Goede witte chocolade zijn bijvoorbeeld de witte chocolade callets en blokken van het merk Callebaut. Hierbij zijn de callets het makkelijkst te smelten. We raden aan om witte chocolade au bain-marie te smelten. Witte chocolade heeft een heel laag verbrandingspunt van ongeveer 44 ºC.
In principe smelt alle chocolade, maar witte chocolade staat erom bekend dat het snel korrelig wordt. Je kunt dus het beste melkchocolade of pure chocolade gebruiken als je chocolade wilt smelten. Wil je je chocolade kleuren, dan kun je hiervoor wel het beste witte chocolade gebruiken.
De beste keuze is couverture , wat de voorkeur heeft van snoepmakers. Chocolade is verkrijgbaar in vaste repen of verschillende formaten chips en schijfjes. Als u chocoladerepen gebruikt, hak ze dan in gelijke stukken zodat ze gelijkmatig smelten. Chocoladechips hebben al de ideale grootte om te smelten.
Wanneer je een recept vindt dat vraagt om gesmolten chocoladechips, kies dan voor Ghirardelli Semi-Sweet Chocolate Chips . Ons Test Kitchen-team ontdekte dat deze chips heel gemakkelijk smolten en een superromige textuur hadden.
Proef de verfijnde smaken en het vakmanschap van Taiwan met elke hap van Fu Wan Chocolate. Winnaar van onder meer de 'beste pure chocolade ter wereld' van de International Chocolate Awards wereldfinale.
Dagelijks worden in onze fabrieken vele miljoenen tabletten tedere Milka Alpenmelkchocolade geproduceerd. Om ervoor te zorgen dat elke Milka tablet even goed smaakt, wordt de chocolade volgens een uniform recept en in een nauwkeurig gecontroleerd proces geproduceerd.
De winnaar
De gedecoreerde figuurtjes van Aldi kwamen het best uit de test, met een score van 20,5/25. De chocolade Sinterklaas van Hema (die van 125 g) kaapte de zilveren medaille weg met 19,5/25 en de derde plaats is voor Carrefour met een mooie 18,25/25.
Chocolade bakken is geweldig om te smelten in een recept zoals brownies of cakes . Cacaopoeder is ook geweldig voor brownies en cakes, en om te bestuiven. Couverture is geweldig voor het maken van chocolade zoals bonbons en truffels.
Een van onze populairste merken is Merckens, en Merckens-chocolaatjes zijn een blijvende favoriet onder bakkers en banketbakkers. Dit komt niet alleen door de hoge kwaliteit van de chocolade en wafels die ze gebruiken, maar ook door het feit dat hun consistentie uitstekend is en ze effectief voor zoveel doeleinden kunnen worden gebruikt.
Halfzoete chocoladechips , die we hierboven al kort hebben genoemd, zijn een van de beste opties voor chocolate chip cookies als je op zoek bent naar een meer gebalanceerde zoetheid. Dankzij hun cacao vaste inhoud van 35% tot 65%, creëren halfzoete chocoladechips een perfect contrast met zoet koekjesdeeg.
Het korte antwoord is kwaliteit of couverture chocolade . Hoe beter uw product is, hoe makkelijker het zal zijn om te smelten en te temperen om onvergetelijk heerlijke lekkernijen te creëren. Het is mogelijk om chocoladerepen of -chips te gebruiken, maar deze smelten mogelijk niet zo goed als chocolade die is gemaakt om te bakken, zoals bakschijven.
Candy Melts®, candy wafers, chocoladecoating, amandelschors: het zijn allemaal producten die gemaakt zijn om te dippen, vormen en coaten zonder dat chocolade getemperd hoeft te worden. Ik noem ze hier candy wafers, maar als u ze onder een andere naam ziet, raak dan niet in paniek. Ze werken allemaal precies hetzelfde .
Gesmolten chocolade die weer stolt kun je eten, maar is meestal niet meer lekker. Het mooie is wel dat je de chocolade gewoon weer opnieuw kunt smelten… en dan góed laten stollen. Op de juiste temperatuur.
In principe kan gezegd worden dat de algemene cacaokwaliteit van Lindt Chocolade niet beter is dan die van andere supermarktpralines. Afhankelijk van het productsegment vind je alleen kwaliteiten die de koper met Lindt associeert in het prijssegment, dat ook voor Lindt duurder is.
Gebruik in dat geval 400 gram chocolade met 100-125 milliliter slagroom. Voeg al roerende de slagroom beetje bij beetje toe aan de gesmolten chocolade tot je de gewenste dikte hebt. Wil je de chocolade juist iets dunner en vloeibaarder krijgen? Een manier is om er een scheutje zonnebloemolie aan toe te voegen.
Wanneer je Nutella vloeibaar wil maken is het het makkelijkst om de pot met deksel onder te dompelen in warm water. Je kan er ook voor kiezen om de hazelnootpasta au bain-marie op te warmen. Doe de Nutella in een hittebestendige kom en plaats deze op een pot kokend water.
Net als Merckens zijn Alpine smeltschijven geen echte chocolade . Ze zijn een chocoladeverbinding. Nogmaals, dit betekent dat er geen ingewikkeld temperingsproces bij betrokken is om deze chocolade te smelten. Gooi het gewoon in de magnetron en ga aan de slag!
Ja! Merckens Chocolate wordt geproduceerd in een glutenvrije en gecertificeerde Kosher-Dairy faciliteit ! Houd er rekening mee dat banketbakkers en snoepwinkels het product vaak in kleinere zakken verpakken om te verkopen.
De cacaobonen die ervoor gebruikt zijn, zijn de allerbeste in hun soort en worden tijdens het verwerkingsproces op de best mogelijke manier behandeld. Hierdoor is het cacaopercentage in Belgische chocolade hoger dan in de meeste internationale producten.
Chocolade smelt sneller naarmate het percentage cacaoboter en vet hoger is, dus pure chocolade smelt het snelst. Eenmaal gesmolten, is het glanzend en heeft het een goede viscositeit. Pure chocolade van goede kwaliteit met niet minder dan 70 procent cacaobestanddelen geeft je een donkerdere, rijkere smaak.
Smelten: Hak 2 repen (200 g) Lindt Excellence chocolade fijn. Smelt de chocolade au bain-marie (of zet een hittebestendige kom op een pan met een paar centimeter zachtjes kokend water). Laat het water niet koken. Verwarm de gesmolten chocolade voorzichtig tot 118,5 °F (48 °C).
Ontdek onze collectie heerlijke recepten met de beste Lindt-chocolade. Van klassieke cupcakes tot spetterende desserts voor een etentje; er is voor elke gelegenheid wel iets te vinden.
To'ak Chocolate bepaalt de norm voor luxe en maakt enkele van de duurste repen ter wereld, geprijsd tussen de $ 100 en $ 300, van de zeldzame Ecuadoriaanse Nacional-cacao.
Melkchocolade is de meest populaire chocola soort.
De jury met onder andere gastlid Rudolf van Veen was het unaniem eens: van de twintig deelnemers was de bonbon van Marieke de uitgesproken winnaar. De Inca bonbon is te koop in de winkel van Wereldbakker Wijnand aan de Huenderstraat 2 in Laren Gld.