Pure chocolade is geliefd door velen! Helaas bevat gewone chocolade nog veel toegevoegde suikers. Daar heeft
Steviala chocolade. Steviala chocolade staat voor genieten van chocolade met verlaagd gehalte aan suikers.
Donkere chocolade: Het bevat minder suiker dan melkchocolade en maar half zoveel als witte chocolade. Maar pure chocolade verlaagt de bloeddruk. 100% chocolade bevat geen toegevoegde suiker - maar het smaakt niet zoet en is niet noodzakelijkerwijs ieders smaak.
Welke chocolade kan ik als diabeet eten? Een stuk chocolade werkt altijd en misschien zelfs een paar stukjes meer, als je een paar simpele tips volgt: pure chocolade : Het bevat minder suiker dan melkchocolade en slechts een derde zoveel als witte chocolade. pure chocolade verlaagt ook de bloeddruk.
Een uitgebreide keuze aan lekkere snoep en chocolade zonder toegevoegde suiker vind je bij Dieetwebshop!
Het is onmogelijk om zowel het suiker- als het vetgehalte in chocolade te verminderen. Dit zou een nefast effect hebben op de smaak en textuur van chocolade. Suikervrije chocolade is dus geen gezond alternatief als je wil vermageren of zin hebt in een gezonde snack.
Voor wie graag van lekkere chocolade geniet en toch zijn bloedsuikerwaarden stabiel wil houden, zijn de pralines Zonder Toegevoegde suiker van Leonidas een absolute aanrader!
In plaats van 'diabetische' chocolade, probeer eens om goede kwaliteit pure chocolade te kiezen (70% cacao is het beste) . Het heeft een sterkere smaak dan melkchocolade, dus je zult waarschijnlijk iets minder eten. Bepaal hoeveel je gaat eten en zet de rest van de chocolade weg, buiten bereik.
Johannesbrood is populair geworden als gezonde vervanger voor chocolade, dankzij de eigenschappen en de vergelijkbare smaak. Het is een zoete vrucht die geen additieven of chemicaliën bevat die schadelijk zijn voor de gezondheid.
Pure chocolade , die veel cacao bevat, bevat veel minder suiker dan melk- of witte chocolade. De volgende tabel toont de hoeveelheid suikers in 10 gram chocolade, oftewel een standaardportie.
Laat witte chocolade het liefste links liggen
Het is juist de cacaopoeder die de gezonde antioxidanten (polyfenolen) bevat. Witte chocolade bevat dus geen stoffen die gezondheidsvoordelen opleveren, daarnaast bevat het ook nog eens veel suiker.
Pure chocolade krijgt de stempel 'beter' omdat het een hoog gehalte aan cacao bevat en daarmee meer polyfenolen. Als het klopt dat deze polyfenolen gezondheidseffecten hebben, dan kunnen we het beste voor de pure variant gaan. Melkchocolade bevat namelijk minder cacao en witte chocolade bevat zelfs helemaal geen cacao.
Neem altijd pure chocolade met een zo hoog mogelijk cacaogehalte. Een cacaogehalte van 85 procent is ideaal, maar als dit te bitter is, dan bevat een cacaogehalte van 70 procent nog steeds voldoende antioxidanten.
Een van de grootste voordelen van het kiezen van suikervrije chocolade is dat het je kan helpen een gezond gewicht te behouden . Door geraffineerde suiker te schrappen, verminder je je totale calorie-inname en voorkom je die gevreesde suikercrashes die je hongerig en chagrijnig kunnen maken.
Inhoudelijke verschillen pure en melkchocolade
In puur zit ongeveer 40 procent suiker, in melk ongeveer 50 procent. Maar over het algemeen geldt: hoe minder suiker, hoe meer cacao en vet. Volgens de Consumentenbond is pure chocolade dus vaak wel vetter dan melkchocolade.
Pure chocolade en diabetes
Pure chocolade is rijk aan magnesium, ijzer en vitamine E en wordt beschouwd als gezond voedsel. De flavanolen die het bevat, werken als antidiabetica, vooral bij mensen met diabetes type 2 .
Door de huidige inzichten in diabetes mellitus is het gebruik van gewoon gezoete producten zoals gebak, koekjes en chocolade toegestaan.
Iemand met diabetes mag in principe alles eten, dus ook nog best een gebakje. Als hij er wel rekening mee houdt wat hij verder eet die dag. Suikervrije producten zijn niet nodig. Wel is het voor mensen met diabetes extra belangrijk om gezond en regelmatig te eten, en veel te bewegen.
Met de suikervrije chocolade producten geniet je optimaal. De chocolade producten van Sukrin bevatten netto minder koolhydraten en passen daarom perfect binnen een dieet of zijn erg geschikt voor diabetici omdat je bloedsuikerspiegel minder en snel stijgt dan repen met veel suikers.
Chocolademelk
Het is echter beter om zelf chocolademelk te maken in plaats van het in de winkel te kopen , omdat de merken die verkrijgbaar zijn vaak veel suiker bevatten. Bij regelmatig gebruik kan dit de bloedsuikerspiegel verhogen.
Suikervrij snoep bij diabetes
Suikervrij snoep is een uitstekende optie voor mensen met diabetes. Dit snoep bevat geen toegevoegde suikers en gebruikt in de plaats daarvan zoetstoffen die geen grote impact hebben op de bloedsuikerspiegel.
Omdat suikervrije chocolade geen echte suiker bevat , is het een uitstekend alternatief voor mensen met diabetes die willen genieten van een zoete traktatie zonder zich zorgen te maken over hun bloedsuikerspiegel. Er zijn zelfs genoeg opties voor diabetici verkrijgbaar in supermarkten en speciaalzaken in zoetwaren.
Zoals gezegd bevat suikervrije chocolade doorgaans minder calorieën dan gewone chocolade . Minder calorieën consumeren kan helpen bij het afvallen. Daarnaast hebben sommige onderzoeken aangetoond dat xylitol, een veelgebruikte suikervervanger in suikervrije chocolade, een licht eetlustremmend effect kan hebben.
Blinde smaaktesten lieten zien dat mensen het verschil niet konden proeven tussen Sweet William Chocolate met of zonder suiker. Sweet William's 'No Added Sugar'-assortiment heeft een zeer lage GI van <20 . Alles onder de 55 wordt beoordeeld als lage GI