Ideale gerechten om in te vriezen zijn: spaghettisaus, stoofpotjes, ovenschotels, lasagne, curry's, soep. Bij kant-en-klare maaltijden uit de supermarkt controleer je best de verpakking.
Kookroom, zo'n ingrediënt waar je soms maar een klein beetje van nodig hebt om je gerecht smaakvol te maken. Maar wat doe je dan met de rest van het flesje? Je kunt kookroom invriezen, maar de kans bestaat dan wel dat het gaat schiften wanneer je het opwarmt. Warm het dan dus echt langzaam op.
Je kunt curry na het afkoelen 2 dagen bewaren in de koelkast, in een goed afgesloten bak. In de vriezer is curry 3 maanden houdbaar. Zorg ervoor dat er een laagje lucht overblijft in de bak, zodat de curry bij het vriezen kan uitzetten zonder dat je diepvriesbak barst.
Als er slagroom in de curry wordt gebruikt, kun je het goed invriezen .
Het komt goed .
Ja, het is OK . Ik heb de restanten van veel afhaalmaaltijden EN rijst ingevroren, ze vervolgens ontdooid en opgewarmd (of bevroren gekookt) en ze waren absoluut prima. Ik heb ze aan zowel jonge als oudere gezinnen gegeven zonder enig probleem.
Ja, curry's kunnen prima worden ingevroren .
Curry's zijn ook prima in te vriezen . Je kunt ze in een grote hoeveelheid maken, in een pan op het fornuis of in een slowcooker. Je kunt ze aanvullen met aardappelen en andere groenten om ze zuiniger te maken. Eenmaal gekookt kun je ze in bulk of individuele porties met rijst invriezen.
Wanneer u voorzichtig moet zijn. Voedingsmiddelen die vaak worden opgewarmd en die door de Food Standards Agency als potentieel gevaarlijk worden aangemerkt, zijn onder andere: Gekookt vlees of gekookt voedsel met vlees, zoals ovenschotels, curry's en lasagne. Sauzen met room of melk .
Ja, je kunt saus perfect invriezen.
Wat je beter niet invriest? Gerechten met zuivel zoals yoghurt, mayonaise of zure room. Zuivel schift namelijk bij het ontdooien. Vries ook geen salades in.
Doe de curry in diepvrieszakjes en verdeel het in porties die je waarschijnlijk in één keer opeet . Ik verdeel het in 2 porties per zakje. Verwijder zoveel mogelijk lucht voordat je het zakje sluit en doe het in een grote kom met koud water om het snel af te laten koelen.
Bij een curry hoort daar ook nog het nodige snijwerk bij. Maar hoe langer de smaken intrekken, hoe lekkerder 'ie ook wordt. Een perfecte gegadigde voor de vriezer dus. Ontdooi de curry wanneer je er zin in hebt en serveer 'm met wat vers gekookte rijst, naan of paratha.
Een afhaalcurry die in de koelkast wordt bewaard, moet binnen 1 tot 2 dagen worden geconsumeerd. Als u hem in de vriezer bewaart, kunt u hem binnen een maand consumeren. Om kipcurry op te warmen, verwarmt u de diepvriesverpakking direct of ontdooit u hem . De soepen in curry's kunnen binnen enkele minuten gloeiend heet worden en gaan bubbelen.
Vries het overtollige in
Wanneer u een pot saus of pasta opent, kunt u mogelijk invriezen wat u niet direct gebruikt, zodat het langer houdbaar blijft. Currypasta, pesto, passata en veel andere sauzen zijn meestal geschikt om in bakjes te decanteren en in te vriezen – controleer gewoon het etiket .
Invriezen: Als je een batch hiervan zou maken, zou ik het invriezen zonder crème fraîche als dat mogelijk is . Maar als je alleen restjes invriest, is dit prima, het is alleen zo dat zuivelproducten een beetje grillig kunnen zijn als ze worden ingevroren!
Dit is volkomen veilig als je de bakjes wast nadat je ze hebt laten weken - je bent tenslotte geen pasgeboren baby! Vries een curry gerust in - maar vergeet niet om hem binnen 3 maanden te gebruiken onder normale vriesomstandigheden .
De meeste meet curry's smaken best lekker na invriezen-ontdooien-opwarmen , maar duidelijk niet hetzelfde als wanneer ze vers zijn. Ze zijn wel lekker genoeg. Curries op basis van yoghurt zijn over het algemeen oké, als je volle yoghurt gebruikt bij het koken.
Kokosmelk is vaak alleen verkrijgbaar in wat grotere blikjes of pakjes, maar soms heb je maar een klein beetje nodig. De rest kun je heel goed invriezen en (in delen) later weer gebruiken.
Gekookte vis en andere zeevruchten kunnen veilig 3 tot 4 dagen in de koelkast worden bewaard . Koeling vertraagt de groei van bacteriën, maar voorkomt ze niet.
Bevroren curry is tot wel zes maanden houdbaar! Het is echter belangrijk om te weten dat curry na het invriezen niet meer zo vers smaakt. Bovendien kunnen rauwe etenswaren in de curry muf smaken als u ze later ontdooit. Om curry in te vriezen, doet u deze in een diepvriesbestendige container met een deksel.
Dus alles wat je hoeft te doen is het type curry dat je wilt nemen – onthoud dat elk een iets andere kruidenmix heeft – naar de 'tarka'-fase, afkoelen, in een tupperware doen en invriezen . Zorg er wel voor dat je het labelt en dateert.
Het antwoord is ja. Maar let op de manier waarop u ontdooit en omgekeerd, de manier waarop u invriest. De meeste voedingsmiddelen die eerder zijn ingevroren, ontdooid en vervolgens gekookt, kunnen opnieuw worden ingevroren, zolang ze niet langer dan twee uur op kamertemperatuur hebben gestaan .