Appels bewaren kun je het beste zo doen Het is het beste om appels te bewaren op een donkere, vochtige en koude omgeving (4-5°C is ideaal), zoals de groentelade van je koelkast. Daar blijven je appels vers, sappig en smaakvol. Heb je een garage of een koele kelder dan kun je de appels daar pima bewaren.
Appels. Appels kun je het beste bewaren in de koelkast op 4 °C. Dan zijn ze wel drie weken langer houdbaarder dan buiten de koelkast. Heb je een gezin dat een kilo appels per dag verorbert, dan is het natuurlijk economischer om ze buiten de koelkast te bewaren.
Appels blijven buiten de koelkast ongeveer 3 tot 7 dagen goed. Bewaart u ze in de koelkast, dan kunt u ze wel zo'n 2 tot 4 weken bewaren. De koele, donkere plek met een hoge luchtvochtigheid zorgt ervoor dat het rijpingsproces van de appel wordt vertraagd. De beste temperatuur is tussen de 0 en 4 graden.
Het is het beste om appels te bewaren in een donkere, vochtige en koude omgeving (30°F tot 35°F), zoals de groentelade van uw koelkast , die uw appels vers, sappig en smaakvol houdt. Het koelen van uw appels is vooral belangrijk als u in een gebied woont met een zeer warm of vochtig klimaat.
Gecontroleerde atmosfeer is de sleutel om appels het hele jaar door te bewaren: het zout Na de oogst kunnen appels maandenlang worden bewaard in opslagruimtes met gecontroleerde atmosfeer, waar de temperatuur, zuurstof-, koolstofdioxide- en vochtigheidsniveaus zo worden aangepast dat ze in winterslaap gaan.
Appels bestaan voor 84% uit water, dus de beste manier om appels in de winter te bewaren en ze vers en sappig te houden, is door de luchtvochtigheid op 90-95% te houden . Professionele kwekers hebben kamers met gecontroleerde atmosfeer waar ze de luchtvochtigheid kunnen instellen.
Vóór de kennis van inblikken of de beschikbaarheid van elektriciteit, moesten appels meestal vers gegeten of gekookt worden. Mensen leerden hoe ze appels konden drogen door ze in plakjes te snijden en ze in de hete zon te leggen of aan een dik touw te rijgen . Door appels te drogen, konden ze bewaard worden voor de wintermaanden.
Staan appels in de Schijf van Vijf? Appels staan net als ander fruit in de Schijf van Vijf. Voor volwassenen geldt het advies om minimaal 2 porties fruit per dag te eten.
Appels zijn super gezond, maar het is natuurlijk niet zo dat je geen kans hebt om ziek te worden als je dagelijks een appel eet. Neem gerust elke dag een appeltje, maar blijf wel lekker variëren. Alle soorten fruit bevatten weer andere gezonde stoffen. We adviseren je om 2 stuks fruit per dag te eten.
Appels worden voornamelijk bewaard in koelcellen met Controlled atmosphere en kunnen tot wel 12 maanden worden bewaard onder CA/ULO! Appels blijven in goede conditie bij temperaturen tussen 0 en 5 ºC, afhankelijk van het ras.
Door het fruit te besprenkelen met wat citroen-, limoen- of sinaasappelsap. De enzymen in het fruit die voor de verkleuring zorgen, werken namelijk minder goed in zuur. Ook vitamine C gaat verkleuring tegen.
De boosdoener: ethyleen
Hoe langer je een appel laat liggen, hoe meer ethyleengas hij namelijk produceert. Dat gas versnelt het rijpingsproces en doet appels dus sneller rotten. Als je je appels in een frisse omgeving zoals de koelkast legt, wordt de uitstoot van het ethyleengas vertraagd.
Stop je gesneden fruit direct in een goed afgesloten trommel. Hoe minder zuurstof er bij je fruit komt, hoe minder snel het bruin kleurt. Pak je gesneden fruit goed in met huishoudfolie dan komt er ook geen zuurstof bij en voorkom je bruining.
Ik bewaar verpakte appels in een kartonnen doos . Het hoeft niet luchtdicht te zijn, maar wel strak genoeg om de luchtcirculatie te belemmeren. Ik heb appels bewaard in een onverwarmde kelder, een voorraadkast, een afgesloten veranda, een onverwarmde zolder, zelfs in een wortelkelder, aardappelen en alles.
Appels en peren kun je in stukjes of schijfjes invriezen maar ze verkleuren snel. Was de partjes en leg ze voor je ze invriest 20 minuten in een oplossing van 2 eetlepels citroensap op 1 liter water. Schil bananen, en snijd ze in stukken of plakjes. Je kunt ze ook heel invriezen.
Appels in de supermarkt zijn soms wel een jaar oud… Normaal gesproken kun je appels na de pluk ongeveer één tot twee weken bewaren. In de koelkast kun je de levensduur verlengen tot hooguit twee maanden.
Het is het beste om appels te bewaren op een donkere, vochtige en koude omgeving (4-5°C is ideaal), zoals de groentelade van je koelkast. Daar blijven je appels vers, sappig en smaakvol. Heb je een garage of een koele kelder dan kun je de appels daar pima bewaren.
Appels zijn goed voor je hart
Daarnaast hebben ze veel polyfenolen. Dit zijn plantaardige stoffen die antioxidanten bevatten en de bloeddruk kunnen reduceren.
2- De appel :
Pectine, een oplosbare en zeer hydrofiele vezel, is doordrenkt met water in het spijsverteringskanaal, verhoogt het volume van de ontlasting en vergemakkelijkt doorvoer in het geval van obstipatie. Rauw geconsumeerd, de appel heeft samentrekkende eigenschappen om bijvoorbeeld diarree te stoppen.
Appels die niet bedoeld zijn voor de verse markt worden opgeslagen bij lage temperaturen, met lage zuurstofniveaus en hoge koolstofdioxideniveaus . Hoewel dit de natuurlijke productie van ethyleen en de effecten daarvan door de appels vertraagt, moeten er vaak fungiciden worden toegepast om te voorkomen dat schimmelrot zich vastzet.
Bewaar uw appels op een koude en vochtige plek, zoals een onverwarmde kelder, kelder, onverwarmde garage of zelfs een koele kamer met de radiator uit . Controleer ze regelmatig om er zeker van te zijn dat er geen rotte appels tussen zitten - het is waar dat één rotte appel de hele oogst kan bederven.
De ideale omgeving voor het bewaren van appels is een vochtige plek met een temperatuur boven het vriespunt ; tussen 34° en 40°F is ideaal. Voor een klein aantal appels is de groentelade in uw koelkast een geweldige bewaarplek.
Appel en peer
Om het afrijpingsproces te vertragen, bewaar je het fruit het best op een koele, vorstvrije en donkere plaats zoals een garage, schuur of kelder. Zorg ook voor voldoende luchtcirculatie, bijvoorbeeld door de deuren of ramen soms open te zetten, zodat het ethyleen weggevoerd wordt.
In de koelkast: 4–6 weken . Eenmaal gesneden: 3–5 dagen in de koelkast, 8 maanden in de vriezer. Gemaakt tot appelmoes: 7–10 dagen in de koelkast, 2 maanden in de vriezer. Gekookt, zoals in het geval van appeltaart: 3–5 dagen in de koelkast.
Je kunt er ook appelmoes, appelboter of appelgelei van maken . Je kunt ze in muffins, crumbles en cakes doen. Je kunt ze in sandwiches leggen. Je kunt ze roosteren met worstjes of ze in een boerenkoolsalade gooien.