Pompoensoep kun je tot 3 maanden bewaren in de vriezer. Laat de soep afkoelen en doe hem daarna in luchtdichte doosjes.
Soepen die u beter niet kunt invriezen
Denk bijvoorbeeld aan romige mosterd- of champignonsoep. Ook vette soepen zullen minder lekker zijn. Vetten scheiden namelijk vocht uit in de vriezer, waardoor de substantie verandert. De varianten met veel groente, granen en pasta (vermicelli) worden in de vriezer snel papperig.
Je kunt kookroom invriezen, maar de kans bestaat dan wel dat het gaat schiften wanneer je het opwarmt. Warm het dan dus echt langzaam op. Of zet het opengemaakte flesje voor maximaal drie dagen terug in de koelkast. Wij geven je graag inspiratie om een opengemaakt flesje alsnog leeg te maken.
Soep met room of melk kan schiften als je ze opnieuw opwarmt. Dikwijls kun je dat wel verhelpen door je mixer er nog een keer in te zetten.
Laat de soep afkoelen tot kamertemperatuur en doe de soep vervolgens in diepvriesbestendige luchtdichte containers. Zorg ervoor dat er wat ruimte bovenin overblijft voor uitzetting. Voor het beste resultaat wordt pompoensoep het beste ingevroren zonder room of toevoegingen zoals croutons.
Pompoensoep kun je tot 3 maanden bewaren in de vriezer. Laat de soep afkoelen en doe hem daarna in luchtdichte doosjes.
Soep met melk of room invriezen.
Hoewel niet-zuivelmelk zoals kokosmelk iets beter blijft, zullen soepen die ermee zijn ingevroren ook niet hetzelfde zijn als ze worden ontdooid. Volg deze tip: Houd alle zuivel- of niet-zuivelmelk of room achter als u een soep invriest die erom vraagt .
Na slechts 20 minuten meng je de ingrediënten tot ze bedwelmend glad zijn en krul je je op met een grote kom warme, romige soep – zonder schuldgevoel! Dit romige Butternut Soup-recept is gemakkelijk van tevoren te maken en in te vriezen voor stressvrije diners of lunches gedurende de week.
Helaas kunnen soepen met melk, room of andere zuivelproducten korrelig worden of uit elkaar vallen tijdens hun verblijf in de vriezer . De beste manier om romige soep in te vriezen? Bereid de soep tot het moment dat de zuivel wordt toegevoegd, vries hem dan in en voeg de zuivel toe nadat u de soep opnieuw hebt opgewarmd.
Soep kun je nog 2 dagen bewaren in de koelkast.
Daarna gooi je de soep het beste weg, de kans op gevaarlijke bacteriën is dan namelijk een stuk groter.
Romige zeevruchtensoep bewaren en invriezen
Overgebleven zeevruchtensoep blijft 3-4 dagen goed in de koelkast. Zeevruchtensoep kan ook in een luchtdichte container tot 4 maanden worden ingevroren . Ontdooi in de koelkast en verwarm op het fornuis, roer goed tijdens het opwarmen.
Invriezen destabiliseert room. Bij het ontdooien loop je het risico dat de room zich scheidt (met water aan de ene kant en vet aan de andere kant). Er is echter geen reden waarom je gerechten met room niet kunt invriezen . Dit komt omdat ze 'beschermd' worden door de andere ingrediënten in je recept.
Vooral romige aardappelsoep is er eentje waar niemand het over eens lijkt te kunnen worden. Dus, kun je aardappelsoep invriezen? Dat kan zeker!
Bewaar overgebleven pompoensoep in een luchtdichte container in de koelkast tot 4 dagen. Het wordt dikker in de koelkast, dus ik raad aan om het op het fornuis op te warmen en indien nodig water toe te voegen om het te verdunnen tot de gewenste consistentie . Deze soep kan ook tot 3 maanden goed worden ingevroren.
Je kunt de pompoensoep volgens dit recept al een dag van tevoren maken en hem de dag erna opwarmen. Qua smaak is hij dan nog lekkerder!
Door de soep na het ontdooien flink te kloppen (of opnieuw te mixen) kan de vloeistof weer emulgeren. Soepen met kokosmelk kunnen prima worden ingevroren en ontdooid ! Vraagt uw recept om verse kruiden toe te voegen aan het einde? Vries in zonder, en voeg verse kruiden toe wanneer u ontdooit en opwarmt.
Niet geschikt voor de diepvriezer
Soep met zuivel wordt er bijvoorbeeld niet beter op. Room, melk en kaas schiften namelijk bij het ontdooien. Ook vette varianten zijn geen fan van de vriezer. Tijdens het bevriezen maakt vet zich immers los van de rest van de vloeistof.
Het is ideaal om soep op basis van room op het fornuis op te warmen, omdat je de temperatuur kunt regelen. Doe het in een pan en zet het fornuis op laag vuur, waarbij je de soep af en toe roert . Zodra er stoom naar de oppervlakte stijgt, betekent dit dat het voldoende is opgewarmd.
Soep, saus en stoofgerechten kun je in een pan op heel laag vuur ontdooien en opwarmen. Giet eventueel een laagje water in de pan en sluit af met een deksel. Ovengerechten en gehaktbrood kun je zo uit de diepvries in de oven ontdooien en opwarmen of garen.
Producten die kunnen schiften, zoals room en slagroom, kan je ook niet invriezen. Ook zachte kazen zoals ricotta en mozzarella zullen schiften bij het ontdooien. Ten slotte kan je krokante ingrediënten zoals gebakken frietjes of chips ook niet invriezen.
Deze dingen kun je goed invriezen
Restje kokosmelk of kookroom: laat het ontdooien of gooi het bevroren in je soep of curry. Verse kruiden: snijd ze klein en stop ze in een ijsblokjesvorm.
Is de soep na 2 dagen koelkast nog niet op? Wacht met weggooien! Hij kan nog prima door naar vervolgstation vriezer. Verse soep blijft 3 maanden goed bij een temperatuur van -18 °C.
Zuivelrijke soepen splijten vaak als ze worden ingevroren en hebben een korrelige textuur als ze worden ontdooid. U kunt echter een roomsoep invriezen als u vooruit plant ! Bereid het recept zoals beschreven, maar laat de room, melk, roux of kaas weg. Vries de soep in zoals hij is en voeg de zuivelingrediënten toe nadat u hem hebt ontdooid.
Soepen die verrijkt zijn met melk, room of kaas zijn rijk en vullend, maar als u zuivelproducten invriest en opnieuw opwarmt, kunnen ze schiften en korrelig worden .
Vers bereide maaltijden kan je perfect invriezen: je kan ze tot 3 maanden bewaren. Het is belangrijk dat je je gerecht eerst laat afkoelen alvorens het in te vriezen. Stop het daarna in een afgesloten (luchtdicht) bakje en schrijf de datum erop.