Vreemd genoeg zijn White Jewels niet de duurste aardbeien in Japan, deze eer gaat naar de Kokota Strawberries, een gigantische rode soort, die worden verkocht aan 22 US dollar per stuk.
De Korona is een normale aardbeien soort, dit zijn echt de aller lekkerste. U kunt de planten enkele jaren laten staan. Heeft u thuis nog lege potten staan? Het is fijn om deze vol te planten.
Dit is een Bijin-hime . Vernoemd naar het Japanse woord voor mooie prinses, is het een van de duurste soorten fruit ter wereld. Bekend om zijn zoete rozengeur, is elke Bijin-hime aardbei ongeveer zo groot als een honkbal.
De Korona aardbei is de zoetste aardbeiensoort met uitstekend aardbeien aroma. Zeer geschikt ras voor de volle grond en geeft mooie grote en donkerrode smakelijke vruchten. Korona is goed bestand tegen ziekten. Dit ras adviseren wij voor de moestuin.
Aardbeien zijn het duurste fruit in Japan. Het land importeert ze en verbouwt zelf grote en witte aardbeien. Een dozijn van de laatste kost €13 in de supermarkt, Een koopje vergeleken bij een andere soort die voor ruim €50 per dozijn gaan. Er zijn zelfs vruchten die voor honderden euro's per stuk kosten.
Een pak van 9 amaou-aardbeien in de supermarkt kost je gemiddeld 700-900 yen . Dat is bijna $ 10 voor een pak aardbeien! Er zijn zelfs duurdere versies van amaou-aardbeien te koop in dure warenhuizen die meer dan $ 50 of zelfs $ 100 USD kunnen kosten.
Ze hebben een veel zoetere smaak en een heerlijke sappigheid dan de variëteiten in de VS, waarvan bekend is dat ze een sterke zure smaak en een meer zure smaak hebben. De zoetere smaak in Japanse aardbeien is te danken aan het hoge suikergehalte dat in elke bes wordt gekweekt .
Ze zitten bomvol goede voedingsstoffen en bevatten maar weinig calorieën! Ook voor mensen met diabetes passen aardbeien in een gezond voedingspatroon. Aardbeien bevatten veel vitamine C in en foliumzuur en maar weinig koolhydraten en calorieën (5 gram koolhydraten en 29 kilocalorieën per 100 gram aardbeien).
De regio west Brabant/Antwerpen groeide uit tot het grootste aardbeienteelt gebied van Europa . Heden: Daar waar vroeger de aardbeien enkel in de zomermaanden werden geplukt, is de oogst tegenwoordig een jaarrond.
Was de aardbeien grondig, snij ze, en voeg een snuifje zout en drie stevige snuifjes suiker toe. Meng goed en laat even staan op kamertemperatuur. De suiker helpt om de aardbeien wat zoeter te maken, en zorgt voor een rode siroop, terwijl het zout alle smaak die wél in de aardbeien zit, naar boven brengt.
Yubari King, het duurste fruit komt uit Hokkaido.
Fruit in Japan wordt gezien als een waardevol geschenk waar veel mensen van genieten . Ze zijn ongeëvenaard in smaak en aroma, en deze vruchten zijn ook de kroonjuwelen van de landbouw. Het geven van geschenken in Japan gaat ver terug in de Japanse geschiedenis en is een essentieel aspect van de cultuur.
Echte lekkere verse aardbeien koop je natuurlijk bij de boer bij jou in de buurt! Veel boerderijen waar aardbeien worden geteeld hebben een seizoenswinkel. Zo kun je in het aardbeienseizoen de boerderijwinkel bezoeken met allerlei producten rondom de zomerkoninkjes!
Door het warme weer is er een groot aanbod aan aardbeien. Daardoor zijn de prijzen in korte tijd enorm gedaald. Een bakje van 400 gram kost bij veel supermarkten nog geen 3 euro.
De perfecte aardbeien zijn sappig, heerlijk zoet, groot van stuk, dieprood van kleur en hebben een beetzachte structuur.
In totaal bestaan er meer dan 1.000 verschillende soorten aardbeien waarvan er slechts een 100-tal in onze tuinen worden gekweekt.
Dankzij de gunstige klimaatomstandigheden is de staat Californië de grootste aardbeienproducent van de Verenigde Staten.
China is de grootste producent van aardbeien ter wereld . Het fruit wordt beschouwd als een cruciaal economisch fruitgewas in het land. Het wordt in bijna elke regio van China verbouwd, waarbij de provincies Hebei, Shangdong en Liaoning tot de topproducenten van aardbeien in het land behoren.
Lange, heldere dagen, relatief lage temperaturen en een grotendeels onvervuild klimaat vormen ideale omstandigheden voor fruit en bessen om zich in de loop van de tijd te ontwikkelen. " Door de langere rijpingsperiode hebben Noors fruit en bessen de neiging om zuurder, smaakvoller en geconcentreerder te zijn ", zegt de bekroonde banketbakker Sverre Sætre.
Het wordt aangeraden om ongeveer acht aardbeien per dag te eten . Volgens experts kun je echter ongeveer vier aardbeien van normale grootte per dag eten en tot zes als ze extreem klein zijn, bij elke maaltijd. Je kunt elke dag 200 gram fruit eten, maar je moet altijd een breder scala aan fruit eten.
Aardbeien zijn rijk aan vezels, antioxidanten, vitaminen en mineralen, die helpen de darmen gezond te houden. Antioxidanten helpen bij de absorptie van belangrijke voedingsstoffen, zoals eiwitten en ijzer. Vezels spelen een sleutelrol bij het bevorderen van de spijsvertering en het reguleren van de spijsvertering.
Het wordt aanbevolen dat personen een portie van 8 aardbeien per dag eten. Klinisch onderzoek heeft vastgesteld dat deze aanbeveling een aantal stevige voordelen kan hebben, waaronder potentieel verbeterde hart- en hersengezondheid, verminderd risico op sommige vormen van kanker en beter beheer van diabetes type 2 .
In Japan is de energie die nodig is om aardbeien in de winter te telen niet alleen een klimaatlast gebleken. Het heeft de aardbeienteelt ook duur gemaakt, vooral omdat de brandstofkosten zijn gestegen , wat de winst van boeren schaadt.
De geplukte onrijpe aardbeien kleuren op weg naar de supermarkt nog wel, maar rijpen niet meer. De aardbei uit de supermarkt ziet er dus uit als een lekkere rijpe aardbei, maar heeft dus de smaak van een aardbei die net een paar dagen te vroeg geplukt is.
Wateraardbei, dat doet je denken aan lekkere aardbeien. Helaas! De prachtige donkerrode vruchten zijn niet eetbaar. De naam is afgeleid aan de vorm van de vrucht en jammer genoeg niet van de smaak.