Fruit uit blik, pot of diepvries Zowel fruit uit blik, fruit uit pot en fruit uit de diepvries bevatten ongeveer dezelfde hoeveelheid voedingsstoffen als vers fruit.
Abrikoos. De abrikoos kun je vers eten maar ook gedroogd, uit blik of glas. Aan abrikoos uit blik of glas wordt wel vaak siroop toegevoegd wat veel suiker bevat. Het is dus gezonder om een abrikoos vers te eten.
De routinematige toevoeging van citroenzuur en ascorbinezuur aan fruit vóór het invriezen resulteerde in aanzienlijk hogere antioxidanten, vitamine C en fenolen. Consumenten die ingeblikte of bevroren abrikozen eten, kunnen erop vertrouwen dat de voedingswaarde vergelijkbaar of beter is dan die van verse abrikozen .
Fruit uit blik of pot en diepvriesfruit bevat ongeveer evenveel voedingsstoffen als vers fruit. In fruit zit onder andere vitamine C, vitamine A, foliumzuur, kalium, ijzer en calcium. De hoeveelheden voedingsstoffen zijn bij elke soort anders, maar zelfs binnen dezelfde fruitsoort kunnen verschillen bestaan.
Verder bevat een abrikoos de vitamines A, B en C. ,,Maar ook mineralen als calcium, magnesium, selenium, kalium en fosfor”, vervolgt Marsman. Toch raadt de voedingsdeskundige aan niet meer dan drie stuks per dag te eten. ,,Het is één van de gezondere fruitsoorten, maar afwisseling is het beste.
Abrikozen bevatten weinig calorieën, zijn licht verteerbaar en zijn rijk aan vitamine E. Bovendien bevat de abrikoos veel kalium. Ideaal om je bloeddruk onder controle te houden en zowel spieren als zenuwen beter te laten werken. Verwelkom de abrikoos in je fruitmand als natuurlijk ontstresser.
Abrikozen bevatten een ontspannende combinatie van vitamine A, C, kalium, magnesium en vezels. Ze bevatten ook melatonine, wat ons helpt in slaap te vallen . Daarom kunnen abrikozen een goede bron zijn voor een snack voor het slapengaan.
Volgens de USDA's Dietary Guidelines, zouden volwassenen minstens 2 porties fruit per dag moeten eten. En fruit uit blik kan absoluut net zo gezond zijn (of zelfs gezonder) dan zijn verse tegenhanger .
Laat u niet misleiden door de slechte reputatie van ingeblikt fruit
Bevroren fruit behoudt ook zijn vitaminen, dus je verliest geen smaak of voedingsstoffen, ongeacht welke je kiest voor je perzikcrumble . De enige details die je echt moet onthouden met perziken uit blik zijn de uitlek- en kooktijden.
Een blik van 15-1/4 ounce gesneden perziken bevat ongeveer 10 ounces fruit en 2/3 kopje siroop, wat ongeveer 200 calorieën toevoegt. Een portie van een half kopje bevat maar liefst 25 gram koolhydraten en 21 gram suiker , waardoor het meer een decadent dessert is dan een lichte snack.
250 g Abrikoos, in blik bevat 225,00 mcg vitamine A, 7,8 mg vitamine C, 0,00 mcg vitamine D en 0,75 mg ijzer , 17,50 mg calcium, 443 mg kalium. Abrikoos, in blik behoort tot de categorie 'Andere vruchten en fruitsalades'.
De vrucht bevat in gedroogde vorm verschillende belangrijke voedingsstoffen, zoals vitamine B, ijzer, magnesium, natrium en kalium. Het mineraal kalium heeft als gunstige werking dat het de bloeddruk kan verlagen. Voor mensen met hoge bloeddruk is het dan ook verstandig gedroogde abrikozen te eten.
Abrikozen bevatten heel weinig suiker .
De USDA merkte op dat één verse abrikoos iets meer dan drie gram suiker bevat. Abrikozen zijn een geweldige keuze als je je fruitroutine wilt veranderen, maar toch iets lekkers en gezonds wilt eten.
Doordat het vocht uit de vrucht is gehaald zijn de suikers, vitaminen en mineralen veel meer geconcentreerd en bevatten daardoor een hogere voedingswaarde dan verse abrikozen.
Abrikozen en afvallen
Abrikozen kunnen je namelijk helpen bij het afvallen. Abrikozen bevatten relatief weinig calorieën, maar hebben toch een hoge voedingswaarde. Hierdoor kan het eten ervan voor een vol gevoel zorgen, zonder dat je veel calorieën binnenkrijgt.
Qua calorieën is de keuze snel gemaakt. Een abrikoos bevat er namelijk slechts 11 per stuk, terwijl een nectarine en perzik respectievelijk 38 en 45 calorieën per stuk bevatten. Een abrikoos is natuurlijk vaak kleiner dan een nectarine of perzik, dus zo vreemd is dat niet.
Hoeveel groente en fruit per dag? Het advies is om elke dag 250 gram groente en 200 gram fruit te eten. Niet in één groente zitten alle voedingsstoffen uit groente die je nodig hebt. En datzelfde geldt voor fruit.
Hoewel er geen enkele voedingsbron is die direct tot gewichtsverlies kan leiden, zijn voedingsmiddelen zoals perziken rijk aan voedingsstoffen en bevatten ze weinig calorieën. Volgens het Centers for Disease Control and Prevention (CDC) kunnen perziken een rol spelen bij het afvallen of op gewicht blijven, wanneer u ze verkiest boven voedingsmiddelen met meer calorieën .
Vitamine C-niveaus bleken bijna 4x hoger in blik dan in vers . Folaatniveaus bleken 10x hoger in blik dan in vers.
Maar vergeet ook niet de perziken, peren, ananas en meer uit blik! U weet misschien niet dat veel ingeblikt fruit zoals perziken geplukt worden op het hoogtepunt van rijpheid en binnen een paar uur van het veld naar het blik gaan. Dit betekent dat ze rijp zijn tot hun volledige voedingswaarde en smaak aan de plant voordat ze in uw supermarkt belanden.
Als ze met mate worden gegeten, zijn perziken meestal veilig. Te veel perziken per dag kan de volgende problemen veroorzaken: Spijsverteringsproblemen: Perziken bevatten natuurlijke suikers, polyolen genaamd, die niet altijd goed overweg kunnen met uw darmbacteriën. Deze suikers kunnen onverteerd blijven in de darmen en krampen, misselijkheid en een opgeblazen gevoel veroorzaken.
Volgens de Britse NHS tellen verse, bevroren, ingeblikte of gedroogde groenten en fruit bijvoorbeeld allemaal mee voor uw vijf stuks fruit en groente per dag. "U moet fruit en groente eten, of ze nu vers, bevroren of ingeblikt zijn, of gedroogd of gefermenteerd; elk van deze vormen is voedzaam ," zegt Barrett.
Abrikoos biedt veel goede voedingsvezels en bevat halfoplosbare en halfonoplosbare vezels. Oplosbare vezels hebben invloed op uw metabolisme, algehele gezondheid en gewichtsverliesplannen . De levendige en harige oranje abrikozen zijn een caloriearm voedsel vol mineralen en antioxidanten en zouden bijna geen vet bevatten.
Gedroogde abrikozen zijn rijk aan magnesium, wat een stress-buster is . Sommige mensen zeggen zelfs dat magnesium helpt hartkloppingen te verminderen die door stress worden veroorzaakt. Magnesium is ook een natuurlijke spierontspanner. Abrikozen bevatten ook veel vezels en vitamine C.
Gedroogde abrikoos heeft een anti-cholesterol effect; porties gedroogde abrikozen kunnen het slechte cholesterol verlagen . Daarnaast zijn gedroogde abrikozen een beschermend dieet tegen hart- en vaatziekten. Onderzoek toonde aan dat een hoog vezelgehalte in gedroogde abrikozen helpt het cholesterol te verlagen en het spijsverteringsproces te bevorderen.