Hormonen Het is echt geen fabeltje dat vrouwen rondom de menstruatie meer zin hebben in chocolade. Als we chocolade eten, wordt er dopamine aangemaakt en voelen we ons tijdelijk gelukkiger. Ook zorgt chocolade ervoor dat we meer zin in seks krijgen. Een goede reden om vaker chocolade te eten dus.
Veel vrouwen verlangen vooral naar chocolade. Dit komt omdat chocolade magnesium bevat. Dit is een stof waar veel vrouwen tekort aan hebben. Chocolade bevat ook fenylethylamine; een stofje dat een rol speelt bij het aanmaken van serotonine.
Ook bevat chocola magnesium, een stof die ervoor zorgt dat krampen minder heftig worden, dus ook kramp in de baarmoeder. Door de schommelingen in hormonen krijg je ook zin in koolhydraten, die ook in chocolade zitten. Dit alles zorgt ervoor dat het heel logisch is dat je zin krijgt in chocola tijdens je ongesteldheid.
Chocola vind je vaak zo lekker omdat je de zoete smaak associeert met de grote hoeveelheid calorieën en de belonende waarde van cafeïne-achtige stoffen in de cacao. Dit associatief leerproces verklaart waarom prikkels als de geur en kleur van een stuk chocola smaakverwachtingen oproept.
Het is gebruikelijk dat hormonale veranderingen chocoladetrek veroorzaken. " Hormonale veranderingen die het gevolg kunnen zijn van stress, menstruatie of zwangerschap kunnen redenen zijn waarom mensen chocolade willen, maar het is waarschijnlijker dat ze zin hebben in een heerlijk voedsel met veel suiker en vet ", zegt Haar.
Bij vrouwen lijkt het verlangen naar chocolade, volgens talrijke studies, samen te hangen met hormoonveranderingen (menstruatie, zwangerschap etc.). Vrouwen hebben ook last van een daling van serotonine in de week voor de menstruatie, wat leidt tot een daling van andere hormonen in hun systemen, wat op zijn beurt leidt tot een verlangen naar chocolade.
Chocolade – of de cacao in chocolade – staat bekend als zinnenprikkelend middel, die ervoor zorgt dat jouw libido een boost krijgt. In chocolade zit het stofje fenylalanine: een liefdespeptide dat je lichaam zelf in kleine hoeveelheden aanmaakt. Wanneer je chocolade eet, schiet de productie van dit stofje omhoog.
Chocolade is een multisensorieel product dat onze vijf zintuigen aanspreekt dankzij de combinatie van kleur, bite, mondgevoel en de complexiteit van smaken en aroma's . Ontdek hieronder de belangrijkste redenen waarom mensen chocolade consumeren en waar ze naar op zoek zijn in chocoladeproducten!
Niet veel mensen zullen het weten, maar chocolade wordt gezien als een afrodisiacum, dat kalmerende chemicaliën voor de hersenen vrijgeeft die de energie en het verlangen verhogen. Chocolade is bewezen een natuurlijke high te produceren die de stemming van een persoon verbetert en dit wordt vaak gelijkgesteld aan verliefdheid .
Crisp en chocolade verlangens kunnen geassocieerd worden met bepaalde mooie jeugdherinneringen, waar we naar grijpen als we op zoek zijn naar een gevoel van troost of beloning . We kunnen ook verlangen naar de gevoelens van plezier die het eten van vet en suikerrijk voedsel biedt, net zoals we dat doen als we gestrest zijn.
90% van de ondervraagde vrouwen gaf aan naar rust, liefde, aandacht en warmte te verlangen, 10% van de vrouwen naar seks of eten. Uit ervaring blijkt dat een vrouw die rust, liefde, aandacht en warmte krijgt tijdens haar 'winterperiode', haar batterijen weer volledig kan opladen.
Je kunt het beste gaan voor kruisbloemige- en bladgroenten (zoals kool, spruitjes en broccoli) in plaats van zetmeelrijke groenten (waaronder aardappels, pompoen en erwten). Magnesium: magnesiumrijk eten helpt tegen menstruatiepijn (krampen), verbetert je slaap en helpt om je meer ontspannen te voelen.
De oorzaken van een chocolade verslaving zijn vooral de stoffen in chocolade die verschillende neurotransmitters in de hersenen activeren: suiker, cafeïne en theobromine. Suiker zorgt dat er meer vrijkomt van de neurotransmitter dopamine, waardoor je een fijn gevoel ervaart wanneer je chocolade gaat eten.
Dit komt doordat het eten van chocolade een chemische high geeft door de afgifte van dopamine in onze hersenen. Fenylethylamine, een chemische stof die in chocolade zit, zou die hormonen activeren die lichamelijke sensaties versterken. Kortom, chocolade geeft je een kunstmatige chemische high die liefde kan vervangen .
In chocolade zit het stofje fenylethylamine, dat belangrijk is voor de aanmaak van serotonine. Serotonine is een neurotransmitter die zorgt voor een goed humeur, dat verklaart direct waarom je van een stuk chocolade zo blij kunt worden. We zien dan ook dat veel vrouwen met PMS veel zin hebben in chocolade.
Studies hebben aangetoond dat het consumeren van chocolade de productie van endorfine stimuleert, een hormoon dat geassocieerd wordt met een gevoel van vreugde of tevredenheid. Bovendien kan chocolade bij veel mensen een gevoel van warmte en comfort opwekken dat stress kan verlichten.
Chocolade is altijd beschouwd als een symbool van liefde en verlangen . Door de tijd heen is het gebruikt als een hulpmiddel van verleiding en romantisch geschenk, aanwezig op dates, jubilea en verklaringen van genegenheid.
Het is echt geen fabeltje dat vrouwen rondom de menstruatie meer zin hebben in chocolade. Als we chocolade eten, wordt er dopamine aangemaakt en voelen we ons tijdelijk gelukkiger. Ook zorgt chocolade ervoor dat we meer zin in seks krijgen. Een goede reden om vaker chocolade te eten dus.
Chocolade eten kan direct onze stemming verbeteren . Het zorgt ervoor dat we ons goed voelen omdat het de afgifte van chemicaliën in onze hersenen activeert die ons vreugde brengen. Chocolade bevat iets dat endorfine heet, wat natuurlijke stoffen zijn die ons een gelukkig gevoel geven. Wanneer we chocolade eten, is het alsof we een kleine uitbarsting van geluk krijgen.
Wanneer iemand een sterke behoefte naar chocola heeft dan kan dit een indicatie zijn van een vitamine en / of mineralentekort. Een tekort van het mineraal magnesium kan ervoor zorgen dat jij een sterke drang naar chocola gaat krijgen. Houd hier dus rekening mee wanneer je naar chocola hunkert.
Flavonoïden hebben een beschermende werking tegen hart- en vaataandoeningen; Chocolade zorgt voor de aanmaak van endorfine. Dit onderdrukt pijn en zorgt voor een euforisch gevoel.
Tijdens de momenten dat het in de mond is, ontstaat het chocoladegevoel door de manier waarop de chocolade wordt gesmeerd, hetzij door ingrediënten in de chocolade zelf, hetzij door speeksel of een combinatie van beide . Vet speelt bijna onmiddellijk een belangrijke rol wanneer een stuk chocolade in contact komt met de tong.
Bruine rijst: bruine rijst bevat onder andere zink. Dit mineraal heeft een gunstig effect op je libido. Avocado: avocado's bevatten een hoog gehalte aan foliumzuur, dat de bloedcirculatie bevordert. En een verhoogde bloedcirculatie kan dan weer je zin in seks verhogen.
Verschillende onderzoeken die sindsdien plaatsvonden hebben aangetoond dat van alle alcoholische dranken die je vóór seks kan drinken, rode wijn de enige is die je seksuele ervaring daadwerkelijk kan verbeteren en verbeteren. En om meer dan één reden. Alcohol in kleine hoeveelheden verhoogt dus je libido.