Nee! Van fruit wordt je niet dik! Alle verhalen over dat je van bananen en druiven dik wordt zijn dus niet waar! Je komt alleen aan als je meer calorieën eet dan je verbruikt, dit heeft niks met fruit te maken.
We raden altijd aan om twee stukken fruit per dag te eten. Die portie aardbeien per dag gecombineerd met een ander stuk fruit is dus prima.” Voor mensen met prikkelbare darmen kan het dagelijks eten van aardbeien wel heel goed zijn.
Aardbeien zijn rijk aan mineralen zoals kalium (190 mg), calcium (25 mg) en fosfor (26 mg). Dat kan helpen bij een hoge bloeddruk, en het zou zelfs het cholesterolgehalte in het bloed aanzienlijk verlagen, wat het risico op ziekten als diabetes of kanker kan helpen verminderen.
Ze zitten bomvol goede voedingsstoffen en bevatten maar weinig calorieën! Ook voor mensen met diabetes passen aardbeien in een gezond voedingspatroon. Aardbeien bevatten veel vitamine C in en foliumzuur en maar weinig koolhydraten en calorieën (5 gram koolhydraten en 29 kilocalorieën per 100 gram aardbeien).
Zomerfruit zoals braambessen, aardbeien, blauwe bes, rode bes en frambozen zijn rijk aan vezels. Vezels dragen bij tot een goede werking van onze darmen. Ze komen onverteerd in de dikke darm terecht waar ze bijvoorbeeld zorgen voor meer of voor een soepelere stoelgang.
Fruit: eet driemaal per dag een stuk fruit (liefst met schil) als broodbeleg, als dessert of tussendoortje. Varieer de fruitsoorten. Een kiwi (eventueel op nuchtere maag) is zeer vezelrijk en bevorderlijk voor de stoelgang. Gedroogde en geweekte vruchten zoals pruimen, abrikozen, krenten en rozijnen, dadels en vijgen.
Veel mensen denken dat aardbeien veel suiker bevatten. Maar dat is onterecht! Aardbeien bevatten slechts 5,1 gram suiker per 100 gram.
Beste tijd om aardbeien te eten
Je kunt aardbeien in de ochtend eten als onderdeel van je ontbijt. Aardbeien eten in de avond is ook een goed idee als je ze voor het avondeten eet als tussendoortje. Vermijd aardbeien laat op de avond na het avondeten, omdat het kan leiden tot spijsverteringsproblemen .
Aardbeien zijn een heerlijk versproduct dat je met een gerust hart kunt eten als je aan het afvallen bent. Aardbeien bevatten weinig calorieën, hebben een laag vetgehalte en een hoge voedingswaarde. Als je 100 gram aardbeien eet, krijg je slechts 29 kilocalorieën binnen.
Zijn kersen gezonder dan andere fruitsoorten? Qua hoeveelheid antioxidanten zeker. Kersen bevatten ruim twee keer zo veel antioxidanten als bijvoorbeeld druiven en aardbeien.
Aardbeien
Aardbeien zijn rijk aan antioxidanten die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen. Daarnaast bevatten aardbeien ook salicylzuur, wat helpt bij het exfoliëren van dode huidcellen. Het eten van aardbeien kan dus bijdragen aan een gezonde, gladdere huid.
Waarom is Aardbei beter dan Kiwi? Aanzienlijk meer quercetine per 100g. Behoorlijk meer zetmeel per 100 g.
Ook bevatten aardbeien polyfenol. Deze stof kan de bloeddruk verlagen en het ontstaan van een bloedprop voorkomen, doordat de opstapeling van bloedplaatjes door deze stof wordt tegengegaan. Aardbeien kunnen op die manier de kans op hart- en vaatziekten verminderen.
Over het algemeen geldt dat een dagelijkse portie gelijk is aan ongeveer 1 kopje of acht middelgrote aardbeien . Het beste is om aardbeien (of ander fruit) met mate te eten. Als u te veel fruitsuikers en vezels consumeert, kunt u last krijgen van spijsverteringsklachten zoals maagpijn, een opgeblazen gevoel, diarree of gasvorming.
Aardbeien zijn een heerlijke en voedzame vrucht die een waardevolle aanvulling op uw dieet kan zijn als u wilt afvallen . Hun lage caloriegehalte en hoge vezelgehalte maken ze een geweldige optie voor tussendoortjes, en hun voedingswaarde kan een energieboost en ondersteuning voor uw algehele gezondheid bieden.
Tekenen van schimmel
Controleer eerst uw verse bessen op zichtbare schimmel. Een beschimmelde aardbei kan verkleurd lijken, donkere vlekken hebben of groene of witte plekken met beschimmelde delen. Hopelijk is de schimmel, als u die ziet, beperkt tot een paar beschimmelde bessen en heeft deze zich niet verspreid naar de hele tros.
Vooral bosbessen en frambozen laten je buikvet smelten. Fris, ze houden je lang vol en zelfs als ze gedroogd zijn, stimuleren ze je stofwisseling. De hoge concentratie polyfenolen heeft een positief effect op je vetverbranding. Met onze buah bessen kunt u uw gewichtsverlies optimaal ondersteunen.
Omdat fruit veel vezels en water bevat, zorgen ze ervoor dat je je vol voelt, waardoor je minder snel te veel eet. Grapefruit, appels, avocado's en watermeloen zijn enkele van de beste soorten fruit om af te vallen.
Vermijd voedingsmiddelen zoals koekjes, chips, frisdrank, fastfood en kant-en-klaarmaaltijden. Suikerhoudende dranken: Frisdrank, vruchtensappen en andere suikerhoudende dranken bevatten veel calorieën en hebben weinig voedingswaarde.
Aardbeien zijn een uitstekende bron van vitamine C. Eén kopje (166 gram) in plakjes gesneden aardbeien bevat slechts 53 calorieën . U kunt dus 2 kopjes eten en daarmee ruim onder de aanbevolen limiet van 200 calorieën voor een snack 's avonds laat blijven.
Staan aardbeien in de Schijf van Vijf? Aardbeien staan net als andere fruitsoorten in de Schijf van Vijf. Voor volwassenen geldt het advies om minimaal 2 porties fruit per dag te eten. Dat komt neer op 200 gram fruit of meer.
Er is interesse in bessen en de kwaliteit van de slaap omdat bessen melatonine (een natuurlijk slaaphormoon), antioxidanten, essentiële voedingsstoffen (zoals kalium, vitamine C, calcium, ijzer en selenium) en polysacchariden bevatten waarvan is aangetoond dat ze de kwaliteit van de slaap ten goede komen [23,24,25,26,27,28].
Wat is de minst gezonde fruit? Hoewel fruit over het algemeen als gezond wordt beschouwd, kunnen fruitsoorten met een hoog suikergehalte, zoals druiven en lychees, bij overmatige consumptie minder voordelig zijn voor je gezondheid. Het sleutelwoord hier is: balans. Geniet van druiven en lychees maar overdrijf niet.
Tot slot zet de peer zich samen met de appel in het midden. Van meeste kcal naar minste kcal de fruitsoorten op een rij: Banaan, druiven, kiwi, appel, peer en aardbeien.