je door middel van warmhoudbakken en warmhoudplaten. Dit zijn apparaten waar je het eten in stopt na het bakken of koken. Deze platen, bakken en/of schalen zijn tegenwoordig een apparaat die je gewoon op tafel kan neerzetten.
En hoe lang? 1000-900 W: snel bereiden of opwarmen van bijvoorbeeld soep, ovenschotels, groente en vis. 800 W: opwarmen, vlees en gevogelte braden en gerechten bereiden die eieren of kaas bevatten.
Temperatuur van de maaltijd
Volgens voorschrift worden warme gerechten op minimaal 60°C bij u geserveerd en koude gerechten op maximaal 7°C.
Vlees kun je het beste warmhouden door de oven op 60 – 70 graden te zetten. Wil je het gerecht langer dan 25 minuten warm houden in de oven? Dan kun je het gerecht het beste afdekken met aluminiumfolie of een deksel om te voorkomen dat het vlees uitdroogt.
Informatie. Zodra het eten gekookt of opgewarmd is, moet het warm gehouden worden, op of boven 140 °F(60 °C) . Eten kan in de oven of op de serveerlijn gehouden worden in verwarmde chafing dishes, of op voorverwarmde stoomtafels, warmhoudplaten en/of slowcookers. Echter, koud gekookt eten en restjes mogen niet opgewarmd worden in een slowcooker ...
Houd gekookt vlees warm door het aan de zijkant van het grillrek te leggen, niet direct boven de kolen waar het te gaar kan worden . Thuis kan het gekookte vlees warm worden gehouden in een warme oven (ongeveer 200 °F), in een chafing dish of slowcooker, of op een warmhoudplaat.
Geïsoleerde containers zijn een waardevol hulpmiddel om de temperatuur van voedsel te behouden . Ze zijn er in verschillende vormen en maten en houden voedsel urenlang warm. Let op: geïsoleerde containers verwarmen voedsel niet; ze behouden de temperatuur. Verbeter de isolatie door de container in een geïsoleerde tas te plaatsen.
Eten opwarmen in de oven
De meeste gerechten kunnen worden opgewarmd bij 150 tot 180 graden Celsius. Gebruik hiervoor een ovenbestendige schaal of bakplaat. Controleer tijdens het opwarmen regelmatig of het eten gaar is door even in de oven te kijken of het gerecht te roeren.
Sommige ovens hebben daadwerkelijk een "warme" stand, wat meestal 170 tot 200 F is, of een warmhoudlade, die bedoeld is om voedsel op een gelijkmatige, warme temperatuur te houden. Als uw oven geen van beide heeft, stelt u deze in op 200 tot 250 F.
Doe eerst je eten in een afgesloten bak. Wikkel vervolgens dikke aluminiumfolie om het eten en zorg ervoor dat er geen gaten ontstaan waar warme lucht uit kan ontsnappen. Wikkel ten slotte 2-3 handdoeken strak om het eten en de folie . Afhankelijk van het eten, kan dit alles lekker warm houden voor 30 minuten tot 2 uur.
In de meeste professionele restaurantkeukens zijn warmhoudovens of warmhoudkasten te vinden.
Opwarmen in de oven voor een langdurig knapperig resultaat: Om knapperige gerechten warm te houden in de oven zonder dat de textuur verloren gaat, legt u ze op een rooster en bakt u ze op 170 tot 200 graden .
Chafing dishes zijn ideaal voor een buffet-stijl service. Ze zorgen voor consistente warmte en zijn duurzaam voor entertainment. Tip: Vul de chafing dish met heet water om de temperatuur van het eten te helpen behouden. Tip: Gebruik gedenatureerde alcohol als brandstofbron om de chafing dish warm te houden tijdens het feest.
Bekleed de kist met een quilt of een dikke handdoek, leg de in aluminiumfolie verpakte lasagne erop, vouw de quilt eroverheen om de warmte vast te houden en vertrek naar het feest.
Belangrijk als je een gerecht opwarmt in de oven: met aluminiumfolie over het gerecht, voorkom je dat je eten uitdroogt. Ook een deksel of omgekeerd bord op een ovenschaal of vuurvaste pan voorkomt dit. Zet de oven op de juiste temperatuur en tijd. Een goede richtlijn is 10-15 minuten op 180 graden.
De beste temperatuur in de koelkast is 4 tot 7 °C
Bij temperaturen boven de 7 °C krijgen ziekmakende organismen zoals bacteriën en schimmels meer kans waardoor gezondheidsrisico's en/of bederf ontstaan. Regel de temperatuur met de daarvoor bestemde knop.
Wanneer uw eten klaar is met koken, zet u de temperatuurknop gewoon op de warmhoudstand en de braadpan houdt een lage temperatuur aan om uw eten warm te houden totdat u het serveert. Dit apparaat moet na elk gebruik worden schoongemaakt. OPMERKING: Dompel de ROASTER OVEN BODY niet onder in water of een andere vloeistof.
Dit staat vermeld op bijvoorbeeld de thermometer (EN 13485). Bewaar levensmiddelen die warm bewaard moeten worden, altijd boven de 60 °C. Dit geldt bijvoorbeeld voor (onderdelen van) kant-en-klare maaltijden. In de hygiënecodes staat hoe u de temperatuur bij opslag en bewaren kunt controleren.
Houd de pasta warm in de oven.
Doe de pasta in een ovenvaste pan of kom. Bedek de pasta met aluminiumfolie en zet de oven op de laagste temperatuur, of 220 °F (104 °C) . Als de temperatuur oploopt tot 225 °F (107 °C), zet dan de warmtebron uit zodat het eten warm kan blijven in de restwarmte zonder te gaar te worden.
In de oven
Verwarm de oven voor op 160°C en leg het stuk lasagne in een ovenschaal (als dat nog niet gebeurd was). Maak de randjes van de lasagne lichtjes nat met een bakborstel en wat water. Bedek de schotel met aluminiumfolie. Na 30 à 45 minuten kun je aan tafel.
Of uw oven nu een warmhoudfunctie, een aparte warmhoudlade of gewoon de optie om de oven op een lage temperatuur in te stellen heeft, de meeste ovens kunnen u helpen om eten warm te houden door het te verwarmen tot een temperatuur tussen 170°F en 200°F .
Tip: Omdat de beste manier om uw eten zo koel mogelijk te houden is om het volledig te bedekken met ijs , en dat is vaak niet mogelijk zonder dat het ijs in het eten komt wanneer u gewone borden gebruikt, kunt u overwegen om plastic bakjes met deksel te kopen.
Soepketelwarmers
Het meest geschikt voor vloeibare voedingsmiddelen zoals soepen, stoofschotels, sauzen en jus. Afgeronde randen voorkomen dat de inhoud in hoeken blijft steken. Ideaal voor delicatessenwinkels, cafetaria's, fastfoodrestaurants en alle andere etablissementen die regelmatig eten warm en klaar voor gebruik moeten houden gedurende meerdere uren.