Maar er is meer mogelijk dan die saaie witte boterham met alleen maar pindakaas. Op brood zijn de combi's alleen al niet aan te slepen: kaas, sambal, chilisaus, jam, hagelslag, Schuddebuikjes, banaan, honing, kokos, komkommer, chocopasta en waarschijnlijk nog veel meer.
Toepassingen. Pindakaas wordt in Nederland meestal op brood gegeten, soms in combinatie met ander beleg, zoals hagelslag of suiker. Pindakaas kan ook de basis vormen voor een vorm van satésaus, de pindasaus. De pindakaas wordt daartoe gemengd met melk, sambal, sojasaus, zout, suiker en eventueel ui of andere kruiden.
Pindakaas en banaan zijn een andere iconische, favoriete combinatie. Deze combinatie is niet alleen heerlijk, maar zit ook boordevol gezonde goedheid. De natuurlijke zoetheid van rijpe bananen vult de nootachtige romigheid van Peter Pan Peanut Butter aan, wat zorgt voor een bevredigende snack of een snel, energiek ontbijt.
Fruit en noten zijn een klassieke combinatie en smaken perfect op pindakaastoast. Ideale ingrediënten zijn bessen, amandelschaafsel, gehakte walnoten en plakjes banaan. Je kunt er ook chiazaad en gemalen lijnzaad overheen strooien voor extra crunch en voedingswaarde.
Meng PB met yoghurt, kaneel en een vleugje honing of ahornsiroop . Dip in appelschijfjes, selderij of smeer op toast met banaanschijfjes en kokos. Meng in noedels. Dankzij de zoute, nootachtige smaak en romige textuur smaken Aziatisch geïnspireerde noedelgerechten goddelijk met pindasaus.
Verse bessen - Niets zegt zomer meer dan wat verse bessen. Je kunt ze plukken, ze voorbereiden en ze combineren met wat pinda's voor een snack die allerlei voedingsstoffen bevat en je langer zal verzadigen. Er is geen betere manier om wat zomer toe te voegen aan je Virginia Peanuts.
Elke dag een handje noten
Vraag jij je af waarom 100% pindakaas eigenlijk een gezonde keuze is? Het eten van pinda's en andere ongezouten noten verlaagt het LDL-cholesterol en verkleint de kans op hartziekten. Dit komt waarschijnlijk doordat er veel onverzadigd vet in noten zit.
Smaakcombinaties met pinda in een fruithapje
🍌🥜 Banaan en pindakaas: Een klassieke combinatie die altijd een succes is. (Hier word ik zelf ook altijd heel blij van!) 🍏🥜 Gekookte appel, kaneel en pindakaas: De frisheid van de appel gaat goed samen met de romige pindakaas.
Pindakaas kan je op elk moment van de dag gebruiken. Bijvoorbeeld 's ochtends een schepje door de havermout, een lepeltje door de smoothie, of op een lekkere boterham. Varieer de lunch met lekkere bananen-pindakaas wentelteefjes of een peanut-butter jelly tosti. 's Avonds ideaal als basis voor satésaus.
Schijfjes Granny Smith appel werken goed, vooral in combinatie met jam of marmelade. Ik gebruik plakjes vers fruit in plaats van jam - appels, peren, aardbeien. Zo lekker! Bananen zijn mijn go to!
Je kunt gewoon een bruine boterham met pindakaas eten als ontbijt, maar probeer ook eens havermoutpap met een lepel pindakaas (of twee). Of voeg het toe aan yoghurt of kwark met granola. Ook smoothies kun je met pindakaas verrijken. Het maakt een ontbijtje meteen zwaarder waardoor je langer vol zit.
Waarom is pindakaas met banaan gezond? Vitamine C bevordert de opname van ijzer uit de voeding. En laat er nou in een banaan per 100 gram 8,7 gram vitamine C zitten. Dit kan het ijzer uit de pindakaas dus beter opnemen.
Niet-100% pindakaas is beter te smeren. Er zijn stoffen aan toegevoegd zoals emulgatoren en palmvet om de pindakaas smeerbaar te houden. En dát maakt deze pindakaas minder gezond. Kies je voor pindakaas, neem dan dus een variant met 100% pinda's, zonder toegevoegd zout, suiker, emulgatoren en ander vet.
Notenpasta's en notenspreads
Die kun je prima gebruiken als afwisseling voor pindakaas. De 100% notenspreads zonder toegevoegd suiker en zout zijn de gezondste keuze. Op het etiket kun je zien of er zout of suiker aan is toegevoegd. Kijk hiervoor bij de ingrediënten.
Indien je erg gezond eet en de theelepel pindakaas die je neemt binnen je caloriebehoefte valt, is afvallen geen probleem. De hoge hoeveelheid calorieën is bovendien ook erg verzadigend. Een te grote hoeveelheid pindakaas in een vloeibare smoothie is echter minder verstandig.
Zijn er nadelen aan het eten van pindakaas? Pindakaas is een calorierijk voedsel , dus houd dat in gedachten als u uw calorie-inname in de gaten houdt. Sommige pindakaassoorten kunnen meer toegevoegde suikers, gehydrogeneerde oliën en zout bevatten, dus controleer het etiket nogmaals en kies de optie die het beste bij u past.
Ja, pindakaas is hartstikke goed voor je stoelgang. Een goede stoelgang vereist namelijk voldoende voedingsvezels: plantaardige bestanddelen die positieve invloed op je lichaam hebben. Zo houden ze vocht vast in de darmen, waardoor je − hoe zullen we het noemen − makkelijker doorspoelt.
Cocktailsaus, Marinara, Alfredo saus, kaas, bieten, Jello, uien, Jalapeños, salsa, hummus, Coleslaw , ... Ik stop nu maar, want ik dacht net aan het eten van pindakaas met coleslaw en ik heb een beetje overgegeven. Ik heb al eerder coleslaw met pindakaas en pinda's gegeten!
Varkensvlees krijgt ook een boost van pindakaas. Wij zijn er dol op als onderdeel van een marinade of dipsaus.
De combinatie van plantaardige eiwitten en gezonde vetten helpt de bloedsuikerspiegel in evenwicht te brengen en het energieniveau te stabiliseren om die middagdip te voorkomen. Peanut Butter and Coconut Bites zijn een heerlijke, energieke snack voor onderweg.
Pindakaas-bananenbroodjes smaken heerlijk! Ze zijn een stuk gezonder dan pindakaas-jambroodjes . Soms eet ik alleen een banaan met pindakaas. Noten en fruit is eigenlijk een klassieke combinatie, er is niks raars aan.
Dit komt doordat een verbinding genaamd Tannin, aanwezig in thee, de absorptie van voedingsstoffen kan blokkeren wanneer het wordt ingenomen met noten. Dus, als u de voordelen van noten wilt plukken, dan is het het beste om ze niet te combineren met thee .
Ik ben altijd al fan geweest van de klassieke appel-pindakaas, maar holy cow, ik ben nu geobsedeerd door pindakaas en sinaasappels! Ik vind het heerlijk om mijn sinaasappel te schillen en in pindakaas te dippen ! Lekker...