Wanneer er onvoldoende vrije ruimte is in de koelkast, kan de koude lucht niet goed circuleren en kan het voedsel (meestal aan de achterkant van de koelkast) bevriezen. Probeer de koelkast zo in te delen dat er voldoende ruimte is tussen de producten en dat de lucht vrij kan stromen.
Ijs in de koelkast is vrij normaal. Wanneer de lucht wordt gekoeld in de koelkast kunnen de koelelementen ervoor zorgen dat het vocht in de koelkast bevriest, de condens die je ook wel ziet in de koelkast vriest aan.
Waarom bevriest mijn koelkast alles? Voedsel dat in de koelkast bevriest, kan door een handvol oorzaken worden veroorzaakt, waaronder alles van een defecte temperatuursensor tot geblokkeerde ventilatieopeningen, een lekkende deurafdichting en meer.
IJsafzetting ontstaat voornamelijk doordat er warme lucht de koel-vriescombinatie instroomt. Dit kun je voorkomen door de deur niet te vaak te openen of te lang open te laten staan. De koude lucht in het apparaat moet goed van de buitenomgeving worden geïsoleerd.
Het is iets heel normaals: de combinatie van het verkoelen van de lucht, de warme lucht die naar binnen komt door de open deur, zo ontstaat er ijs in de koelkast. Vaak gaat deze ijsafzetting in de koelkast aan de achterwand zitten. Je koelkast gaat hierdoor overuren draaien en wordt kouder dan normaal.
Vorst- en ijsvorming door overmatig vocht kan een teken zijn van defecte afdichting en luchtlekken, of overbelaste systemen . Maak je geen zorgen - met deze stappen kun je je koelkast en vriezer weer normaal maken en ijsvorming voorkomen om je systemen soepel te laten werken.
Tijdens het koelproces begint de vochtigheid/het vocht te condenseren op de achterwand, omdat dit een van de koudste plekken in de koelkast is . Deze druppels kunnen bevriezen en er kan ijs op de achterwand ontstaan.
Je koelkast moet rond de 4 graden Celsius koud zijn. Wij adviseren de volgende temperatuurinstellingen te gebruiken: Koelgedeelte: rond de 4 graden Celsius. Vriesgedeelte: rond de -20 graden Celsius.
Het afvoergaatje is een klein gaatje en bevindt zich doorgaans boven de groentelades in de achterwand van de koelkast. Gebruik een wattenstaafje of een klein borsteltje om het gaatje schoon te maken. Spoel het daarna door met een beetje azijn om algenvorming te voorkomen.
Als komkommers eenmaal zijn ingevroren, behouden ze nooit meer hun originele, knapperige textuur, maar je kunt bevroren en ontdooide komkommers nog steeds gebruiken in soepen, smoothies, sauzen en dips of drankjes . Probeer je bevroren komkommers eens in deze recepten: Komkommergazpacho.
Hoewel je komkommers kunt invriezen, mag je de groente nooit in zijn geheel invriezen vanwege het hoge watergehalte . "Het water in de cellen bevriest en vormt grote ijskristallen die de celwanden kunnen beschadigen," zegt Carla L. Schwan, Ph.
Als uw koelkast te koud is , zoek dan de temperatuurmeter en pas deze dienovereenkomstig aan. Weet u niet zeker welke temperatuur correct is, verhoog dan de temperatuur in uw koelkast. De ideale temperatuurinstelling is 38º F (3º C). Als u hem kouder hebt ingesteld, kan uw eten bevriezen.
Wanneer er onvoldoende vrije ruimte is in de koelkast, kan de koude lucht niet goed circuleren en kan het voedsel (meestal aan de achterkant van de koelkast) bevriezen. Probeer de koelkast zo in te delen dat er voldoende ruimte is tussen de producten en dat de lucht vrij kan stromen.
Pas de instellingen van uw groentelades aan . Sommige groentelades hebben instelbare temperatuurinstellingen. Als de instelling te laag is, kan het zijn dat u merkt dat groenten in de koelkastlade bevriezen. Als uw groentelades afzonderlijke temperatuurinstellingen hebben, verhoogt u de temperatuur van de lades om te voorkomen dat voedsel bevriest.
Houd voedsel uit de buurt van de ventilatieopeningen.
Geblokkeerde ventilatieopeningen verhinderen dat lucht goed stroomt en leiden tot overkoeling . De ventilatieopeningen moeten te allen tijde 2 inch (5 cm) vrij zijn. Bovendien is de kans groter dat voedsel met een hoog watergehalte (zoals vlees, fruit en groenten) bevriest als het in de buurt van de ventilatieopeningen wordt geplaatst.
Normaal gesproken loopt het condenswater over de achterwand naar beneden, naar de condenswaterafvoer. Als dit condens niet meer goed afgevoerd kan worden zal er veel vocht in de koelkast blijven liggen. Dit kan gaan aanvriezen, waardoor je een dikke laag rijp krijgt op de achterwand.
Ideale temperatuur
Voor goed gekoelde producten is de beste temperatuur in het koeldeel 4 °C. Eten en drinken blijven bij deze temperatuur langer goed en ziekmakende bacteriën groeien nauwelijks. Voor de vriezer is -18 °C de beste temperatuur. Dan blijven de voedingsstoffen in de ingevroren producten langer goed.
Koelkast met een draaiknop
Een ezelsbruggetje is: hoe hoger de stand, hoe lager de temperatuur. Wanneer een koelkast 7 standen heeft, is stand 7 het koudst. Je stelt de thermostaat in op 60 procent van de maximale stand. Bij 7 standen draai je de thermostaat tot 4.
De volgende stappen kunnen een oplossing bieden tegen ijsvorming in de koelkast: controleer de temperatuurinstelling, open de deur niet te vaak, laat de koelkast niet te lang open staan en controleer de afdichtingen van de deur op barsten, scheuren en spleten.
Als er niet genoeg gekoelde items zijn om deze koude lucht te absorberen, kan het vershoudvak te koud worden, waardoor voedsel bevriest . Om te voorkomen dat een GE-koelkast bevriest door gebrek aan voedsel, moet u proberen deze altijd voor ¾ vol te houden.
Frost free koelkasten met vriezer zijn geweldig omdat je ze niet handmatig hoeft te ontdooien. In plaats daarvan gebruiken ze ventilatoren om koude lucht rond te blazen en ijs te verwijderen. Maar je kunt een ophoping van ijs krijgen als je de deur te lang open laat staan of als je de koelkast te vol laadt .
Om dit te voorkomen, probeer de deur van uw koelkast niet te vaak te openen . Zorg ervoor dat de deur niet te lang open blijft staan als u het apparaat gebruikt. Controleer uw apparaat op scheuren of scheuren in de afdichting. Zoals eerder vermeld, wordt het vinden van een overmatige hoeveelheid ijs in een koelkast vaak veroorzaakt door een interactie tussen warme en koude lucht.
In principe al je eten verwijderen, de stekker uit het stopcontact halen, alle ijs laten smelten en dan het compartiment laten drogen. De stekker er weer in doen, laten afkoelen en dan je eten weer in het compartiment doen.