De cacaobonen die ervoor gebruikt zijn, zijn de allerbeste in hun soort en worden tijdens het verwerkingsproces op de best mogelijke manier behandeld. Hierdoor is het cacaopercentage in Belgische chocolade hoger dan in de meeste internationale producten.
Belgische chocolade staat bekend om het gebruik van hoogwaardige cacaobonen. Deze bonen worden zorgvuldig geselecteerd uit verschillende regio's over de hele wereld, waarbij alleen de beste kwaliteit wordt gekozen. Het gebruik van hoogwaardige cacaobonen zorgt voor een unieke smaak en textuur in Belgische chocolade.
Belgische chocolade staat bekend om zijn unieke smaakprofielen. Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 17e eeuw, heeft België zich ontwikkeld tot een ware chocoladehoofdstad. De combinatie van hoogwaardige cacaobonen, vakmanschap en passie resulteert in chocolade met een ongeëvenaarde smaak.
Maar wat maakt Belgische chocolade zo geliefd en hoe is België een van de weinige landen met zo'n lange geschiedenis met chocolade geworden? De fijne structuur. Belgische chocolade is zo fijn gemalen dat het een structuur heeft van slechts 15 tot 18 micron. Hoog cacaogehalte .
“Belgische chocolade” is chocolade waarvan het volledige proces van mengen, raffineren en conchereren in België gebeurt . “Bovendien wordt Belgische chocolade fijn gemalen tot 18 micron, onder het gevoel van de smaakpapillen van de tong. Dit voorkomt een korrelige smaak in de mond wanneer de chocolade smelt op de tong.
Ingrediënten: Belgische chocolade heeft een hogere verhouding cacaomassa ten opzichte van cacaoboter dan Zwitserse chocolade , waardoor het een rijkere, intensere chocoladesmaak heeft. De Zwitsers gebruiken ook vaak gecondenseerde melk in hun chocolade, terwijl Belgen volle melk gebruiken.
De volgende keer dat u Belgische chocolade pakt, is de kans groot dat u iets donkers en bitters pakt met een sterkere bite .
Een van de dingen die Belgische chocoladerecepten zo uniek maakt, is dat ze, omdat het een kleine winkel is, veel hoogwaardige ingrediënten gebruiken en extra zorg besteden aan elk onderdeel van het proces , in tegenstelling tot de massaproductiechocolade die we allemaal kennen.
Het is een krachtige bron van antioxidanten
Belgische pure chocolade is een krachtige bron van antioxidanten omdat het boordevol biologisch actieve organische verbindingen zit die als antioxidanten functioneren. Enkele van deze verbindingen zijn flavanolen, catechines en polyfenolen.
Proef de verfijnde smaken en het vakmanschap van Taiwan met elke hap van Fu Wan Chocolate. Winnaar van onder meer de 'beste pure chocolade ter wereld' van de International Chocolate Awards wereldfinale.
De bonen die gebruikt worden voor Belgische chocolade zijn van een superieure kwaliteit, onder andere omdat hun herkomst en oogst zorgvuldig geselecteerd worden. Bovendien worden de cacaobonen erg fijn gemalen waardoor Belgische chocolade een zeer fijne structuur heeft (van 15 tot 18 micron).
De samenstelling van Belgische chocolade is sinds 1894 wettelijk geregeld. Om vervalsing van de chocolade met vetten van lage kwaliteit uit andere bronnen te voorkomen, werd een minimumgehalte van 35 procent pure cacao opgelegd.
Belgische chocolade wordt gemaakt van erg fijn gemalen cacaobonen, zodat ze een structuur heeft van vijftien tot achttien micron. Hoog cacaogehalte.
Pierre Marcolini, de beste Belgische chocolade online.
Belgische pure chocolade heeft een klassieke fudge-achtige aardse smaak en meestal geen zuurheid, fruitigheid of aanhoudende bloemensmaken . De populariteit van de Belgische chocoladesmaak is omdat het troostend en vooruitstrevend is zonder al te veel afleiding.
Het antwoord ligt in de kwaliteit van de gebruikte ingrediënten . Belgische chocolade wordt gemaakt met alleen de beste cacaobonen. Deze bonen worden tot in de perfectie geroosterd en gemalen tot een gladde pasta. Vervolgens worden ze gecombineerd met pure, verse room om een decadente ganache te creëren.
Een hoog cacaogehalte
Het percentage cacao in Belgische chocolade is hoger dan dat van chocolade die elders geproduceerd wordt. Daarnaast bevat Belgische chocolade 100% cacaoboter. In combinatie met de traditionele vullingen van Ovidias zorgt dit voor een heerlijke smaakbeleving bij het eten van onze Belgische chocolade.
De cacaobonen die ervoor gebruikt zijn, zijn de allerbeste in hun soort en worden tijdens het verwerkingsproces op de best mogelijke manier behandeld. Hierdoor is het cacaopercentage in Belgische chocolade hoger dan in de meeste internationale producten.
Het hart van Brussel is het belangrijkste plein, de Grote Markt. Voor velen zijn de hemelse lekkernijen die verkocht worden bij een handvol eerbiedwaardige chocoladewinkels op of nabij het plein het beste aan de Grote Markt.
De enige ingrediënten in Belgische chocolade zijn cacaopoeder, cacaoboter, suiker, vanille en sojalecithine , en in het geval van melk- of witte chocolade zit er ook melkpoeder in. Dit is een ander verschil met Zwitserse chocolade, die vaak mout bevat en als dat zo is, niet glutenvrij is.
Laat witte chocolade het liefste links liggen
Het is juist de cacaopoeder die de gezonde antioxidanten (polyfenolen) bevat. Witte chocolade bevat dus geen stoffen die gezondheidsvoordelen opleveren, daarnaast bevat het ook nog eens veel suiker.
Pure chocolade krijgt de stempel 'beter' omdat het een hoog gehalte aan cacao bevat en daarmee meer polyfenolen. Als het klopt dat deze polyfenolen gezondheidseffecten hebben, dan kunnen we het beste voor de pure variant gaan. Melkchocolade bevat namelijk minder cacao en witte chocolade bevat zelfs helemaal geen cacao.
Zwitserse chocolade bevat meer melk dan de meeste chocolade, wat zorgt voor een uitgesproken zachte en romige smaak en textuur die je nergens anders vindt . Het bevat ook vaak een lager cacaogehalte en hogere suikergehaltes, wat zorgt voor een luxueuze "smelt op de tong"-ervaring.
Chocoladefabriken Lindt & Sprüngli AG, handelend onder de naam Lindt, is een Zwitsers chocolatier- en zoetwarenbedrijf dat in 1845 werd opgericht en bekend staat om zijn chocoladetruffels en chocoladerepen, naast andere zoetigheden. Het is gevestigd in Kilchberg, waar de hoofdfabriek en het museum zich bevinden.