Onderaan de ranglijst bungelt Schiedam, waar de interesse in chocolade maar liefst 40% minder is dan het Nederlandse gemiddelde. Ook grote steden Maastricht en Almere bevinden zich onderaan de interesselijst, met relatief lage cijfers.
Hoewel veel mensen een zwak hebben voor melk- of pure chocolade, onthulde een recent onderzoek dat witte chocolade , met zijn aparte smaak, het minst favoriete type is. Met slechts 11% van de stemmen is het duidelijk dat witte chocolade niet zo'n harten verovert als zijn tegenhangers.
Zwitserland, het land waar NESTLÉ chocolade oorspronkelijk vandaan komt, staat op nummer 1 met 11,4 kg chocolade per persoon per jaar. Maar de nummers 2 en 3 komen daar vlak achteraan, in Duitsland en Engeland wordt genoten van ruim 9 kg chocolade per persoon per jaar.
Waarom staat België eigenlijk bekend als het land van de chocolade? - Libelle Lekker.
In Europa wonen veruit de meeste consumenten van chocolade en andere cacaoproducten met 45% van de wereldomzet. Het land waar in 2017 de meeste chocolade werd gegeten was Zwitserland met 8,8 kg per persoon per jaar. Daarna volgden Oostenrijk met 9,5 en Duitsland met 8,7 kg.
Zwitserland heeft de eer om de meeste chocolade per hoofd van de bevolking te consumeren. De Zwitsers staan bekend om hun liefde voor chocolade, een reputatie die goed wordt ondersteund door statistieken die hun hoge consumptieniveaus laten zien.
Mars, Incorporated [Jaarlijkse omzet: 45 miljard USD]
Met een focus op innovatie en consumentenvoorkeuren blijft Mars zijn leidende positie op de chocolademarkt behouden en biedt het iconische merken aan die bij consumenten over de hele wereld in de smaak vallen.
Al rond 600 na Christus hadden zij de eerste cacaoplantages. Zij bereidden een bittere drank met de bonen uit de cacaoplant en noemde die 'xocoatl'. Met chilipeper, vanille en piment brachten de Maya's de drank op smaak.
Chocolade is een zeer geliefde en bekende lekkernij. Je kunt het krijgen in de soorten puur, melk en wit. Melkchocolade is van deze drie soorten het meest populair.
Zwitserland wordt vaak beschouwd als de producent van een aantal van de lekkerste chocolades ter wereld. Zwitserse chocolade staat bekend om zijn gladde, romige textuur en rijke, verwennerij. Het wordt vaak beschreven als een goed uitgebalanceerde smaak, met precies de juiste hoeveelheid zoetheid en een uitgesproken cacaosmaak.
Chocola vind je vaak zo lekker omdat je de zoete smaak associeert met de grote hoeveelheid calorieën en de belonende waarde van cafeïne-achtige stoffen in de cacao. Dit associatief leerproces verklaart waarom prikkels als de geur en kleur van een stuk chocola smaakverwachtingen oproept.
Chocola bevat lecithine, dit heeft een gunstig effect op de cholesterolgehaltes van het bloed; Cacao is rijk aan magnesium. Dit bevordert de energiestofwisseling, de spier functionaliteit en de zenuwprikkeloverdracht. Chocolade is rijk aan polyfenolen.
In de aanwezigheid van meer dan 1.000 genodigden onthulden Mercy Ships oprichter Don Stephens en bestuursvoorzitter Jan van den Bosch het meesterwerk in chocola, dat 26,8 meter lang is en 14,3 meter hoog. Het beslaat daarmee 383,4 m², meer dan een verdubbeling van het huidige wereldrecord, dat 142,3 m² beslaat.
Merken als Mars M&M's, Hershey's Kisses en Reese's Peanut Butter Cups staan bekend om hun hoge suikergehalte, waardoor ze duidelijk in de categorie ongezonde chocolade vallen.
Proef de verfijnde smaken en het vakmanschap van Taiwan met elke hap van Fu Wan Chocolate. Winnaar van onder meer de 'beste pure chocolade ter wereld' van de International Chocolate Awards wereldfinale.
Met zijn lichtbruine kleur, romige textuur en zoete smaak wordt melkchocolade algemeen beschouwd als de populairste soort chocolade.
Friis-Holm Chokolade (Denemarken) was de meest bekroonde met 16 prijzen, waaronder 7 zilveren en 9 bronzen. Andere meervoudig prijswinnaars dit jaar waren: Fu Wan Chocolate (Taiwan) met 11 prijzen, Kasama Chocolate (Canada) 10 prijzen, Fjåk Chocolate (Noorwegen) 10 prijzen. Een van de hoogste scores ging naar Mary Chocolate Co.
Twix-repen werden in 1979 in de Verenigde Staten geïntroduceerd en zijn sindsdien een populair snoepje onder Amerikanen .
Melkchocolade is de meest populaire chocola soort.
Cacao, het basis ingrediënt voor chooclade vindt zijn oorsprong vermoedelijk in Mexico en het noorden van Zuid-Amerika. Het waren de Azteken die al 1200 de eerste cacaobonen oogsten en verwerkte tot een soort chocolade drankje met speciala geneeskundige krachten.
Xocoatl of Chocolatl was een drank op basis van cacaobonen die de Azteken dronken. Deze drank werd vaak op smaak gebracht met vanille, chilipeper en piment.
De geschiedenis van chocolade begint in Midden-Amerika, waar de Maya's en de Azteken cacao verbouwden en consumeerden. Cacao werd gezien als een goddelijke drank en werd gebruikt bij religieuze ceremonies. Het werd ook gebruikt als medicijn om verschillende kwalen te behandelen.
1. België . België staat synoniem voor hoogwaardige chocolade en heeft een lange traditie en geschiedenis in chocoladeproductie. Met gerenommeerde merken als Neuhaus, Leonidas en Godiva wordt Belgische chocolade gekenmerkt door zijn zachte textuur en rijke smaak.
Nederland is wereldwijd de grootste verwerker van cacao.
Met stip op nummer één is het alom bekende merk Mars dat meer produceert dan de Marsreep alleen. Snickers, de candybar met nougat vulling met karamel en pindanoten omhult in een laagje chocolade (jullie kennen hem vast wel), wordt door vele bronnen de populairste chocoladereep ter wereld genoemd!