Tony's Chocolonely is een merk chocolade uit Nederland. Het bedrijf werd in 2005 opgericht door journalist Teun van der Keuken. Het merk is ook naar hem vernoemd. Van der Keuken bedacht het merk na een bericht dat op cacaoplantages nog steeds gebruikt van (kind)slaven wordt gebruikt.
De missie van Tony's Chocolonely is glashelder: chocolade 100% slaafvrij maken. Maar kom bij CEO Henk Jan Beltman niet aan met dat Tony's daarmee een 'social enterprise' is. “Wij zijn gewoon een enterprise.
Het Nederlandse 'ethische' chocolademerk Tony's Chocolonely heeft dankzij de overname van de Belgische chocoladefabriek Althaea-De Laet een nieuwe troef in handen: het kan nu namelijk ook zelf chocolade produceren.
De groep is eigendom van medeoprichter Maurice Dekkers en vijf andere aandeelhouders , waaronder: twee oud-directeuren, huidige werknemers en JamJar Investments, het investeringsbedrijf dat wordt gesteund door de oprichters van Innocent Drinks.
Waar scoort Tony's Chocolonely goed? Tony's Chocolonely scoort goed in onze evaluatiecriteria, zoals het niet ondersteunen of direct bijdragen aan de kernenergie-, wapen- of fossielebrandstoffenindustrie. Omdat het merk is gecertificeerd door de Fairtrade Foundation, krijgt het ook een topbeoordeling in onze Fairtrade-categorie .
Typografie. Het GT Flexa- lettertype creëerde de luide, speelse toon waar we naar op zoek waren, terwijl de American Typewriter een meer traditionele, vintage uitstraling toevoegde.
Dit gaat natuurlijk niet allemaal vanzelf. Team Tony's in the US bestaat nu uit vier Tony's: Maudi, Peter, Meredith en Heather. Samen zorgen ze ervoor dat ons verhaal en onze chocolade gedeeld wordt met onze Amerikaanse chocovrienden.
We groeiden afgelopen jaar met ruim 360% en liggen bij Delhaize in 't schap – de op een na grootste supermarkt van België. Ook in Scandinavië zijn ze gek op Tony's Chocolonely. Je vindt ons in 200 winkels in Zweden, 73 in Denemarken, 50 in Noorwegen en.. 20 in Finland!
AB InBev-familie neemt meerderheidsbelang in Tony's Chocolonely.
Henk Jan Beltman leidt Tony's Chocolonely sinds 2010 en nam in 2011 een meerderheidsbelang. Hij wil dat het bedrijf over enkele jaren onderdeel is van een grote, wereldwijd opererende chocoladeproducent, om zo de impact te vergroten.
Bij Tony's Chocolonely vind je chocolademakers met en missie, namelijk 100% slaafvrije chocolade. Daarmee bedoelen we niet alleen onze eigen chocolade, maar alle chocolade wereldwijd. Pas als er echt geen slavernij meer in de chocolade-industrie voorkomt, hebben wij ons doel bereikt.
Er heerst veel onduidelijkheid over het winnen van een maand lang gratis Tony Chocolade. Veel klanten denken dat het gaat om een gouden wikkel, maar om alle repen puur van Tony zit een gouden wikkel. Het gaat om een kaartje dat verstopt zit in 5 repen.
Tony's Chocolonely Pure chocoladereep 180gr.
Tony's Chocolonely werd dit jaar marktleider chocolade in Nederland.
Wij zijn Tony's Chocolonely. Een impactbedrijf dat chocolade maakt en vecht voor gelijkheid in de chocoladeindustrie. Wij bestaan om 100% slaafvrij de norm te maken in chocolade. Niet alleen onze eigen chocolade, maar alle chocolade wereldwijd.
Tony's Chocolonely is een Nederlands chocoladebedrijf dat in 2005 is opgericht en chocolade produceert en verkoopt. In 2018 was het marktaandeel van het bedrijf in Nederland 18 procent, waarmee het een van de grootste chocoladefabrikanten van het land is. Tony's Chocolonely Nederland BV
De LIRP + onze premies
Bij Tony's betalen we altijd de Living Income Reference Price (LIRP) voor alle cacao die we kopen . Wij geloven dat de LIRP essentieel is om cacaoboeren structureel uit de armoede te tillen, de hoofdoorzaak van moderne slavernij en kinderarbeid.
De naam van het merk is een knipoog naar de Nederlandse oprichter, Teun van der Keuken. Teun, 'Tony', nam de bijnaam 'Chocolonely' aan als 'eenzame strijder' tegen de ongelijkheid in de cacao-industrie.
Duikinzicht: De verkoop van Tony's aan Apollo markeert het einde van een tijdperk voor de supermarktketen, die in 1979 werd opgericht door de Italiaanse immigranten Tony Ingraffia en Domenico Gambino en sinds de oprichting een familiebedrijf is.
In 2005 lieten we onze eerste melkchocoladereep maken. In een rode wikkel, omdat we een alarmerende boodschap onder de aandacht wilden brengen.
Volgens de organisatie Slave Free Chocolate voldoet Tony's Chocolonely niet meer aan de voorwaarden, omdat het samenwerkt met de grote producent Barry Callebaut. Barry Callebaut wordt ervan beschuldigd gebruik te maken van illegale arbeid.
We hebben ook 259.840 bewustmakingssessies over kinderarbeid gehouden, met 110.183 sessies in 2022/2023 . In 2022/2023 vonden we 1.072 gevallen van kinderarbeid in onze toeleveringsketen, van de 31.358 kinderen in de cacaogemeenschappen die deel uitmaken van Tony's en onze Mission Allies-partnercoöperaties.
Ingrediënten: cacaomassa, suiker, cacaoboter, cacaopoeder, sojalecithine. Recept geschikt voor veganisten , kan sporen bevatten van tarwe, eieren, pinda's, melk en noten.
Tony's missie is samen 100% slaafvrij de norm in chocolade maken. In Ghana en Ivoorkust werken zo'n 1,56 miljoen kinderen onder illegale omstandigheden en zijn 30.000 mensen slachtoffer van moderne slavernij. We kiezen er daarom bewust voor om te werken in deze twee landen.